Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

5D-ondernemen: big business in de nieuwe tijd

Inspiratie
Cathy Camertijn
13/12/2019
5D-ondernemen

Wat betekent ondernemen ‘in de nieuwe tijd’? De laatste jaren verschijnen er steeds meer solo-ondernemers op het toneel, die als het ware ‘aan het ontwaken’ zijn. Ze voelen aan dat de principes die vroeger in de zakenwereld golden, hun beste tijd hebben gehad en zelfs helemaal niet meer blijken te werken in de wereld waarin we nu leven. Ben jij één van die ondernemers, en ben je ook op zoek naar een manier om het anders te doen? Dan ben je bij Cathy Camertijn aan het juiste adres.

De manier van plannen, organiseren, doelen vooropstellen: er is een duidelijke verschuiving zichtbaar in de businesswereld. Niets gebeurt nog ‘volgens de traditie’, alle aspecten ervan worden opnieuw in vraag gesteld. Dat is natuurlijk ook een gevolg van de maatschappelijke verschuivingen: het publiek pikt niet langer meer alles wat hen wordt voorgeschoteld door bedrijven, klein én groot. Door deze evolutie gaan ondernemers steeds beter nadenken over hun rol in de samenleving en hoe ze zichzelf willen profileren in de markt.

Het resultaat van deze nieuwe manier van zakendoen heet ‘5D-ondernemen’. Hip klinkt het begrip zeker, maar wat betekent het precies?

5 D ondernemen business getuigenis 1 Bloom web

Van een conservatieve mannenwereld naar een humanitair beleid

De klassieke manier van ondernemen geeft je een vals gevoel van veiligheid. Je houdt stevig vast aan recepten uit het verleden, omdat je ervan overtuigd bent dat die in de toekomst hetzelfde positieve resultaat zullen opleveren. Maar het heden kent nu eenmaal niet hetzelfde verloop als het verleden. Elke dag is onderhevig aan verandering. Eens je dit beseft, schakel je automatisch over naar de 4de dimensie. Je realiseert je dat het anders kan. Dat er niet altijd moet gevochten worden om dat ene marktsegment, en dat verschillen er best mogen zijn. Je krijgt de keuze om zaken te creëren die je voordien nooit voor mogelijk achtte. Je oordeelt minder snel, omdat je minder aangename situaties nu ook kan aanvaarden voor wat ze zijn. Waarheden krijgen een nieuwe invulling en onze identiteit evolueert mee met de tijd. Verandering wordt in deze dimensie aangemoedigd, want ook jij hebt het recht om terug te komen op je beslissingen, keuzes en doelen. De rode draad van 4D is glimlachen, waardering en liefde. Je eigen donkere kant helen is cruciaal in deze fase.

5 D ondernemen business getuigenis 2 Bloom web

Volgende halte? Juist, de 5de dimensie. In 5D sta je in verbinding met het universum en ben je je bewust van ‘the bigger picture’, de eenheid én de verantwoordelijkheid die je draagt als ondernemer. Jij bent de regisseur van je eigen leven. Je kunt zelf kiezen hoe jouw pad eruit zal zien. Soms nodigt het leven je uit om nog te groeien, omdat daar nog potentieel toe is. In essentie ben je een creator, een maker, een schepper van een betere wereld, een wereld waarin alle mensen liefdevoller, gelukkiger en makkelijker kunnen leven. Jij draagt bij aan een maatschappij die het opneemt voor zij die het moeilijk hebben, ook al betekent dat een lagere winstmarge. Natuurlijk is geld belangrijk, niemand kan dit ontkennen, maar in deze dimensie leeft het besef dat winst niet de enige focus mag zijn. Je legt verantwoording af tegenover het publiek, de maatschappij, en niet enkel bij je aandeelhouders.

Denk nu zeker niet dat je als 5D-ondernemer zomaar kunt rekenen op het universum, terwijl je zelf op je lauweren kunt rusten. Werken zal je nog altijd moeten blijven doen, maar je doet het vanuit een andere ingesteldheid. Op die manier kan jij meewerken aan een betere wereld, waar elk individu de vruchten kan plukken van lucratieve ideeën en projecten op mensenmaat.

Hoe herken je de 5D-ondernemer?

 • Een humanitaire missie staat centraal binnen je bedrijfscultuur en daar handel je dan ook naar.
 • Je gelooft in overvloed en aanvaardt hulp uit verschillende bronnen om dit te bereiken.
 • Je bent spiritueel geïnspireerd en je zet deze vaardigheid in binnen het ondernemerschap. Misschien heb je er zelfs je hoofdactiviteit van gemaakt.
 • Je hebt je opdracht als lichtwerker aanvaard.
 • Je hebt de moed om je leven om te gooien en je hart te volgen.
 • Je houdt ook van geld als instrument van liefde.
 • Je leeft in het hier en nu en het is vanuit die filosofie dat je creëert.
5 D ondernemen business do something great Bloom web

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom