Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Begin je ochtend met een meditatie

Meditatie
Bloom
16/01/2023
Begin je ochtend met een meditatie

Geef jezelf een zachte start van de dag met een meditatiesessie. Trakteer jezelf op dit moment als je op vakantie bent, en nog meer als je dat niet bent. Het is een kans om je gecentreerd en kalm te voelen en om positieve energie te verzamelen voor de dag.

Begin met het vinden van een comfortabele houding, zittend op de grond of op een kussen. Voel de steunpunten van je lichaam verankerd op de grond. Je kin is lichtjes naar je borst getrokken. Visualiseer je wervelkolom als een centrale as die door je heen loopt, van je stuitbeen tot de bovenkant van je hoofd. Voel deze verticaliteit, alsof je een schakel bent tussen hemel en aarde.

Ontspan je schouders en je nek.
Ontspan je kaak, je tong, je wangen. Ontspan je oogleden en je wenkbrauwen. Voel hoe de spanning tussen je wenkbrauwen verdwijnt. Ontspan je voorhoofd zodat het glad, kalm en vredig wordt.

Focus op je ademhaling

Breng je aandacht langzaam naar je ademhaling. Ervaar de sensatie van de lucht die je neusgaten in- en uitgaat. Wees je bewust van de constante stroom in en uit je lichaam.

Met elke inademing creëer je ruimte in jezelf.
Ruimte in je lichaam en je geest. Ruimte voor nieuwe dingen en voor het onbekende, voor de oneindige mogelijkheden die op deze dag voor je liggen. Ruimte voor alle dingen die je de komende 24 uur wil aantrekken: vreugde, vertrouwen, liefde of vrede.

Met elke uitademing stel je je voor dat je iets achterlaat.
Laat los wat je niet langer dient en wat je tegenhoudt. Wat wil je vandaag achterlaten? Angsten, twijfels, het verleden, de overtuigingen die je beperken, de wonden van trauma’s die je hebt verzameld, ... Met elke ademhaling maak je je meer los van dat wat je niet langer nodig hebt.

Wat je ook voelt tijdens het mediteren, herinner je dat vreugde, vrede en vertrouwen ergens in jou aanwezig zijn en dat die plek altijd toegankelijk is.

Duik in jezelf

Terwijl je verbonden bent met je ademhaling, neem je de tijd om in jezelf te duiken. Stel jezelf de volgende vraag: hoe voel je je vandaag?

Tune eerst in op je fysieke lichaam.
Waar voel je spanning, zwakte of tintelingen? Voelt je lichaam licht of juist zwaar? Voel je je vol energie of eerder moe? Vel geen oordeel en verwelkom alle sensaties en boodschappen die je lichaam je stuurt.

Richt je dan op je mentale lichaam.
Welke gedachten gaan er door je hoofd? Is je geest kalm of onrustig? Ben je in het moment of denk je aan verplichtingen, toekomstplannen of herinneringen? Observeer de schommelingen van je geest.

Tot slot kijk je naar je emotionele lichaam.
Welke emoties spelen op dit moment een rol? Voel je vrede, vreugde, liefde, sereniteit? Of is er misschien angst, woede, verdriet, frustratie, ongeduld of wrok?

Accepteer wat is

Observeer, zonder te oordelen en commentaar te geven, zonder te proberen iets te veranderen. Accepteer wat is, precies op dit moment.

Houd in gedachten dat alles verandert en evolueert. Alles transformeert en is voortdurend in beweging. Wat je vandaag voelt, zal morgen anders zijn. Soms schijnt de zon als vanzelf binnen, soms zijn er wolken en regen of stormt het in je hart en hoofd.

Bedenk dan dat de zon er altijd is, ergens. Want achter alle emoties zit onze natuurlijke staat van zijn. Wat je ook voelt, herinner je dat vreugde, vrede en vertrouwen ergens in jou aanwezig zijn en dat die plek altijd toegankelijk is.

Zet je intentie neer

Neem nu tijd om deze dag te wijden aan een intentie die je wil neerzetten. Denk er niet te lang over na, maar voel wat belangrijk voor je is om een goede dag te hebben. Het kan iets zijn dat je in je leven (meer) wil aantrekken of iets dat je net niet meer wil hebben in je leven. Misschien is het groot, misschien is het klein. Gewoon deze dag bewust beleven terwijl je zoveel mogelijk in het huidige moment blijft, is bijvoorbeeld een hele mooie om mee te starten.

Keer regelmatig terug naar je ademhaling en luister naar wat je lichaam tegen je fluistert.
Voel. Plant je intentie in de grond van je zijn en laat het vol geduld groeien.

Kom dan rustig uit deze meditatie
en word je opnieuw bewust van je omgeving. Beweeg je vingertoppen en je tenen. Strek je langzaam uit en open je ogen.

Verwelkom de stralende dag die je te wachten staat.

Nieuwsgierig naar meer?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom