Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 2 Aarde

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie:  maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 2 Aarde

Moderne heksen werken met energie. De magie van moderne heksen vinden we terug in de 4 elementen, zijnde: aarde, water, lucht en vuur. Deze energie wordt in de Wicca gebruikt om magische handelingen, zoals spreuken en rituelen, uit te voeren. Maar voordat je als moderne heks aan de slag kunt met deze krachten, moet je ze eerst leren begrijpen. Maak tijdens deze betoverende reeks kennis met alle 4 de elementen. We gaan verder met aarde!

In Wicca geven de 4 klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur de letterlijke krachten van de natuur weer. Daarom zijn ze heilig en worden ze vereerd door Wicca’s. Deze krachten vormen de bouwstenen van het Universum. Deze elementen zijn onderdeel van de eeuwige cyclus van schepping en vernietiging. Ze bestaan uit pure energie, waarvan moderne heksen gretig gebruik maken tijdens het uitvoeren van hun rituelen. In deze betoverende reeks maakte je al kennis met 4 magische elementen - deel 1: Vuur, 4 magische elementen - deel 3: Water en 4 magische elementen - deel 4: Lucht. In dit deel focussen we ons op het element aarde.

Een krachtige energie

Van alle elementen is aarde het dichtst qua densiteit. Het is het zwaarste en meest materiële element. Om deze energie volledig te doorgronden, moet je de betekenis hiervan vatten. We worden omringd door dit krachtige element. Het is onze thuis doordat het de aarde is waarop we leven. Aarde is de basis, de fundering en de voedingsbodem van ons bestaan. Het element aarde symboliseert het tastbare, het waarneembare. Aarde biedt vorm, stabiliteit en duurzaamheid. Deze stabiliteit kan echter elk moment omslaan in verwoesting bij een beving.

Aarde beschermt ons in de vorm van muren, maar kan ons ook in dezelfde gedaante buitensluiten, tegenhouden of hinderen. Maar aarde voedt ons ook. Ze voorziet ons van grond om gewassen op te telen en vee op te houden. Grond om een thuis op te bouwen en om een leven in te richten op deze wereld.

Alle elementen symboliseren energie. En elke energie wordt geassocieerd met specifieke eigenschappen. Zo wordt vuur in verband gebracht met passie, liefde en transformatie. Aarde echter wordt geassocieerd met groei, creativiteit en bescherming. Aarde kan in vele vormen jouw magie ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld je spreuken begraven, maar je kunt ook de energie van mineralen en edelstenen gebruiken om je magie daadkracht bij te zetten.

Zo oefen je met het element Aarde

Wicca Element Aarde Astrid Goossens Bloom 2021 Web Staand

Oefening 1: maak contact met het element 'aarde'

Aarde vormt de basis in ons leven. Daarom is het noodzakelijk dat je dit element grondig leert kennen voordat je er effectief spreuken of rituelen mee uitvoert. In deze twee simpele oefeningen leer je om aarde te visualiseren en om de energie in je op te nemen.
Tip! Oefen met het element tijdens een volledige maanfase.

Benodigdheden:

  • Een edelsteen, kristal of een potje met grond
  • Een donkere ruimte

Ga in een volledig donkere ruimte zitten. Een plaats waar je niet gestoord kan worden door de buitenwereld. Neem een comfortabele houding aan en neem je edelsteen in je handen. Sluit je ogen. Hou de steen in je handen. Streel het. Voel de vorm. Is het warm? Koud? Glad of ruw? Wat gaat er door je heen als je het voorwerp aanraakt? Maak contact met het element. Doe dit net zolang totdat het element en zijn energie vertrouwd aanvoelen.

Oefening 2: leer aarden dankzij het element

Voor een Wicca is het belangrijk om geaard te zijn en altijd met zijn/haar voeten op de grond te staan. Een van de simpelste dingen die ervoor kunnen zorgen dat jij je weer geaard en verbonden voelt, is het maken van een wandeling in het bos of in het park. Ga op zoek naar een rustige locatie om je oefening uit te voeren. Let hierbij op de energie die de locatie aan je afgeeft. Voel je een rustige, harmonieuze energie? Dan is dit een geschikte locatie. Voel je onheil of je ongemakkelijk? Wandel dan nog even verder. Deze oefening leert je de energie van de aarde in je op te nemen.

Als je de perfecte locatie gevonden hebt, mag je je schoenen uittrekken. Sta met je blote voeten stevig op de grond. Adem enkele keren diep in en uit. Visualiseer wortels die uit je voeten naar beneden groeien. Ze groeien steeds dieper en verankeren in de grond onder je. Langs de linkerkant van je lichaam zuig je de energie van de aarde op. Laat deze energie door je lichaam stromen en voel hoe het uiteindelijk je lichaam weer verlaat en terug de aarde in stroomt via je rechtervoet. Neem de tijd voor deze oefening. Let er hierbij goed op dat je alle energie die teveel is in je lichaam teruggeeft aan de aarde. Deze oefening kun je ook met je handen uitvoeren.

Deze oefening herhaal je net zolang totdat je je geaard en opgeladen voelt. Noteer steeds je notities en vorderingen in je magisch dagboek.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De lessen van Eros • De asteroïde van de Liefde, Erotiek & Passie

Tussen de planeten Mars en Jupiter bevinden zich een aantal brokstukken, de zogenaamde asteroïden,…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom