26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Volle Maan in Waterman • 1 augustus 2023 • Trouw zijn aan jezelf

Astrologie
Bloom
28/07/2023
Volle Maan in Waterman • 1 augustus 2023 • Trouw zijn aan jezelf

Op dinsdag 1 augustus om 20.32 uur treffen we de Volle Supermaan in het sterrenbeeld Waterman aan. Deze intense Volle Maan ondersteunt onafhankelijkheid, vrijheid en zelfrealisatie. Terzelfdertijd noteren we op 1 augustus 2023 een driehoeksaspect (120°) tussen Mars in Maagd en Jupiter in Stier, wat daadkracht en ondernemingszin bevordert. Blijf je tijdens de periode van deze Volle Maan trouw aan jezelf? Dan kan je grote stappen zetten in het bereiken van je doelen.

Wat is een Supermaan?

De Maan draait niet in een cirkel rond de aarde, maar volgt eerder een ovaalvormige baan. De afstand van de Maan tot de aarde varieert daardoor altijd. Dat verklaart waarom op sommige momenten de Maan heel klein oogt en op andere momenten heel groot. Tijdens een Supermaan staat de Maan dicht bij de aarde, ze schijnt daardoor feller en lijkt groter.

Tijdens een Supermaan is haar energie en haar invloed intenser.
Iets wat ook geldt voor het sterrenbeeld waarin de Maan geplaatst staat. De karakteristieke eigenschappen van dat welbepaalde dierenriemteken treden dan meer naar de voorgrond. Daarnaast kan je meer onrust, hoofdpijn en slapeloosheid ervaren tijdens een Supermaan. So buckle up!

LEESTIP | De Supermanen in 2023

De Volle Maan op 1 augustus 2023 in het sterrenbeeld Waterman nodigt je uit om trouw te blijven aan jezelf. Blijf dichtbij je essentie en durf in te gaan tegen meningen die niet stroken met je eigen voelen en weten.

Volle Maan in Waterman

De Maan heerst over de innerlijke gevoelswereld, toch vraagt de Volle Maan op 1 augustus 2023 in het vrijheidslievende sterrenbeeld Waterman om te focussen op logica en objectiviteit. Waterman is een meer onthecht luchtteken en regeert met verstand. Projecten starten, uitbouwen en afwerken heeft tijdens deze Volle Maanperiode dan ook grotere kans van slagen omdat je minder gevangen zit in en overspoeld wordt door je emoties. Je voelt je vrij en onafhankelijk.

Het Watermanteken nodigt je tevens uit om trouw te blijven aan jezelf. Wie ben je? Wat zijn je kernkwaliteiten? Wat zijn jouw levensthema’s waar je telkens opnieuw mee aan de slag mag gaan? Welke dromen en verlangens koester je diep vanbinnen? Blijf dichtbij je essentie en durf in te gaan tegen meningen die niet stroken met je eigen voelen en weten. Je aanpak kan op dezer dagen door anderen als rebels worden aanzien en aangevoeld, dus wees gericht en beheerst en niet impulsief en roekeloos.

Kijk tijdens deze Volle Maan in Waterman naar wat je de voorbije tijd hebt gerealiseerd en gemanifesteerd.
Heb je gestructureerd en volhardend gewerkt aan je doelen? Dan boek je nu vooruitgang. Misschien bereik je zelfs je einddoel! Vond je het de voorbije tijd moeilijk en uitdagend om de stappen te zetten die je wilde zetten? Neem dan gewetensvol je aanpak onder de loep en onderzoek wat je anders kan doen.

De Volle Maan in Waterman zegt je ook iets meer over je vriendschapsrelaties. Problemen met vrienden(groepen) kunnen tot een uitbarsting komen, net omdat jij deze keer wél trouw blijft aan jezelf. Zoek in liefde, voor jezelf en de ander, uit wat je kan doen: oplossen en/of afstand nemen. Vrienden(groepen) waar je een goede band mee hebt, kunnen zich dan weer verdiepen. Maak daar bewust tijd voor, het hechtingsproces wordt door deze Supermaan mee ondersteund.

Driehoeksaspect (120°) tussen Mars en Jupiter

De Volle Maan in Waterman wordt versterkt door het driehoeksaspect tussen Mars in Maagd en Jupiter in Stier. De energie van deze positieve constellatie is erg krachtig en geeft jouw zelfvertrouwen een boost. Door te geloven in jezelf en door initiatieven te nemen die gestuurd worden door je diepste dromen en verlangens, gaan er deuren open en heeft succes kans om groot te worden. Stel jezelf de vraag wat je in je leven kan veranderen om het te verbeteren en wat je kan doen om je kennis verder te ontwikkelen. Ga daar vervolgens gestructureerd en planmatig mee aan de slag.

”De impulsieve strijdlustigheid van Mars wordt aangevuld met het optimisme en het hoopvolle van Jupiter. Maak bewust gebruik van deze energie. The Stars are with you.”

Investeer in je eigen positiviteit. Zolang Mars in een driehoek staat met Jupiter kan je je gelukkiger voelen dan ‘normaal’. Dat komt omdat je vermogen om op micro- en macroniveau kansen te zien wordt versterkt. Je creativiteit wordt aangewakkerd, alsook je ondernemingszin. Dat heeft dan weer een positieve invloed op je daadkracht. Dit driehoeksaspect tussen Mars en Jupiter staat daarom in het teken van zelfrealisatie.

Je leest het, Mars en Jupiter, twee krachtige planeten die de energieën bundelen. De impulsieve strijdlustigheid van Mars wordt aangevuld met het optimisme en het hoopvolle van Jupiter. Maak daarom bewust gebruik van deze energie en begin de maand augustus met een statement. Maak de balans op en zet je koers uit. The Stars are with you.

Easy Full Moon Rituals

Maanbaden
Laad jezelf op onder de stralen van de Volle Maan. Hoewel maanbaden niet letterlijk betekent dat je een frisse duik in het water moet nemen, is dat zeker een optie. Zolang de maanstralen je maar kunnen voorzien van een gezonde dosis energie.

Edelstenen opladen

Een Volle Maan is hét moment om je edelstenen op te laden. Reinig ze eerst onder de lopende kraan voordat je ze in het maanlicht legt om op te laden.

LEESTIP | Zo zorg je voor je edelstenen

Maak je eigen Maanwater

Laad je (drink)water op met de kracht van de Maan. Het water kun je nadien gebruiken in rituelen, om je planten mee te verzorgen of om lekker zelf op te drinken. Cheers!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Waar moet je rekening mee houden bij de overgang van de winter naar de lente?

Bij de overgang van de winter naar de lente ervaren veel mensen een merkbare verschuiving in…

Lees meer
Huis & Thuis

Verlicht je leefruimte: Een gids voor verschillende lampen en verlichtingsstijlen

Verlichting is een cruciaal element in elk huis. Het gaat niet alleen om het bieden van licht, maar…

Lees meer
Inspiratie

Zelfstandig op reis voor innerlijke rust

Alleen op reis gaan is een persoonlijke reis voor zelfontdekking. Het stelt je in staat om uit je…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom