Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 4 Lucht

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 4 Lucht

Wicca’s werken met energie. De magie van moderne heksen vinden we terug in de 4 elementen, zijnde: aarde, water, lucht en vuur. Deze energie wordt in de Wicca gebruikt om magische handelingen, zoals spreuken en rituelen, uit te voeren. Maar voordat je als moderne heks aan de slag kunt met deze krachten, moet je ze eerst leren begrijpen. Maak tijdens deze betoverende reeks kennis met de 4 elementen. Je leerde tijdens deze reeks al werken met aarde, water en vuur. Vandaag is het de beurt aan het element lucht!

In Wicca geven de 4 klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur de letterlijke krachten van de natuur weer. Daarom zijn ze heilig en worden ze vereerd door Wicca’s. Deze krachten vormen de bouwstenen van het Universum. Deze elementen zijn onderdeel van de eeuwige cyclus van schepping en vernietiging. Ze bestaan uit pure energie, waarvan moderne heksen gretig gebruik maken tijdens het uitvoeren van hun rituelen. In 4 magische elementen - deel 1: Vuur, 4 magische elementen – deel 2: Aarde en 4 magische elementen - deel 3: water van deze betoverende reeks maakte je al kennis met de elementen vuur, water en aarde. In dit deel focussen we ons op het element lucht.

Het element lucht: verstand & communicatie

”Het element Lucht is de wind in onze zeilen en reist ons al eeuwen naar locaties over de hele wereld.”

Hoewel we het niet direct kunnen zien, is het element lucht overal om ons heen. Het is het element waar we in leven en dat ons in leven houdt. Hoewel het een vluchtig element is, is het wel een energie dat ons bindt met alle andere levende organismen op deze planeet. Lucht bindt ons aan deze aarde. Op andere planeten kunnen we namelijk niet overleven zonder zuurstof. Het is daarbij ook de perfecte drager van geluidsgolven. Daarom stelt lucht ons in staat te communiceren met elkaar. Dit element is de wind in onze zeilen en reist ons al eeuwen naar locaties over de hele wereld.

Het is dan ook vanzelfsprekend dat lucht symbool staat voor communicatie, reizen, handel, inzicht, denken, het Oosten, het verstand en is gelinkt aan mannelijkheid en schepping. In een tarotdeck zijn het de zwaarden die lucht symboliseren.

Lucht is een element dat we niet altijd zien, maar dat we wel voelen als het waait. Lucht wordt in de Wicca ook geassocieerd met het rationeel denken en is dus bruikbaar om in onduidelijke situaties de zaken op een rijtje te zetten. Spijtig genoeg kan dit ook omslaan in iets negatiefs als je geest overactief is, als je praatziek bent of veel piekert. Dit kan een weerslag hebben op je rituelen. Je blijft maar zoeken naar de perfecte woorden of je creëert ellenlange teksten zodat het doel van je rituelen onduidelijk wordt.

Maar lucht is uiteraard ook positief. Het plotse gerinkel van de windgong door een briesje kan je net de inspiratie geven die je nodig hebt net zoals kijken naar de wolken inspirerend kan werken. Een frisse neus halen door een wandeling te maken als er een stevige wind staat, helpt je te ontstressen. Lucht heeft dan ook een heilzaam effect op de meesten.

Oefen met lucht!

Astrid Goossens Element Lucht Wicca Online Bloom 2021 Staand

In je magische Wicca rituelen kan lucht voorgesteld worden door een vuur. Je kunt lucht ook inzetten door te zingen of door een blaasinstrument te bespelen. Wil je je spreuk extra kracht geven? Zet een niet brandend theelichtje tijdens een storm buiten en laat het enkele uren opladen. Later kan je het gebruiken in het gewenste ritueel.

Lucht heeft oneindig veel magische eigenschappen en kan een ware bijdrage leveren aan je spreuken en rituelen. Daarom is het belangrijk dat je het element goed leert kennen. Aan de hand van deze oefeningen raak je vertrouwd met het gebruik van lucht in je rituelen. In deze eerste oefening maak je kennis met lucht.
Tip! Oefen tijdens een volledige maanfase!

Oefening 1: visualiseer de lucht

  • Kijk naar de wolken en hun beweging. Zie hoe ze veranderen door de luchtstroom. Merk het verschil op als de wind in kracht afneemt of toeneemt.
  • Kijk een aantal minuten naar de wolken. Sluit dan je ogen en probeer te visualiseren hoe de wolken zich verder ontwikkelen. Open na een paar minuten je ogen en kijk of je het bij het juiste eind had.

Oefening 2: korte luchtvisualisatie

Benodigdheden:

  • Je magische dagboek
  • Je verbeelding
  • Eventueel rustige, melodieuze muziek

Zet je gemakkelijk in je sofa of op je meditatiekussen en sluit je ogen. Hanteer je gebruikelijke ademhalingsoefeningen om tot rust te komen. Visualiseer dat je een vogel bent. Vlieg dan op de luchtstroom mee en voel hoe je wordt gedragen. Als je klaar bent, schrijf dan je belevenissen op in je magische dagboek.

Oefening3: breng je overactieve luchtgeest tot rust dankzij het element aarde

Een simpele methode is om met je blote voeten op de aarde staan en te voelen hoe dit element je stevig op de grond houdt. Ook je hand tegen een muur of een deur leggen zorgt voor aarding. Het belemmert de doorstroming van Lucht. Door het verplaatsen van je aandacht naar de stevigheid van het aarde element, breng je rust in je hoofd.

Alle wicca accessoires voor moderne heksen vind je in onze Bloom Shop!

1 / Glazen bol 150 mm - €75,00
2 / Wicca Orakelkaarten - €17,50
3 / Sensual Wicca Tarot - €21,95
4 / Wicca Handboek - €19,50

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Feit of fictie? 9 mythes over de Maan

De Maan, ze staat symbool voor het vrouwelijke en wordt geprezen om haar veranderlijke aard. Haar…

Lees meer
Astrologie

Horoscoopanalyse van de Nieuwe Maan op 8 april 2024

Zelfs zonder dat we het beseffen, wordt veel van ons leven geregeerd door de evolutie van de Maan.…

Lees meer
Inspiratie

Chaitra Navratri • 9 rituelen ter ere van de vrouwelijke energie

Chaitra Navratri is een festival tijdens de lente dat de vrouwelijke energie, ParaShakti, viert…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom