Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Eerste hulp bij studiekeuzestress: je sterrenbeeld biedt antwoord!

Astrologie
Bloom
04/08/2019
Eerste hulp bij studiekeuzestress: je sterrenbeeld biedt antwoord!

Honderden brochures, infodagen, open lessen, bergen goedbedoeld (maar eigenlijk ongevraagd) advies van diverse familieleden... het leven van een soon-to-be-student is allesbehalve eenvoudig! Wanneer je aan het begin van je academische carrière staat, wordt er namelijk verwacht dat je een keuze maakt die vermoedelijk een grote impact zal hebben over de komende vijf à tien jaar van je leven: wàt ga je precies studeren? En het wordt er niet beter op, want elk jaar worden er nieuwe studierichtingen uit de grond gestampt. De keuze lijkt zo overweldigend, dat alle aanwijzingen die het beslissingsproces vooruit kunnen helpen welkom zijn. Well, it's your lucky day! Wij zochten uit welk diploma op het lijf van elk sterrenbeeld geschreven staat.

Ram

Een geboren competitiebeest

Jij bent pas gelukkig wanneer je in beweging kan zijn. Jaren aan een stuk enkel boeken verslinden en theoretische kennis in je hoofd proppen is daarom niets voor jou. Een Ram kiest idealiter voor een richting waarbij abstracte leerstof wordt afgewisseld met voldoende actieve praktijkvakken. Denk maar aan de richtingen 'lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen', 'bewegingsrecreatie', 'sport- en prestatiepsychologie', 'revalidatiewetenschappen'...

Stier

De dokter in de zaal

Stieren hebben een innerlijke drang om steeds te weten hoe iets precies in elkaar zit. Ook ben je als Stier gezegend met een enorme stressbestendigheid en doorzettingsvermogen. Daarom zoek jij je toekomst best in de medische sector. Een opleiding in de 'geneeskunde', 'verpleegkunde', 'farmacie', 'kinesitherapie' of 'medische beeldvorming' past perfect bij jou!

Tweelingen

”Een academisch leven in alles wat te maken heeft met schrijven en communicatie is het ideale speelveld van de Tweelingen.”

Een vlotte pen

Nieuwsgierig, geopinieerd, eigenzinnig en open minded: zo zou je een Tweelingen wel eens kunnen omschrijven. Een academisch leven in alles wat te maken heeft met schrijven en communicatie is hun ideale speelveld. Ben jij een Tweelingen? Bezoek dan eens een infodag van de richtingen 'communicatiemanagement', 'journalistiek', 'audiovisuele kunsten', 'toegepaste taalkunde' of 'marketing', je zal er vast en zeker iets vinden dat jou aanspreekt!

Kreeft

Diepzinnig en behulpzaam

Een Kreeft is pas gelukkig wanneer hij/zij mensen kan helpen, op een gevoelsgerichte manier en zonder vooroordelen. Als Kreeft ben je een kei in je inleven in andermans gevoelswereld en sta je bekend om je luisterend oor. Jij zou ongetwijfeld schitteren in een opleiding '(toegepaste) psychologie', 'orthopedagogie', 'sociaal werk', 'gender en diversiteit' of 'pedagogische wetenschappen'.

(lees verder onder de afbeelding)

Studierichting volgens sterrenbeeld diploma Bloom web

Leeuw

Miss/mister fashionista

Een Leeuw wil er altijd tiptop in orde uitzien. Val jij onder dit dierenriemteken, dan hecht je enorm veel belang aan je voorkomen en uitstraling. Je hebt een natuurlijke gave voor alles dat te maken heeft met visuele schoonheid. In 'modetechnologie', 'grafische vormgeving', 'visagie', 'beeldende kunsten'... zal jij sowieso iets van je gading vinden.

Maagd

De cijfergoochelaar

Door het logisch denkende brein van de Maagd ben jij voorbestemd om iets te studeren zoals 'boekhoudkunde', 'accountancy-fiscaliteit' 'bestuurskunde' of 'business engineering'. Jouw perfectionistische trekjes en oog voor detail zorgt ervoor dat je als het ware kunt toveren met cijfers. Een bedrijfsbalans lees je even vlot als een roman en met jouw onfeilbaar logisch inzicht worstel jij je door elk moeilijk vraagstuk.

Weegschaal

Vrouwe Justitia

Deze ligt misschien een beetje voor de hand, maar het is dan ook niet verbazend dat je als Weegschaal steeds kunt rekenen op een innerlijk kompas en een groot rechtvaardigheidgevoel. Jij houdt er een duidelijke lijst van basiswaarden en -normen op na, waarmee alles in de wereld wordt beoordeeld. Spendeer jouw studententijd met je neus in boeken over 'rechten', 'criminologie', 'rechtspraktijk' of 'moraalwetenschappen', en na enkele jaren heb jij zonder veel moeite je diploma op zak.

(lees verder onder de afbeelding)

Studierichting volgens sterrenbeeld kiezen Bloom web

Schorpioen

Een duister kantje

Als Schorpioen-kind was jij ongetwijfeld gefascineerd door misdaadseries. Je deinst namelijk niet terug voor de minder mooie kantjes in onze samenleving. Sterker nog, je vindt ze buitengewoon fascinerend! Jij zet je zinnen best op 'forensische medische wetenschappen', 'biomedische wetenschappen', 'politie-opleiding' of zelfs 'archeologie' of 'geschiedenis'. Want naast een zwak voor gruwelijke gebeurtenissen, toon je ook interesse in het fenomeen van oorzaak en gevolg.

Boogschutter

De dierenliefhebber

Boogschutters eigenen zich niet zelden 'de dierenfluisteraar' als bijnaam toe. Mocht je kunnen, zou je permanent in een zoo verblijven, omringd door al jouw favoriete wezens. Die passie misstaat zeker niet in een richting zoals 'dierengeneeskunde', 'agro- en biotechnologie', 'dierenzorg' of misschien zelfs 'evolutie- en gedragsbiologie', indien je iets theoretischer bent aangelegd :).

Steenbok

”Voor niets gaat de zon op, dat systeem houdt een Steenbok al eeuwig in de ban.”

Oog voor zaken

Geld doet de wereld draaien. Al lang voor de euro's en dollars bestonden, maakte de mens gebruik van een soort economisch ruilmiddel. Want voor niets gaat de zon op! Dat systeem houdt een Steenbok al eeuwig in de ban. Het mechanisme van de materialistische wereld, en hoe alles daarrond functioneert, dit alles leer je begrijpen in (onder andere) deze opleidingen: 'handelswetenschappen', 'algemene economie', 'bedrijfsmanagement', 'handelsingenieur' en 'international business management'.

Waterman

De wereldverbeteraar

Watermannen zouden eigenlijk excelleren in élk vak, want ze zoeken altijd naar manier hoe ze hun kennis kunnen omzetten in een methode om de wereld in de positieve zin te veranderen. Maar ze hebben vooral de neiging om hun roeping waar te maken aan de hand van wetenschappen, daarom is dit dierenriemteken geknipt voor een studie in de 'industriële wetenschappen', 'ingenieurswetenschappen', 'toegepaste informatica' of zelfs 'laboratoriumtechnologie'.

Vissen

Groene vingers

Er is geen ontkomen aan voor dit sterrenbeeld, de natuur lonkt. 'Bio-ingenieurswetenschappen', 'marinebiologie', 'milieu-natuurwetenschappen', 'fysica en sterrenkunde' en 'geologie' staan op jou op het lijf geschreven, Vis. Als je maar kan bezig zijn met de wereld om je heen, of dat nu de aarde, het water of de lucht is! Jij draagt graag zorg voor alles wat leeft, die liefde zal je zeker kwijt kunnen in één van deze studierichtingen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Astrologische tendensen voor 2024

Astroloog Paul Van Egghen beschrijft de astrologische tendensen voor 2024. Na vele jaren van…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De positieve effecten van hardlopen op je mentale gezondheid

Hardlopen is misschien wel één van de meest populaire vormen van beweging als het gaat om het…

Lees meer
Astrologie

13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Op woensdag 13 december 2023 om 00.31 uur vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. De…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom