Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

De eerste Nieuwe Maan van 2020: wordt 24 januari een dag vol spanning?

Astrologie
Bloom
24/01/2020
De eerste Nieuwe Maan van 2020

Op 24 januari 2020 valt de eerste Nieuwe Maan van dit jaar in het teken Waterman. Verder noteren we ook spanningen tussen andere planeten, waardoor je je mogelijks dezer dagen niet fantastisch goed in je vel voelt. Hoe je zonder kleerscheuren van deze maandstand afkomt, lees je hier.

Progressieve plannen

Tijdens deze maanfase staan de Zon en de Maan vierkant met Uranus, de planeet die heerst over de progressieve Waterman. Gecombineerd met de vernieuwende kracht die uitgaat van deze Nieuwe Maan in Waterman is de tijd aangebroken om aan de toekomst te denken, om nieuwe projecten op te zetten, om oude ideeën uit de koelkast te halen en om uit je comfortzone te treden. En dat je je ook aan enkele verrassingen mag verwachten, hoeft je niet te verwonderen. Want met Uranus en Waterman weet je het nooit! Houd je niet van verrassingen? Dan ben je eraan voor de moeite. Je krijgt geen grip op de schichtige, nerveuse Uranus/Watermanenergie. Welk advies wij je tijdens deze maanstand in Waterman kunnen bieden? Ga niet overhaast of impulsief tewerk. Je bevindt je momenteel in een achtbaan van emoties en gevoelens, waardoor je niet altijd helder denkt. Jouw visie op het leven, op familie, roots en relaties kan veranderen. Gun jezelf de tijd om alles voor jezelf uit te klaren.

Crazy mood swings

”De ster Dabih voorspelt een stevige crisis, brace yourself!”

Die verhoogde emotionaliteit, waar hebben we die aan te danken? Om die vraag te beantwoorden refereren we naar de ster Dabih, die op 24 januari extreem dicht (0°02’) bij de Nieuwe Maan komt te staan. Deze samenstand impliceert een stevige crisis. Op emotioneel vlak uit zich dat in frustraties wanneer je iets niet kunt verwezenlijken, verontwaardiging bij eventuele (verdiende) kritiek, wantrouwen en paranoia. De uitwerking van deze Nieuwe Maan in Waterman blijft tot de volgende Nieuwe Maan op 23 februari voelbaar, maar het is vooral de eerste paar dagen dat je last hebt van deze emotionele onstabiliteit.

Een schone lei

Gelukkig kun je rekenen op de steun van Venus en Jupiter, die terug wat kalmte bieden. Wanneer je je kaarten goed speelt, bestaat de kans dat je iemand treft waarmee het klikt. Heb je reeds je zielsmaatje ontmoet? Dan komt er binnen enkele dagen al een einde aan mogelijke relationele spanningen. Keep calm en niet panikeren, dat is de boodschap.

Zo kom je de Nieuwe Maan van 24 januari 2020 goed door:

Nieuwe maan 24 januari meisje 2020 Bloom web
 1. Focus je op zaken die een sterke Watermanenergie in zich dragen. Denk aan administratieve taken die je digitaal moet verwerken, sociaal engagement, netwerken, je inzetten voor de maatschappij, vrienden en collega’s… Het is dus een ideaal moment om contacten te leggen met anderen en het een en ander te verwezenlijken op sociaal en maatschappelijk vlak. Je zal merken dat het vlotter gaat dan normaal.

 2. Je voelt de drang om je emoties sterker te uiten dan je gewoonlijk doet. Dat is op zich geen issue, ware het niet dat je dezer dagen het gevoel kan hebben alsof je met jezelf in de knoop ligt. Sluit je dus nu niet af van de buitenwereld. Je hebt dezer dagen net mensen om je heen nodig om je aandacht ergens anders op te kunnen richten.

 3. Deze Nieuwe Maan in Waterman geeft je net dat duwtje in de rug om komaf te maken met eventuele verslavingen of slechte gewoontes, iets wat normaal meer is weggelegd voor de Afnemende Maan. Misschien voer je zelfs enkele permanente veranderingen door in verband met je uiterlijk of attitude? Wie weet, een kleine aanpassing kan deuren voor je openen. Een nieuwe kans is nooit ver weg.

 4. Probeer je zo openminded en flexibel mogelijk op te stellen. Wees proactief zodat je gewapend bent tegen elke uitdaging die de komende weken op je afkomt. Mercurius en Mars zullen je helpen om handig in te spelen op de nieuwste ontwikkelingen. Voel je je continu rusteloos en lijkt het alsof de storm nooit zal gaan liggen? Onderzoek waarom je je zo voelt, en elimineer alle mensen/situaties in je leven die dat gevoel versterken.
Helemaal geboeid door deze thematiek? Snuister eens rond in onze webshop en ontdek ons groot assortiment aan boeken over astrologie en de maan.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom