Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Volle Maan in Boogschutter • 23 mei 2024 • Zoek levensvreugde

Astrologie
Bloom
23/05/2024
Volle Maan in Boogschutter • 23 mei 2024 • Zoek levensvreugde

Op 23 mei 2024 om 15.52 uur voltrekt de Volle Maan zich in het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Boogschutter. Deze Volle Maan in mei wordt ook wel de Bloemenmaan genoemd en staat daarmee symbool voor vruchtbaarheid en groei. De energie van de maand mei en het vurige enthousiasme van de Boogschutter zijn een mooie combinatie. Are you ready for the Summer?

De Volle Maan is het hoogtepunt van de maancyclus. We bekijken welke inspanningen we geleverd hebben, of projecten bijsturing nodig hebben en vieren de resultaten die we behaald hebben. Een vollemaanfase is dan vooral ook een periode van reflectie en niet zozeer van het bepalen van specifieke intenties. Het sterrenbeeld (of beter dierenriemteken) waarin de Maan zich bevindt, informeert ons over de domeinen waarin je de balans mag opmaken en welke energieën je kunt aanwenden om aanslepende projecten of hoofdstukken in je leven een boost te geven of succesvol af te ronden. Ben je nieuwsgierig naar de invloed die de Volle Maan in Boogschutter op jou en je omgeving kan hebben? Lees dan snel verder!

”Probeer elk moment van deze lente ten volle te omarmen.”

Het sterrenbeeld Boogschutter is een avontuurlijk en enthousiast vuurteken. Onder deze kosmische combinatie sta je sterk in je schoenen. Je wil eropuit trekken en elk facet van deze wondere wereld ontdekken. De Boogschutter kent een ongebreideld enthousiasme en stort zich vol goede moed op elk project. Met de Volle Maan in Boogschutter dien je het ruimdenkende en avontuurlijke aspect van de Boogschutter in beschouwing te nemen. Deze Maan voorziet je van het momentum om eventuele projecten te voorzien van dat laatste duwtje in de rug.

Zon in Tweelingen

Tijdens de Volle Maan in Boogschutter staat de Zon in het sterrenbeeld Tweelingen, een luchtteken dat sociaal en nieuwsgierig is. Zeg ja tegen terrasjes in de zon en wandelingen in de natuur, trek erop uit en geniet van levendige gesprekken en gezellige momenten. Tweelingen kunnen soms snel op zoek willen naar nieuwe prikkels en uitdagingen; probeer elk moment van deze lente ten volle te omarmen.

”The Moon is magic for the soul.”

De rol van Jupiter en Pluto

De planeet Jupiter staat o.a. voor geluk, rijkdom, wijsheid, persoonlijke ontwikkeling en vrijheid. Het is de heersende planeet van het sterrenbeeld Boogschutter, wat het eveneens de planetaire heerser maakt van deze Bloemenmaan. Als je nog aan het wachten was op het juiste moment om een sprong te wagen: the time is now. Het is goed mogelijk dat je door de kosmische combinaties beter in staat bent om balans te vinden tussen spiritualiteit, vertrouwen en aardse nuchterheid. Werk praktisch en bewust toe naar je doelen, en stuur positieve energie uit die zich kan aansluiten op de juiste frequenties.

Pluto, de planeet van verandering, vormt tijdens deze Volle Maan in Boogschutter ondersteunende aspecten met de Maan en de Zon. Heb je onlangs afscheid van iets of iemand moeten nemen? De energie die Pluto deze keer met zich meebrengt, vertelt alleszins dat er levensvreugde onderweg is. Transformatie, op welke manier dan ook, kan erg heftig en intens zijn. Pluto en de Volle Maan in Boogschutter motiveren je om naar buiten te treden, te verbinden en te delen.

Maanbaden tijdens Volle Maan

Een Volle Maan is een geschikt moment om te maanbaden. Een maanbad kan verwijzen naar een buitenactiviteit waarbij je direct onder het maanlicht vertoeft en tracht zoveel mogelijk maanlicht op te nemen.

Echter kan het ook verwijzen naar een waterritueel waarbij je een maanbad neemt tijdens een Volle of Nieuwe Maan. De Maan heerst over water en het is daarom ook een geschikt moment om daadwerkelijk een bad te nemen en te profiteren van de heilzame werking van zowel het water als de Maan.

How to moonbathe

”Voeg heilzame elementen aan het water toe zoals kruiden en/of edelstenen.”

1 – Laat je badkuip vollopen met warm water. Het ideaalste zou zijn als je badkuip vlakbij een raam staat, zodat het maanlicht jou en het water kunnen opladen.

2 – Voeg heilzame elementen aan het water toe zoals kruiden en/of edelstenen. Denk bijvoorbeeld aan rozenblaadjes, lavendel, rozenkwarts en maansteen. Zo voorzie je het water van extra geneeskrachtige elementen.

3 – Relax. Word zen en contempleer over deze maanfase en de stappen die je nog dient te nemen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kreeft, jouw jaarhoroscoop 2024-2025: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Kreeft is jarig als de maanden juni en juli hun intrede doen. Met de jaarhoroscoop…

Lees meer
Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Astrologie

Het faillissement van busbouwer Van Hool: een siderische horoscoopanalyse

Na een bijzondere ondernemingsraad deelde de autobusbouwer Van Hool maandochtend op 8 april…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom