Home

Overige

Mijn account

Voor welke job zijn de watertekens in de wieg gelegd?

Astrologie
Bloom
09/09/2019
Jouw ideale job volgens de astrologie: deel 3

Als ze zo net van de schoolbanken komen, weten heel wat jongeren niet wat ze verder in het leven zullen doen en voor welke job ze precies zullen opteren. Er is momenteel een overaanbod aan mogelijkheden en dat maakt het kiezen des te moeilijker. Maar zelfs als je al een poosje in een bepaalde branche actief bent, kan er een moment komen waarbij je je afvraagt of je wel goed bezig bent en of dit wel de job van je leven is. Astrologie is een handig hulpmiddel om uit te pluizen wat soort werk bij jou past, waar je talenten liggen en wat je graag doet. Uit het onderstaande zal blijken dat het dierenriemteken waaronder je geboren bent al een serieuze richtingaanwijzer is.
In vorige bijdrages passeerden reeds de Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter) en de Aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok) de revue. Deze keer focussen we ons op de Watertekens Vissen, Kreeft en Schorpioen.

Vissen

Ideale job watertekens Vissen Bloom web

Je bent dromerig, gevoelig en meelevend en een luisterend oor voor je omgeving. Je past je zowaar aan alles en iedereen aan, ook al om conflicten uit de weg te gaan. Als een spons neem je de energieën rondom jou op. Je bent uiterst soepel en flexibel en omwille van die eigenschappen ben je bijzonder geschikt als verkoper of handelaar. Maar ook het bank- en verzekeringswezen trekken aan. Je bent een opofferende natuur en het is dus niet zo verwonderlijk dat we heel wat Vissen aantreffen in de ziekenzorg en in allerlei instellingen waar mensen om eender welke reden moeten geholpen worden. In het midden van je leven kan je op beroepsvlak een totaal andere richting inslaan, mogelijk omdat je tot het besef bent gekomen dat je het allemaal hopeloos gecompliceerd hebt gemaakt. Een eenvoudiger aanpak dringt zich op. Als vissen ben je begiftigd met een serieuze portie fantasie. Diep vanbinnen streef je naar een ideale en perfecte wereld. Je vindt ook nogal makkelijk de weg naar de theater-, televisie- en filmwereld, domeinen waarin imaginatie een belangrijk gegeven is.

Beroepen die jou op het lijf geschreven zijn: cafébaas, verpleger, zorgkundige, sociaal werker, arts, leerkracht, commercieel bediende in de parfum-, alcohol- of farmaceutische industrie.

Kreeft

Ideale job watertekens Kreeft Bloom web

Je zult nooit openlijk je agressie tonen en in de omgang ben je nogal terughoudend, ja, soms een beetje verlegen. Je hebt een groot inlevingsvermogen en beschikt over heel wat sociale vaardigheden. Moeiteloos ga je met heel uiteenlopende karakters en persoonlijkheden om. Deze kwaliteiten vormen een geweldige troef in tal van commerciële beroepen. Maar als het jezelf betreft, laat je niet makkelijk in je hart kijken. Dat is je privacy, punt uit. Van zodra het te persoonlijk wordt, trek je je terug in je schulp. Hoe schuchter je misschien ook oogt, toch ding je in je beroepsleven eigenlijk wel naar macht en aandacht, en meestal slaag je hier ook in. Altijd weer opnieuw zorg je voor een gezellige sfeer en collega's voelen zich op hun gemak bij jou. Je leeft met hen mee en als het moet, bied je hen een luisterend oor. Voor je naaste medewerkers fungeer je als raadgever. Toch zit er ook een contradictie is jou, want hoe meelevend ook, soms, als de omstandigheden dat vereisen, kan je je behoorlijk hard opstellen. Dat zijn de momenten waarop je je omhult met je harde pantser, zodat niemand je kan raken. Hoewel je voor de buitenwereld een weinig bedreigende indruk maakt, slaag je er toch maar in om op de werkvloer je stempel te drukken. Eenmaal je goed gesetteld bent, maak je van je kantoor of werkplek een (tweede) thuis, waar het leuk en gezellig vertoeven is en waar iedereen zich te goed kan doen aan een heerlijke kop koffie en zelfgemaakte gebakjes.

Beroepen die jou op het lijf geschreven zijn: restaurant- of hotelmedewerker, visser, zeevaarder, handelsreiziger, vertegenwoordiger, gynaecoloog, vroedvrouw, makelaar.

Schorpioen

Ideale job watertekens Schorpioen Bloom web

Als Schorpioen bezit je de gave om geheimen van anderen te ontfutselen. Bovendien ben je een bikkelharde onderhandelaar, die het onderste uit de kan weet te halen. Je houdt je graag bezig met de portefeuille van anderen. Een job in de bank- of verzekeringswereld is werkelijk een kolfje naar je hand. In je beroepsleven kan je het ver schoppen dankzij een enorm doorzettingsvermogen. Je bouwt je carrière gestaag op en in de loop van je leven kan je wel eens een terugval kennen, maar daarna zal je telkens weer overeind krabbelen, als een fenix die uit z'n as herrijst. Anderen kunnen zomaar niet om je heen, want je bent van nature een winnerstype. Niemand die jou met een kluitje het riet in stuurt, wel integendeel, want jij bent diegene die de boel in de gaten houdt en alles en iedereen controleert. Eenmaal je je passie gevonden hebt, ben je niet meer te stuiten. Zo gaat het ook in je beroepsleven. Je zult opteren voor een carrière die draait om macht, maar vooraleer je die macht ten volle kunt aanwenden, moet je je uiteraard heel grondig voorbereiden. En dat doe je dus ook, want meer dan anderen ben je je bewust van het credo dat kennis macht betekent. Je actieterrein houd je bij voorkeur voor de buitenwereld verborgen.

Beroepen die jou op het lijf geschreven zijn: elektricien, transporteur, bedrijfseconoom, boekhouder, computerspecialist, begrafenisondernemer, verzekeraar, politieagent, apotheker, brandweerman, chemicus, criminoloog.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Deze 3 sterrenbeelden hebben in juni 2022 financieel geluk

Door onze blik op de sterrenhemel te richten, kunnen we vrij gemakkelijk ontwaren welke…

Lees meer
Lifestyle

Bewust breken: hoe doe je dat op een verantwoordelijke wijze?

Een relatie beëindigen is voor veel mensen een beladen thema. Er worden romantische films over…

Lees meer
Spiritualiteit

In gesprek met de 20-jarige Christina Von Dreien: "Ik wil dat mensen zich herinneren wie ze werkelijk zijn."

Heel jong is ze en toch ligt de spirituele wereld aan haar voeten. De Zwitserse Christina Von…

Lees meer
Bloom 2 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom