Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 1 Vuur

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 1 Vuur

Moderne heksen werken met energie. De magie van moderne heksen vinden we terug in de 4 elementen, namelijk: aarde, water, lucht en vuur. Deze energie wordt in de Wicca gebruikt om magische handelingen, zoals spreuken en rituelen, uit te voeren. Maar voordat je als moderne heks aan de slag kunt met deze krachten, moet je ze eerst leren begrijpen. Maak tijdens deze betoverende reeks kennis met alle 4 de elementen. Let’s start with fire!

In 4 magische elementen – deel 2: Aarde, 4 magische elementen - deel 3: Water en 4 magische elementen - deel 4: Lucht van deze betoverende reeks maakte je al kennis met de elementen water, aarde en lucht. In dit deel focussen we ons op het element vuur.

In Wicca vormen de 4 klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur de letterlijke krachten van de natuur. Daarom zijn ze heilig en worden ze vereerd door Wicca’s. Deze krachten vormen de bouwstenen van het Universum. Ze zijn onderdeel van de eeuwige cyclus van schepping en vernietiging. Ze bestaan uit pure energie, waarvan moderne heksen gretig gebruik maken tijdens het uitvoeren van hun rituelen.

Het belang van vuur

Vanaf het moment dat onze voorouders vuur ontdekten, veranderde hun leven aanzienlijk. Het vuur opende de deuren naar een nieuwere wereld. Vuur beschermt namelijk niet alleen, maar het biedt ook licht en warmte. Het vuur werd gebruikt bij de bereiding van eten en het jagen op dieren, maar was ook een extra lichtbron om de donkere nachten te overbruggen. Het is duidelijk dat het vurige element onmisbaar is en was in het menselijke leven.

Nog altijd wordt het vuur in de Wicca vereerd. Een Wicca leert het vuur te begrijpen om het te kunnen gebruiken in magische handelingen. Vuur is een actief element dat je moed en energie kan geven om te transformeren. Maar vuur mag niet onderschat worden. Het is ook gevaarlijk. Het kan alles verbranden en vernietigen dat op zijn pad komt. Denk maar aan branden veroorzaakt door hete lavastromen. Of denk aan het innerlijke vuur dat in je oplaait tijdens een verhitte discussie. Vuur is echter ook de basis voor nieuwe groei. Zo is de verbrande grond een voedzame bodem voor nieuwe planten en bomen.

Elke kracht wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen. Zo wordt water in verband gebracht met genezing, emoties en intuïtie. Vuur daarentegen vertegenwoordigt passie, liefde en transformatie. Vuur wordt tijdens spreuken en rituelen gebruikt om vernieuwing aan te trekken en je kracht te verhogen. Als er bedachtzaam en voorzichtig met vuur wordt omgegaan, kan vuur een krachtige toevoeging zijn voor je magische handelingen.

Element Vuur Astrid Goossens Web Bloom 2021 staand

Zo oefen je met het vuur element

Vuur is onmisbaar in vele Wicca rituelen. Daarom is het belangrijk dat je het goed leert kennen. Aan de hand van deze oefeningen raak je vertrouwd met het gebruik van vuur in je rituelen. In deze eerste simpele oefening leer je om een vlam te visualiseren.
Tip: oefen met vuur tijdens een volledige maanfase!

Benodigheden:

  • Een donkere, stille kamer
  • Een mooie kaars
  • Lucifers

Ga in een volledig donkere ruimte zitten waar je niet gestoord kan worden. Bereid jezelf voor door relaxatieoefeningen uit te voeren. Gebruik je ademhaling om tot rust te komen. Zet de kaars op een veilige plaats en steek ze aan en zet jezelf voor de brandende kaars.

Concentreer je en richt je volledige aandacht gedurende enkele minuten op de kaarsvlam. Doof dan de kaars en sluit je ogen. Visualiseer de kaarsvlam met gesloten ogen gedurende een aantal minuten. Open je ogen en projecteer de gevisualiseerde vlam op de kaars.

Lukt dit niet? Geen nood! Door te oefenen versterk je je visualisatievermogen.

Element Vuur Astrid Goossens Web Bloom 2021 staand2

Al een pro?
Dan is deze oefening voor gevorderden voor jou

Voorbereiding:
Kies een beeld dat past bij het de energie van het vuur zoals de salamander. Elk beeld voldoet zolang het in jouw ogen een associatie heeft met vuur. Bereid je voor zoals in de vorige oefening. Neem plaats in een verduisterde ruimte en kalmeer jezelf aan de hand van je ademhaling.

Visualiseer dan je gekozen beeld. Wat komt er bij je op? Hoe voelt dit vuurelement voor je qua energie? Het is niet erg als je deze vragen niet direct kunt beantwoorden. Laat de visualisatie van het beeld voor je spreken. Focus je hier een aantal minuten op met gesloten ogen. Probeer contact te maken met het beeld. Laat de energie van het element door je lichaam stromen. Zodra je er klaar voor bent, breng je je aandacht terug naar de ruimte waarin je bent en adem je enkele keren in en uit. Open je ogen als je er klaar voor bent. Je voelt je herladen met de juiste energie om je doelen effectief te realiseren.

Noteer steeds je notities en vorderingen in je magisch dagboek.

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Zoek de liefde & ontdek jezelf: de groei van je ziel

Liefde vormt de kern van onze zoektocht naar vervulling. We streven naar zelfliefde en genegenheid…

Lees meer
Astrologie

Weegschaal, jouw jaarhoroscoop 2023-2024

Het sterrenbeeld Weegschaal is jarig als de maanden september en oktober hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Astrologie

Steenbok, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Steenbok is jarig als de maanden december en januari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom