Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

Werken met engelen

Spiritualiteit
Bloom
29/11/2018
Werken met engelen

Elk mens hier op aarde heeft Engelen bij zich. Deze Engelen hebben zich tot doel gesteld jou te helpen, te ondersteunen en je op het goede pad te houden. De Engelen willen immers niets liever dan jou gelukkig te zien. De Engelen geven je inzicht, waardoor je gebeurtenissen beter begrijpt en kunt accepteren. Door het accepteren word je in staat gesteld om verder te gaan en het gebeurde achter je te laten. De ene mens is uiteraard intuïtiever ingesteld dan de andere. Laat je je veelal leiden door je gevoel en intuïtie? Dan zal je makkelijker met Engelen in contact kunnen treden. Hoe dit proces nu precies in zijn werk gaat, lees je hieronder.

Hoe maak je contact met de Engelen?

Voorwaarde is dus dat je je openstelt voor de Engelen en dat je je volledig weet te ontspannen. Probeer je op jezelf te concentreren en laat alle ‘negatieve dingen’ even los. Ga zitten, met beiden benen liefst op de grond, zodat je goed aardt. Zorg dat je alleen bent en zonder geluiden van de buitenwereld, zoals televisie en telefoon. Sluit je ogen en beheers je ademhaling. Inademen door de neus en rustig uitademen door de mond. Zodra je volledig ontspannen bent, kun je plotseling beelden zien of kun je stemmen horen. (in jezelf). Dat zijn de Engelen. Veelal vertellen ze jou datgene, dat je diep van binnen ergens wel weet, maar dat nog niet aan de oppervlakte gekomen is vanwege de beslommeringen van ons drukke, aardse leve

Is een Engel hetzelfde als een Gids?

Het antwoord op deze vraag is: nee. Een gids is niet precies hetzelfde als een Engel. Een gids is een ziel die al vele aardse levens heeft gekend en daardoor een bepaalde spirituele groei heeft doorgemaakt. Een Engel is nog nooit als aards wezen op aarde geweest. Mensen hebben zowel Gidsen als Engelen om zich heen. Maar de termen worden veel door elkaar heen gebruikt.

Wat zijn Aarde Engelen?

Je hoort de term 'Aarde Engel' steeds vaker. Maar wat is een Aarde Engel nu precies? Onder Aarde Engelen vallen Indigo’s, Kristalmensen, Lichtwerkers en HSP-ers. Allemaal mensen die het gevoel hebben dat ze hier niet op aarde thuishoren. Mensen die zich anders dan anderen voelen en erg gevoelig zijn. Aarde Engelen hebben als gemeenschappelijk doel dat ze de wereld mooier en/of beter willen maken. Ieder voor zich wil hieraan een bijdrage leveren en iedere Aarde Engel doet dat op zijn/haar manier. Van nature hebben Aarde Engelen een grote interesse in healing en onderwijzen. Ze willen graag harmonie brengen en hebben een hekel aan ruzie en geweld.

Aarde Engelen hebben toch ook hun persoonlijke lessen in dit leven te leren. Deze levenservaringen nemen zij dan weer mee in hun volgende leven. Zo kunnen Aarde Engelen het moeilijk vinden om te leren aarden, moeten ze oppassen voor valkuilen als verslavingen, gewichtsproblemen en ook op relationeel vlak ondervinden ze de nodige problemen.

Groeperingen binnen de Aarde Engelen

Je kunt de 'Aarde Engelen' opnieuw opdelen in een viertal groepen

  • Wijzen
  • Sterrenmensen
  • Engelen
  • Elementalen

De Wijzen (druïden, tovenaars, heksen)
Je zou een wijze kunnen zijn als je in staat bent om het weer te kunnen beïnvloeden. Wijzen zijn veelal geïnteresseerd in het oude Egypte, Atlantis of de Maya’s. Daarnaast zijn ze goed in healen en beschikken over een uitstekende intuïtie.

De Sterrenmensen (vanuit de sterren rijken)
Je zou een sterrenmens kunnen zijn als je bijvoorbeeld een afwijkende kleur of vorm aan je ogen hebt. Daarnaast zijn sterrenmensen gek op gadgets en technologie of geïnteresseerd in reiki.

De Engelen (uit de Engelenrijken)
Geïncarneerde Engelen herken je aan hun hartvormige gezicht. Daarnaast vertrouwen mensen vaak hun verhaal toe aan een Geïncarneerde Engel. Geïncarneerde Engelen willen niets anders dan anderen helpen en of helen.

De Elementalen (Elfen, dolfijnen, meerminnen, kabouters en andere natuurwezens).
Elementalen hebben een Keltisch uiterlijk (rood haar) en houden van grappen uithalen. Ze vallen op door hun aparte haarstijl en houden van feestjes, dieren de natuur en muziek.

Combinaties

Het is ook goed mogelijk dat je jezelf herkent in enkele van de hierboven genoemde groepen. Dat noem je een hybride. Bijvoorbeeld de combinatie Wijze met Engel. Dat noemen ze een Mystic Angel. Zij manifesteren zich doordat ze al vele levens op aarde gehad hebben en beschikken over een grote wijsheid. Ze zijn liefdevol en zorgzaam en houden zich aan regels waarvan zij zelf het nut inzien. Een andere combinatie is Wijze met Sterrenmens. Dat noemen ze een Mystic Start. Hun doel is om de wereld te inspireren om wereldvrede te bewerkstelligen.

En dan heb je nog de diverse soorten Engelen

”Beschermengelen”

De Beschermengelen zijn bij je met als doel je te beschermen. Ze zijn bij ons vanaf onze geboorte tot aan het einde van ons aardse leven.

”Aartsengelen”

Er zijn verschillende Aartsengelen, waarvan er 15 het ‘bekendst’ zijn. De vier belangrijkste zijn:

Aartsengel Michael (Hij die als God is of op God lijkt, essentie: Vuur)
Aartsengel Raphael (God geneest, essentie: Lucht)
Aartsengel Uriël (God is Licht of Licht van God: essentie: Aarde)
Aartsengel Gabriël (God is mijn kracht: essentie: Water)
Aartsengelen zijn de boodschappers van de hoop en zijn er met als doel te genezen.

”Cherubijnen en Serafijnen”

Deze Engelen staan bekend om hun prachtige zangtalenten. Ze zorgen voor spirituele inzichten en verlichting.

”De Krachtigen”

Deze Engelen gebruiken hun energie om te genezen. De elektrische kracht die afkomstig is van hen komt je lichaam in en geneest je cel voor cel.

”De Dragers”

Deze Engelen hebben als doel om duistere entiteiten weg te escorteren wanneer ze sterven. Hun enige missie is om af te wachten tot een donkere entiteit overgaat in de dood.

”De Deugden”

De Deugden helpen ons met ons levensverhaal te schrijven. Ze helpen ons om wijzigingen aan te brengen in ons ‘verhaal’ wanneer dat nodig is. Ze helpen ons ook met het schrijven van ons levensverhaal aan de ‘andere kant’ voordat we terugkomen naar de aarde om een ander leven te leiden.

”De Heerschappijen”

Deze Engelen waken over ons. Ze helpen ons meestal niet op het aardse vlak, maar doen hun werk voor ons aan de ‘andere kant’. Als we hulp nodig hebben, kunnen onze spirituele gidsen soms naar de Heerschappijen gaan en hen vragen om hun grondige kennis van onze levensverhalen te gebruiken om ons in dit leven weer verder te helpen.

”De Tronen en Vorstendommen”

Je kunt deze Engelen aanroepen als je je dierbaren wilt beschermen of wanneer je in een moeilijke of lastige situatie zit.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Neptunus Retrograde • 30 juni tot 6 december 2023 • Alles wat je moet weten

Vrijdag 30 juni 2023 zal Neptunus, de heerser over spiritualiteit, mededogen en verbeeldingskracht,…

Lees meer
Astrologie

De aardbeving in Nepal op 3 november 2023: een horoscoopanalyse

Een verwoestende aardbeving met een kracht van 6,4 op de schaal van Richter trof op 3 november 2023…

Lees meer
Inspiratie

Ontdek jouw talenten! Ontmoet talentenconsulent Tidenka Goedhart

Hoe komt het dat we ons in sommige situaties zo goed voelen en in andere helemaal verloren lopen?…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom