Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Herstel je band met Moeder Natuur

Herstel je band met Moeder Natuur

Een groot deel van ons heeft de band met Moeder Natuur verloren. Om die band te herstellen, is er een verbinding nodig. Een verbinding die ons een diep gevoel van eenheid geeft met onszelf en onze natuurlijke omgeving.

Het bladerdak van een boom bezorgt je de zuurstof die je nodig hebt om te ademen. De schaduw geeft je bescherming tegen hitte. Datzelfde bladerdak sterft af in de herfst en zorgt voor voedsel voor je gazon zodat deze gezond aan de lente kan beginnen. Harde regenval, windhozen en overstromingen. Aardbevingen, zeebevingen en vulkaanuitbarstingen. Ook dat is Moeder Natuur. Ze is zowel de roos als de doornen. Zij is de cirkel van leven, dood en wedergeboorte. Het eeuwige geven en nemen.

In onze huidige samenleving is soms weinig ruimte of aandacht voor deze liefdevolle en tegelijk genadeloze eeuwigheid. Hoe herstel je de verloren connectie?

Creëer een verbinding tussen jezelf, de natuur en het goddelijke in de natuur. Dit goddelijke is ook gekend als de Anima Mundi of de Wereldziel, wat betekent dat al het leven op aarde doordrongen is van een ziel en in een ziel bestaat. Elk levend wezen is op een bepaalde manier verbonden met elk ander levend wezen.

(lees verder onder de advertentie)

Mediteer en leg contact met de ‘spirits’ die in je tuin wonen. Ga ergens in je tuin zitten en sluit je ogen. Is er een bepaald plekje dat je aandacht opwekt? Richt je aandacht en vraag in gedachten wat dit plekje nodig heeft.

Ecopsychologie

”Door je meer bewust te worden van je eigen relatie met de natuur, ben je er meer mee verbonden en verbetert je mentale welzijn.”

Sinds de jaren 1970 is er een tak van de psychologie, de ecopsychologie, die zich bezighoudt met de relatie tussen mens en natuur. Volgens de aanhangers van de ecopsychologie is het menselijke welzijn afhankelijk van het behouden herstel van het natuurlijke ecosysteem. Kijk maar naar de impact van de klimaatopwarming: die is niet alleen fysisch, maar ook psychisch. Het gaat over een ecologische rouw met gevoelens van angst, verdriet, woede en hopeloosheid die volgen op de verwoestende effecten van deze klimaatverandering.

Deze negatieve belasting kan je wel omzetten naar positieve emoties. Dat doe je door je meer bewust te worden van je eigen relatie met de natuur en je in te zetten voor het behoud van het milieu. Je voelt je dan meer verbonden met de natuur en je mentale welzijn verbetert.

Moet je volledig je leven hiervoor omgooien? Natuurlijk niet! Je kunt al veel bereiken door bijvoorbeeld zwerfvuil op te ruimen tijdens een wandeling. Of door de auto te laten staan en de benenwagen te nemen voor kortere afstanden. Sorteer je huisvuil of onthard die betonnen tuin. Laat het onkruid groeien en het gras wat langer staan.

Natuur & spiritualiteit

Als je je meer spiritueel met de natuur wil bezighouden, kun je zoals een wicca de jaarfeesten vieren. Deze richten zich op de cyclus van de natuur waarbij het begin en het hoogtepunt van elk seizoen wordt gevierd.

Ook meditatie of mindfulness oefeningen onder je favoriete boom in je tuin of park geven je een connectie. Wil je nog meer verbinding, grond je dan met behulp van de energie afkomstig uit Moeder Natuur. Vier iedere dag ‘de dag van de aarde’ (de officiële Dag van de Aarde is 22 april, nvdr).

Heb je een eigen tuin? Mediteer en leg contact met de ‘spirits’ die in je tuin wonen. Ga ergens in je tuin zitten en sluit je ogen. Overloop in gedachten wat er in je tuin staat. Is er een bepaald plekje dat je aandacht opwekt? Richt dan je aandacht hierop en vraag in gedachten wat dit plekje nodig heeft.

Ook al is ze soms grillig - (maar dat zijn mensen ook) -, Moeder Natuur is er en zal er altijd zijn.

Bloom 3 2024 is uit!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

 • Thema: Mother Earth

 • Exclusief interview met singer-songwriter Fia
  Leading lady in de spirituele muziekwereld

 • Een ode aan Moeder Aarde
  + kom in verbinding met jezelf door te verbinden met de Aarde

 • Feit of fictie?
  9 mythes over de Maan

 • Krachtplaatsen in België en Nederland
  de mooiste energetische plekken

 • Hoe word jij een eco-heks?

 • Geef je water de energie die je nodig hebt

 • Wat leert jou de Aarde in je geboortehoroscoop?
  jouw fundament uit de doeken gedaan

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Pluto aan zet

Zoals velen van jullie misschien wel weten, wordt elke planeet geassocieerd met eigen energetische…

Lees meer
Spiritualiteit

De transitie naar het Watermantijdperk: resoneren op de nieuwe energie is allesbehalve vanzelfsprekend

Als Bloom’er weet je natuurlijk dat we ons momenteel in een heuse transitie bevinden. De overgang…

Lees meer
Astrologie

De doortocht van de orkaan Otis in Mexico: horoscoopanalyse

De orkaan Otis is in de ochtend van 25 oktober 2023 om 06.25 uur GMT door Acapulco in Mexico…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom