Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De 5e eedaflegging van Poetin als president van Rusland: een siderische transithoroscoop

De 5e eedaflegging van Poetin als president van Rusland: een siderische transithoroscoop

Vladimir Poetin legde op 7 mei om 12.00 uur GMT +3 voor de vijfde keer de eed af als president van Moskou. Zoals je van Bloom gewend bent, zijn we benieuwd naar de horoscoop van dit moment. Met deze 5e eedaflegging is Poetin met name de langstzittende president of premier sinds Jozef Stalin. Geen enkele Westerse politieker had sinds zijn komst in 1999 durven voorspellen dat hij zo lang aan het bewind in Rusland zou zijn. Bij zijn eerste eedaflegging als premier verscheen hij heel bescheiden als een typische siderische Maagd in het openbaar. Veel Westerse politiekers maakten zich toen geen zorgen over deze kleine halfkalende secretaris. Ze weten nu wel beter. De siderische horoscoop van Poetin laat een topstrateeg zien, zowel politiek, militair als in de economische wereld. Laten we Poetins horoscoop even onder de loep nemen.

SIDENOTE
Het betreft hier een siderische transithoroscoop én -analyse.
Een uitgebreide siderische geboortehoroscoopanalyse van Poetin je hier.

Vladimir Poetin Vijfde eedaflegging siderische transithoroscoop Yves Polet visual

In deze bijdrage focussen we ons op de transithoroscoop van 7 mei 2024. We zien de ascendant Leeuw verschijnen en dit horoscoopteken geeft ons het beeld van het Grote Kremlinpaleis versierd met goudkleurige deuren en muren waarin Vladimir Poetin heroïsch en koelbloedig zijn toespraak houdt. De Zon, die heer is van deze uurhoekhoroscoop, staat in het negende huis in Ram. De Zon maakt een grote bundelconjunctie met de Maan, Venus en Uranus in het sterrenbeeld Ram. Het negende huis wijst op de grote triomf die Poetin ervoer omdat hij langer dan 25 jaar regeert. Het teken Ram en de heerser Mars geven inderdaad het beeld van de grote groep militairen aanwezig in de zaal. Veel van de aanwezigen zijn pionnen van de grote strateeg. In de geboortehoroscoop van de Russische president verschijnt deze bundelconjunctie in zijn zevende huis. Dit huis of deze kosmische zone vertelt wie de huidige partners van Poetin zijn. De militairen of Mars-personen vallen aanschouwelijk op.

Tot het uiterste

”Poetin heeft ongetwijfeld de perfectiekracht van Maagd om alles tot in detail te plannen en in combinatie met Pluto maakt dit van hem een meesterstrateeg.”

We voeren nu een analyse uit van de transits of de huidige posities van de planeten in de geboortehoroscoop van Poetin. Transit Pluto staat in zijn vierde huis en dit is de zone van zijn thuis en het vaderland waarin hij woont. Sedert 2020 is Pluto in Steenbok beginnen te lopen en corona was het eerste feit van een moeilijke loop van deze planeet in zijn vierde zone, die dus zijn vaderland aanduidt. In de geboortekaart staat Pluto superdominant door de samenstand met het MC op 5° Leeuw. Het MC indiceert hoe de geborene zich op het professionele en maatschappelijk vlak vertoont. Pluto is gekend als een hemellichaam die tot het uiterste gaat. Door zijn intensiteit worden de zaken tot op het bot uitgespit, Vladimir Poetin ten voeten uit. Poetin heeft ongetwijfeld de perfectiekracht van Maagd om alles tot in detail te plannen en in combinatie met Pluto maakt dit van hem een meesterstrateeg. Pluto staat tot eind 2037 in zijn vierde huis. We mogen aldus nog enkele transformatieprocessen verwachten.

De transiterende Neptunus staat sedert de lente 2022 in zijn zesde huis in het sterrenbeeld Vissen. Dit kosmische veld schept het beeld van de reeds meer dan 500.000 overleden of verwonde soldaten. Het zesde huis is de zone van de ziekenhuizen waarin veel gewonden verblijven. Dit huis schept tevens het beeld van de opgelegde taken die de militairen en het volk moeten uitvoeren. Het is alsook het huis van de gezondheid.

Neptunus krijgt er in de lente van 2025 het gezelschap van de ernstige planeet Saturnus bij. Deze planeet staat tot 2027 in Vissen en valt in Poetins horoscoop in het zesde huis. Deze periode wordt ongetwijfeld een harde kluif voor Poetin. In het bijzonder omdat de transit Saturnus in oppositie (180°-aspect) staat met vier planeten die in Maagd zijn gepositioneerd. Gezondheidsproblemen zijn niet uit te sluiten. Saturnus in Vissen staat evenzo symbool voor het lijden van vele mensen door zijn oorlogvoering en beleid.

(Lees verder onder de afbeelding)

Wereldleiders zullen ongetwijfeld een immense verantwoordelijkheid dragen om de wereldorde te hervormen tot een meer humane maatschappij. Wie blijft er in de komende jaren van veranderende machtsverhoudingen het meest kalm en vastberaden? Wanneer zullen deze leiders het initiatief nemen om meer menselijkheid en vrede te bevorderen?

Waarschuwing

De transit van Jupiter is nu wel voor hem een belangrijke hulp, doordat deze planeet sedert mei 2024 tot de lente van 2025 in het sterrenbeeld Stier staat. Bovendien vertoeft zijn Maan in het achtste huis Stier. Het accentueert de enorme koppigheid en de vastberadenheid van de president. Dit huis stelt de staatsfinanciën voor, wat dus doet vermoeden dat Poetin het komende jaar de oorlogseconomie verder zal laten aanzwengelen. Onlangs heeft hij Andrej Belousov benoemd tot de nieuwe minister van Defensie. Normaal gezien zou men een militair verwachten, maar Poetin kiest voor een econoom, die reeds meer dan 25 jaar een getrouwe is van hem. Het is een duidelijk signaal dat hij de oorlogseconomie van 120 miljard euro verder wil uitbouwen. Toch een flinke waarschuwing voor de Westerse landen.

Jupiter en Uranus die naar zijn geboortemaan in Stier bewegen, geven daar het juiste beeld. Het sterrenbeeld Stier heeft veel te maken met bezit, grond, financiën en economie. Men voert oorlog voor grond!

Er is echter een ander belangrijke wijzigende cyclus op komst door de transit van Uranus in Stier de komende zeven jaar. In de zomer van 2026 vormt Uranus een conjunctie met zijn geboortemaan in Stier. De Maan is heerser van Kreeft en van Vladimirs tiende huis. Dit zal over zijn politieke situatie en maatschappelijke optreden gaan. Uranus is de planeet die doet veranderen en we zullen ingrijpende veranderingen merken in zijn politieke optreden. Ook zijn bezit en financiën zullen aan veranderingen onderhevig zijn.

Uranus legt waarheden bloot en leidt tot rebellie. In combinatie met de moeilijke plaatsing van Saturnus in zijn horoscoop voorzien we voor het jaar 2027 weinig goeds voor deze verzwakkende president. We mogen tevens aanstippen dat zijn Uranus op 25° Tweelingen in zijn geboortehoroscoop een dynamisch spanningsaspect vormt met Mercurius in Maagd. Dit toont ons het beeld van de technische Russische capaciteiten. De ruimtevaart en de cyberoorlogen zijn daar een uiting van en dus niet te onderschatten!

Bloed & bommen

”We zien geen signalen van diplomatie, wel van hardere standpunten.”

De transit van Mars in de geboortehoroscoop van Poetin schept ons het beeld van de toekomstige oorlogsvoering.

 • In de maand mei 2024 staat deze oorlogsplaneet in Vissen. De vele slachtoffers onder de soldaten en burgers zijn daar een uiting van.
 • In de maand juni 2025 loopt Mars in Ram. De bommen en het bloeden stoppen niet. In het oorlogsteken Ram wordt fel gevochten.
 • In juli vertoeft Mars in Stier. Grondgebied wordt veroverd, maar we weten nog niet voor wie. In elk geval wordt de Russische oorlogseconomie verder aangezwengeld. Wat gaan Europa, Engeland en de Verenigde Staten doen? Na de vele verkiezingen zullen er nieuwe leiders komen in deze werelddelen. We zien geen signalen van diplomatie, wel van hardere standpunten.
 • Een kleine kans op een diplomatisch optreden is mogelijk tussen eind september en midden oktober 2024. De stand van Uranus in Stier wijst eerder in de richting van radicalisering en polarisering.
 • In de periode tussen eind augustus en midden oktober 2024 verschuift Mars naar het luchtteken Tweelingen. In die periode staan er belangrijke luchtgevechten met vliegtuigen op stapel, die een verassende wending kunnen geven in het voordeel van Oekraïne. Cyberoorlog en ruimtevaartproblemen kunnen alsook opduiken.
 • Tussen eind oktober 2024 en eind mei 2025 bevindt Mars zich gedurende een langere periode in Kreeft, in het tiende horoscoophuis van Poetin. Kreeft verwijst in dit opzicht naar de politiek die Poetin voert én naar de bevolking van Rusland en Oekraïne. De emoties van mensen in zijn omgeving kunnen hoog oplopen. Verhitte situaties en emotionele uitbarstingen kunnen de gemoederen bepalen. Hopelijk nemen sommige individuen geen onverstandige beslissingen met nucleaire wapens of langeafstandsraketten. Beschadigingen aan satellieten, kerncentrales of andere massavernietigingswapens kunnen de wereldbevolking verontrusten. Ervaringen leren dat Mars in Kreeft ongecontroleerde emotionele beslissingen kan veroorzaken.

Wereldleiders zullen ongetwijfeld een immense verantwoordelijkheid dragen om de wereldorde te hervormen tot een meer humane maatschappij. Wie blijft er in de komende jaren van veranderende machtsverhoudingen het meest kalm en vastberaden? Wanneer zullen deze leiders het initiatief nemen om meer menselijkheid en vrede te bevorderen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

De impact van voeding op je gemoedstoestand

Als je weet wat de impact van verschillende voedingsmiddelen is op je gemoedstoestand, kun je voor…

Lees meer
Spiritualiteit

Dit zijn de populairste spirituele vakantiebestemmingen in Europa

In een tijd waarin velen van ons zoeken naar zingeving en persoonlijke groei, worden spirituele…

Lees meer
Spiritualiteit

Wat is heilig vuur, en welke houtsoorten zijn er geschikt voor?

Heilig vuur speelt een centrale rol in tal van spirituele tradities en culturen over de hele…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom