Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 3 Water

Geef je Wicca spreuken en rituelen een extra dimensie: maak kennis met de 4 magische elementen // Deel 3 Water

Wicca’s werken met energie. De magie van moderne heksen vinden we terug in de 4 elementen, zijnde: aarde, water, lucht en vuur. Deze energie wordt in de Wicca gebruikt om magische handelingen, zoals spreuken en rituelen, uit te voeren. Maar voordat je als moderne heks aan de slag kunt met deze krachten, moet je ze eerst leren begrijpen. Maak tijdens deze betoverende reeks kennis met de 4 elementen. Je leerde tijdens deze reeks al werken met aarde en vuur. Vandaag is het de beurt aan het element water!

In Wicca geven de 4 klassieke elementen aarde, water, lucht en vuur de letterlijke krachten van de natuur weer. Daarom zijn ze heilig en worden ze vereerd door Wicca’s. Deze krachten vormen de bouwstenen van het Universum. Deze elementen zijn onderdeel van de eeuwige cyclus van schepping en vernietiging. Ze bestaan uit pure energie, waarvan moderne heksen gretig gebruik maken tijdens het uitvoeren van hun rituelen. In 4 magische elementen - deel 1: Vuur, 4 magische elementen – deel 2: Aarde en 4 magische elementen - deel 4: Lucht van deze betoverende reeks maakte je al kennis met de elementen vuur en aarde. In dit deel focussen we ons op het element water.

Het element water: verzorgend en verwoestend

”Het element water is een shapeshifter en neemt vele gedaantes aan. Het kan bestaan als vloeistof, ijs of als gas.”

Water is het meest essentiële element op aarde om leven in stand te houden. Geen enkel levend wezen kan overleven zonder dit element. Mensen, dieren en planten zijn afhankelijk van deze vloeistof. Het element water werkt voedend, helend en rustgevend. Met name op de menselijke geest. Het wordt ook geassocieerd met de maan, paranormale gaven, dromen en emoties. Dit element is dan ook een zeer spiritueel element. Het is heilzaam in zijn reinigende, zuiverende en genezende kwaliteiten en is zonder meer een populair element in de Wicca.

Het element water is een shapeshifter en neemt vele gedaantes aan. Het kan bestaan als vloeistof, ijs of als gas. Water volgt vormen en kruipt waar het niet gaan kan en juist daarom is dit element een onmisbaar onderdeel van vele rituelen en spreuken. Deze vloeistof wordt vertegenwoordigd door de rivieren, zeeën en oceanen en we zijn te allen tijde omringd door dit element.

Hoewel water voor vele moderne heksen aanvoelt als een vertrouwde kracht, kan water ook genadeloos toeslaan. Het heeft ongekende verwoestende eigenschappen en kan levensbedreigend zijn als het zich manifesteert in de vorm van eindeloze regenbuien, stormachtige zeeën en dodelijke tsunami’s. Daarnaast is er een krachtige wisselwerking met de andere elementen, omdat het vuur kan doven, aarde kan overspoelen en een eroderende werking heeft op metalen in combinatie met lucht.

Veel Wicca’s en moderne heksen zetten met Volle Maan een pot water buiten zodat het opgeladen wordt door de maanenergie. Deze betoverende vloeistof kan gebruikt worden voor een rituele reinig van je magische cirkel of je Wicca instrumenten. Met rituele handelingen kun je deze energie gebruiken om negatieve emoties af te voeren en vastgeroeste gewoontes weer in beweging te brengen.

Zo oefen je met het element water

Wicca Element Water Astrid Goossens Bloom Web 2021 staand

Water heeft duidelijk ontelbare magische eigenschappen en kan een ware bijdrage leveren aan je spreuken en rituelen. Daarom is het belangrijk dat je het element goed leert kennen. Aan de hand van deze oefeningen raak je vertrouwd met het gebruik van water in je rituelen. In deze eerste oefening maak je kennis met water.
Tip! Oefen tijdens een volledige maanfase!

Oefening 1: leer het water kennen

Om vertrouwd te raken met water kun je het beste de rivieren, slootjes en meren in je omgeving op je gemak verkennen. Ga bijvoorbeeld naar een vijver, rivier of meer bij je in de buurt. Bestudeer de oppervlakte. Ontdek wat er allemaal leeft op en in het water. Waardeer het feit dat water een bron van leven is voor alles en iedereen.

Je kunt ook buiten in de regen gaan staan, of onder de douche, en voel hoe de regeldruppels te lichaam strelen en je lichaamsvorm naadloos volgen. Besef hoe veelzijdig het water is en welke kalmerende werking het heeft op je lijf.

Oefening 2: wakker het element in je aan

Voor een Wicca is het noodzakelijk om overal en altijd de elementen te kunnen visualiseren. Zo heb je altijd toegang tot de krachtige energie die deze elementen waarborgen. Tijdens deze oefening leer je het water visualiseren zodat je altijd uit deze oneindige energiebron kan putten.

Benodigdheden:

  • Schaaltje water
  • Kaars
  • Lucifers
  • Een dvd, cd of geluidsopname van water

Ga in een volledig donkere ruimte zitten. Een plaats waar je niet gestoord kan worden door de buitenwereld. Neem een comfortabele houding aan en steek de kaars aan en speel de geluidsopname af. Sluit je ogen en neem het schaaltje water in je handen. Laat je handen, of voeten, rustig door het water gaan. Visualiseer een zacht stromend beekje.

Zet het schaaltje water aan de kant en laat de visualisatie je meevoeren langs de bochten en krommingen van het beekje. Zie de libellen schaatsen en de vissen zwemmen. Als je het element volledig in je hebt kunnen opnemen, mag je rustig je visualisatie afsluiten. Wat riep het element water in je op? Wat ging er door je heen? Welk gevoel maakte het water bij je los? Al deze bevinden kun je noteren in een magisch dagboek.

Meer lezen?

Alle wicca accessoires voor moderne heksen vind je in onze Bloom Shop

1 / Glazen bol 150 mm - €75,00
2 / Wicca Orakelkaarten - €17,50
3 / Sensual Wicca Tarot - €21,95
4 / Wicca Handboek - €19,50

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Hoe meditatie kan helpen bij verslavingen

Verslaving is een probleem dat diepgaande invloed kan hebben op je leven en de mensen om je heen.…

Lees meer
Astrologie

Venus in Steenbok • 24 januari tot 16 februari 2024 • Wees toegewijd

Op 24 januari 2024 verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever dierenriemteken) Boogschutter…

Lees meer
Spiritualiteit

Imbolc (2 februari) • De zonnekracht neemt toe

Vier jij het jaarfeest Imbolc met ons mee? De dagen worden zichtbaar langer. Toch zijn ze nog koud,…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom