Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Dromen bedrog? Volgens experts geven ze een inkijk in een vorig leven

Spiritualiteit
Jacqueline Voskuil
14/07/2021
Dromen bedrog? Volgens experts geven ze een inkijk in een vorig leven

Allemaal hebben we meerdere levens doorstaan en hebben we wijze lessen getrokken uit deze levens. Maar toch zijn we ook allemaal terug op aarde gekomen om geconfronteerd te worden met de kennis die we nog niet bezitten. Elementen uit een vorig leven blijven altijd een rol spelen, ook in je huidige leven. Via dromen worden we herinnerd aan onze vorige levens en aan de levenslessen die we in deze incarnatie nog dienen te leren. Maar hoe herken je deze dromen over je vorige levens? En wat willen ze je eigenlijk vertellen? Dromenexperte Jacqueline Voskuil interviewde QHHT-therapeute Daphne Holman over dromen over vorige levens.

Dromen en vorige levens Bloom 2021 Web staand

Als je wel eens een zeer gedetailleerde droom hebt gehad over een specifieke gebeurtenis in het verleden, een gebeurtenis waar jij onmogelijk aanwezig had kunnen zijn, dan kan het zijn dat je een kijkje hebt gekregen in een van je vorige levens. Een droom over een andere tijdsperiode, in een ander land en als een ander persoon komen geregeld voor, maar specifieke dromen over vorige levens kenmerken zich door het aantal details dat je je kunt herinneren en aan het feit dat ze je bijblijven nadat je wakker bent geworden. Maanden, soms zelfs jaren later, kun je je deze dromen nog duidelijk voor de geest halen. En zoals we allemaal weten, geldt dat niet voor zomaar elke droom. Ze emotioneren je diep en ze wakkeren gevoelens in je aan die je nog niet eerder gevoeld hebt.

Dromen over je vorige levens zijn levensbepalend. Dromen die je niet direct kun plaatsen in je eigen leven, kunnen niet anders dan dromen uit vorige levens zijn. De herinnering aan deze levens vind je alleen terug in het weten. Het weten is het absolute bewustzijn dat iedereen bezit. Hieraan hoef je nooit te twijfelen. Daarnaast zul je alleen dromen ontvangen die je ook daadwerkelijk aan kan. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je beelden hebt ontvangen die je niet zou kunnen verwerken.

Als je een droom voorgeschoteld krijgt, waarbij een vorig leven centraal staat, dan is het een signaal dat je actie moet ondernemen in je dagelijkse leven. Het is de bedoeling dat je iets met de droom aanvangt. Stel dat je droomt over een spin, dan kan dat betekenen dat je een angst onder ogen moet komen zoals het geven van een presentatie op je werk of ondanks je vliegangst het vliegtuig nemen naar het huwelijk van je neef. Maar een spin is ook een moedersymbool. Het kan dan natuurlijk ook betekenen dat je iets wilt opbiechten aan je moeder. Iets dat je bijvoorbeeld al lang met je meedraagt. Al deze informatie kun je halen uit de dromen over je vorige levens.

Maar niet alleen ’s nachts raak je het weten aan, ook tijdens therapeutische sessies kunnen beelden en herinneringen uit vorige levens boven komen drijven. Dromenexperte Jacqueline Voskuil gaat het gesprek aan met Daphne Holman, QHHT-therapeute (Quantrum Healing Hypnose Therapy). Een therapiesessie waarin cliënten in een theta-staat gebracht worden zodat ze op hetzelfde frequentieniveau zitten als wanneer ze net ontwaken. Ze zijn dan nog in staat vragen helder te beantwoorden terwijl ze in contact staan met hun onderbewustzijn.

”Alle antwoorden die we zoeken, bevinden zich al in onszelf. We brengen ze alleen naar boven uit het onderbewustzijn door middel van een sessie”

Jacqueline Vpskuil: Kunnen er tijdens een therapiesessie ook symbolische beelden naar boven komen in plaats van ‘echte’?
"Soms zijn de zaken die de cliënt voelt, ziet of hoort cryptisch of symbolisch, maar ze zijn altijd synoniem aan het dagelijks leven en geven antwoorden op de vragen die iemand heeft. De cliënt weet dit altijd zelf te plaatsen, soms zelfs nog beter dan de therapeut zelf. Vaak zien we meerdere vorige levens in één sessie bovenkomen en vaak hebben ze ook allemaal dezelfde boodschap of overeenkomsten. Die verbanden kunnen we dan achteraf samen leggen."

JV: Kom je tijdens zo’n therapiesessie bij het Weten?
"Alle antwoorden die we zoeken, bevinden zich al in onszelf. We brengen ze alleen naar boven uit het onderbewustzijn door middel van een sessie. En daarbij komen er bevestigingen van het weten, een hogere frequentie. Dan wordt het een gegeven en geen vraag meer. De ziel heeft zoveel kennis en helaas doordat we in vergetelheid worden geboren en omdat we opgroeien in een geconditioneerde omgeving, weten we vaak niet meer hoe we in contact moeten komen met dat Weten. We moeten opnieuw leren wie we werkelijk zijn en waar we vandaan komen en wat we hier op aarde komen doen. Het is allemaal een kwestie van opnieuw gaan herinneren. In de shift waarin we ons nu bevinden gaat dat steeds sneller en sneller. Veel mensen ontwaken nu."

JV: Wat bedoel je precies met de shift waarin we ons bevinden?
"Dat is moeilijk uit te leggen. Het is een geheel spirituele evolutie van de derde dimensie naar de vijfde dimensie. Met ontwaken bedoel ik dat mensen door de matrix heen zullen kijken. Ze laten de conditionering achter zich. Ze ontdekken dat de realiteit waarin we leven een leerschool is. Een spel van beïnvloeding en manipulatie. Als we overlijden, dan komen we terug in onze vorm en valt dit alles allemaal van ons af."

JV: Is conditionering verkeerd?
"Er bestaat niet zoiets als goed of fout. Conditionering zijn de normen, waarden en gedragingen die je vanaf je geboorte krijgt aangeleerd. Het komt niet uit je eigen zielsontwikkeling voort. Conditionering is gebaseerd op een financiële maatschappij. Je laat je zaken opleggen door een ander. We worden belemmerd om ons eigen pad te volgen, omdat we anders buiten de hokjes van de maatschappij zouden vallen."

JV: Kom je na zo’n sessie altijd ‘terug’? Of kun je ook in deze trance blijven vastzitten?
"Als je droomt, dan word je teruggehaald doordat je wakker wordt of wakker wordt gemaakt. Bij een therapiesessie word je ook uit deze ontspannende, mooie trancestaat gehaald. Terug naar deze tijd, naar deze plaats en op de juiste datum. Dat gaat heel rustig en niet zo abrupt als bij de wekker, wat soms voor een schrikreactie zorgt."

”Je krijgt van het Weten nooit meer te zien dan je aankunt. Het dient altijd tot bewustwording in je huidige leven.”

JV: Kan het zijn dat je je afschermt tegen de ellende die je in een vorig leven hebt meegemaakt?
"Als ik merk dat cliënten erg emotioneel worden van een vorig leven, dan laat ik ze dat wel altijd even doorvoelen. Daar zit namelijk ook altijd een deel heling in. Maar ik hou de cliënt altijd goed in de gaten. Als het erop lijkt dat het te overweldigend wordt, dan vertel ik ze dat ze de emoties niet hoeven te doorleven. Ze kunnen er ook van een afstand naar kijken als een observeerder. Maar ze hoeven zich geen zorgen te maken dat ze de sessie niet aan zouden kunnen. Je krijgt namelijk van het Weten nooit meer te zien dan je aankunt. Het dient altijd tot bewustwording in je huidige leven."

JV: Komen mensen ook wel eens in conflict met zichzelf als ze terugkomen?
"Nee, want ze krijgen de juiste handvaten en een beter overzicht over waarom bepaalde zaken gebeuren. Het ondergaan van een sessie is altijd een aangename ervaring."

JV: Kun je per ongeluk bij andere energieën komen in plaats van bij het weten?
"Nee, ik werk altijd met de hoogste frequenties. Daar kunnen lagere energieën niet bij komen. Voorafgaand aan een sessie vraag ik altijd om hulp en bescherming van de nodige aartsengelen, gidsen en de hogere zelf van de cliënt. Juist hetgeen dat nodig is om de sessie tot een succes te maken voor de cliënt. Hogere energieën kunnen afdalen naar lagere energieën, maar lagere energieën kunnen nooit hoger komen. Een student kan bijvoorbeeld niet bij de kennis van een professor, maar de professor kan wel meepraten over de kennis van de student."

JV: Hoe weet je zeker bij een cliënt dat het gaat om ervaringen uit een vorig leven?
"De cliënt is de persoon waar we naar kijken in een verhaal wat zich afspeelt in een andere tijd en op een andere plaats. Ze kunnen zoveel details geven, terwijl ze met hun ‘dagbewustzijn’ dit niet kunnen geven. Ze ruiken, horen en zien zichzelf als iemand anders, maar ze weten dat zij het beleefd hebben. Ze herkennen vaak ook personen die ze onderweg tegenkomen in andere levens. Ze voelen de emoties van hun vorige leven. Ik ben als therapeut enkel de gids die meereist. Alle informatie komt vanuit de cliënt zelf. Ze mogen niet nadenken over wat er gebeurt, maar moeten direct vertellen wat ze zien. Als ze teveel nadenken, dan komen we terecht in de linkerhersenhelft, het ego. Alles wordt dan beoordeeld. We willen naar de rechterhersenhelft, de hartfrequentie en de intuïtie."

JV: Wat denk je dat de wetenschap vindt van vorige levens?
"Geen idee. De wetenschap houdt zich bezig met tastbare onderwerpen. Zij wagen zich hier niet aan. De wetenschap staat hier zo ver vanaf. Het brein van wetenschappers is meestal erg links georiënteerd. Mensen zoals wiskundeleerkrachten zijn dan ook altijd heel moeilijk om in een ontspannen trancestaat te brengen. Ze denken vaak te veel na en trekken veel dingen in twijfel. Wat spijtig is, want er valt veel te leren van deze dromen."•

En jij? Heb jij al een kijkje gekregen in je vorige leven?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Wat je astrologische archetype onthult over jezelf

Het is duidelijk dat onze sociale en culturele achtergrond ons gedrag bepaalt. Maar wat als je…

Lees meer
Inspiratie

Bekende mediums op de Spirituele Bloom Fair Antwerpen op zat. 11 en zon. 12 november

Je kan op de Spirituele Bloom Fairs altijd bij verschillende mediums terecht. Maar ook in de…

Lees meer
Astrologie

Mercurius in Schorpioen • 23 oktober tot 10 november 2023 • Richt je blik naar binnen

Planeet van communicatie en handel, Mercurius, reist vanaf 23 oktober tot 10 november 2023 door het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom