Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Venus in Vissen • 11/03 - 05/04/2024 • Verdiep de liefde

Astrologie
Bloom
08/03/2024
Venus in Vissen • 11/03 - 05/04/2024 • Verdiep de liefde

Op 11 maart verhuist Venus van het sterrenbeeld (of liever: dierenriemteken) Waterman naar Vissen, en dit tot 5 april 2024. De tweede planeet van ons zonnestelsel en de spirituele en dromerige eigenschappen van Vissen zorgen voor verdieping in het domein van de liefde: de liefde voor de ander, de liefde voor jezelf én de liefde voor het leven.

Venus in Vissen, of de liefde voor de ander

Vissen is een dromerig, gevoelig, creatief en spiritueel teken. Wanneer Venus in Vissen vertoeft, krijgt de liefde, het centrale thema van deze planeet, deze magische Vissenenergie mee. Concreet betekent het dat je de komende weken gevoeliger en aandachtiger kunt zijn. Je begrip reikt verder en je laat je hart meer spreken. Het kan zijn dat je je hart ook meer wilt openen, vanuit een innerlijke drang om verbinding te voelen met anderen. Venus in Vissen spreekt in ons als mens dan ook het verlangen aan naar een diepe, spirituele vorm van liefde die de grenzen van tijd en ruimte overstijgt.

Let op! Diepgaande verbindingen kunnen je persoonlijke grenzen doen vervagen. Dat kan mooi zijn, omdat er veel wederzijds begrip, openheid en vertrouwen is. Geniet ervan en verleg je grenzen als dat goed voelt. Maar probeer jezelf niet compleet te verliezen in de intensiteit, daar zou je later wel eens spijt van kunnen hebben.

Gebruik de zachte en creatieve energie van het sterrenbeeld Vissen om de liefde voor jezelf nog een boost te geven. Venus ontvangt je intenties de komende weken met open armen, dus ga ervoor!

De liefde voor jezelf

De energie van Venus in Vissen nodigt je ook uit om je liefdevol met jezelf te verbinden. Hoe is het met je zelfzorg gesteld? Hoe lief ben jij eigenlijk voor jezelf? Wanneer heb je voor het laatst iets gedaan waar jouw lijf en hart en ziel echt heel gelukkig van werden? Je weet het intussen wel: pas als je van jezelf houdt, kun je ook echt van een ander houden. Als er gaten zitten in je zelfliefde, wordt je liefde voor iemand anders immers op de een of andere manier beïnvloed door verwachtingen en vergelijkingen.

”Wanneer je goed voor jezelf zorgt, ben je beter in staat om positieve beslissingen te nemen.”

Gebruik de zachte en creatieve energie van het sterrenbeeld Vissen daarom om de liefde voor jezelf nog eens een boost te geven. Venus ontvangt je intenties de komende weken met open armen, dus ga ervoor. Durf jezelf op de eerste plaats te zetten en luister naar wat je intuïtie je vertelt. Door bewust tijd te maken voor jezelf, geef je jezelf de kans om je innerlijke balans te herstellen en te versterken. Dat is af en toe pure noodzaak, anders loop je het risico om uitgeput te raken en ontstaat het gevoel en de gedachte dat je ‘alleen maar voor anderen aan het zorgen bent’.

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, ben je beter in staat om positieve beslissingen te nemen. Dat is een rechtstreeks gevolg van je eigen inzet: een goede zelfzorg ondersteunt de helingsprocessen die in ons hele wezen continu aan de gang zijn.

De liefde voor het leven

Wanneer Venus hoog aan de hemel in het sterrenbeeld Vissen staat, kan je creativiteit fel worden aangewakkerd. Steek je artistieke vaardigheden niet weg, maar experimenteer en maak plezier. Breng je passies, verlangens en intuïtie samen en geef jouw liefde voor het leven vorm, op welke manier dan ook!

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De impact van voeding op je gemoedstoestand

Als je weet wat de impact van verschillende voedingsmiddelen is op je gemoedstoestand, kun je voor…

Lees meer
Inspiratie

Lander Miro Vandenborre blikt terug op zijn eerste boek 'Op zoek naar Aurora'

Opnieuw zakken mijn schoenen in het zand van De Haan, daar waar het verhaal ‘Op zoek naar Aurora’…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom