Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

Passie, het vuur van ondernemerschap

Column
Annemarie Sips
06/03/2019
Column Annemarie Sips: passie en ondernemen

Zo nu en dan wordt dat innerlijke vuur eens aangewakkerd en stomen de briljante ideeën binnen. Wanneer die plannen worden uitgevoerd, ervaar je een enorme rush van positieve energie en enthousiasme. Dat geeft je opnieuw de drive om je nog meer in te zetten, tot je helemaal niet meer te houden bent. Herkenbaar?

Annemarie Sips Web

Hopelijk heeft ieder van jullie al eens dat gevoel van compleet geluk mogen ervaren. Of het nu het resultaat van een privéaangelegenheid was, of als het je is overkomen op professioneel vlak. Passie maakt je geest rijk, waardoor je het gevoel krijgt dat je de hele wereld aan kunt. Met eindeloze passie zou iedereen vermoedelijk dagelijks bergen verzetten. Helaas zit het leven niet zo in elkaar. Soms zit het nu eenmaal écht tegen. Dan wil er niets lukken. Wat je ook probeert, of zelfs maar denkt, alles lijkt in een vingerknip in duigen te vallen. Dat is het levende bewijs van het feit dat enkel passie of enkel ratio aanwenden geen garantie biedt op een feilloze uitkomst. Pas wanneer passie aan logica wordt verbonden, kun je rekenen op een reële kans op een positief resultaat.

Einstein nam ooit de volgende woorden in de mond: “Alles wat we bedenken komt voort uit energie. Neem je tijd hiervoor!” Ik ben het 100% met hem eens, terwijl tegenwoordig de meeste ondernemers volledig in paniek slaan wanneer ze iets niet meteen tot een goed einde lijken te kunnen brengen. Laat je hierdoor niet vangen! Maak gewoon even je hoofd leeg, en wacht tot die ruimte wordt opgevuld door nieuwe ingevingen. Ze komen wel, geduld is een schone deugd.

De tijden zijn veranderd. Tegenwoordig schieten de start-ups uit de grond als madeliefjes, waardoor een extra intense focus noodzakelijk is. Als je wil slagen, moet je echt een heel duidelijke visie hebben over wat je wil bereiken, en een plan om dat waar te maken. Want wanneer twijfel de kop komt opsteken, creëer je angst. En elke ondernemer zal je weten te vertellen dat dat laatste de doodsteek is voor elk (nieuw) bedrijf. Hoe pak je het dan allemaal aan, vraag je? Neem je tijd. Plan een avondje relaxen in, en laat het juiste ideeën komen. Leg vooral geen druk op je eigen schouders. Door jezelf niet te pushen schiet je energiepeil vanzelf de lucht in, en voor je het weet drijft je hernieuwde passie je tot actie. Hoe kan dat toch, dat je wekenlang piekerde zonder resultaat en dat het nu, wanneer je alle druk overboord hebt gegooid, wel lukt? Sterker nog, dit idee – dat langzaam werd gevoed en opgebouwd – dat je tot uitvoering hebt gebracht is niets minder dan briljant. Allemaal te danken aan jouw eigen passie.

Passie-en-ondernemen-column-quote-Bloom-web

Blijf creatief en leer jezelf 'omdenken'. Omdenken betekent je oude denkpatronen omzetten in nieuwe denkpatronen (die passen bij jouw doel). Doordat je een andere weg inslaat, ontstaan nieuwe impulsen. Je voelt het ook binnenin, je gelukshormonen krijgen een echte boost en je bruist terug van de energie. Dan weet je dat het goed zit. Nieuwe wegen zijn magisch. Door je focus op een positieve manier te verleggen, openen er zich allerlei deuren voor jou.

”Real queens fix each others crowns”

Weet je wat het echte geheim van vooruitgang is? Er voor andere ondernemers zijn, hen helpen, meedenken, en jezelf in de eerste plaats profileren als een goed persoon, en jou daar dan ook naar gedragen. Dan groeit niet alleen jouw onderneming, maar ook jij als persoon. Maak de zakenwereld bruisend en til zo ook jouw bedrijf tot een ongekend niveau. Alles staat en valt met passie, en de energie die daaruit voortvloeit. En die drijfveren dienen gedeeld te worden met anderen die in hetzelfde schuitje zitten.

Samen eerlijk ondernemen stuwt de synergie tot eenheid waardoor er steeds nieuwe ideeën ontstaan.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Ontdek de magie van kleur met kleuroscopie (Deel 1)

Als jij je leven een kleur mocht geven, welke kleur zou dat dan zijn en waarom? Net als astrologie…

Lees meer
Inspiratie

Vragen vanuit stilte

Poëzie is een krachtige tool voor introspectie. Door woorden zorgvuldig te kiezen en te vormen tot…

Lees meer
Astrologie

Aanslag Hamas vanuit Gaza op 7 oktober 2023: een siderische horoscoopanalyse

De hevigste acties van de Palestijnse verzetsbeweging Hamas werden op zaterdag 7 oktober 2023 vroeg…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom