Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Astrologische tendensen voor 2024

Astrologische tendensen voor 2024

Astroloog Paul Van Egghen beschrijft de astrologische tendensen voor 2024. Na vele jaren van vertoeven in Steenbok zal Pluto vanaf eind januari 2024 zijn intrek in Waterman nemen tot maart 2043. En dat heeft een grote impact op ons leven, de samenleving en de maatschappij. Ontdek wat de sterrenhemel voor ons in petto heeft.

Grondige veranderingen

Na vele jaren van vertoeven in Steenbok zal Pluto vanaf eind januari 2024 zijn intrek in Waterman nemen tot maart 2043.

Pluto zuivert

Steenbok staat voor correcte autoriteit, juist respect, consequent verantwoordelijkheid nemen en gezonde realiteitszin. Alles wat daarrond misliep, wordt naar de oppervlakte gestuwd, als een ontploffende vulkaan.

Velen zullen vanuit angst om reputatieverlies of gewoon vanuit paternalisme/egoïsme, waarheid voor zich uitduwen of staalhard ontkennen. Ze zien het niet of willen het niet zien.

Voor de aandachtige en bewuste toeschouwer zullen echter meer vormen van zowel verdoezelde als uitgesproken dictatuur, inclusief slavernij, als het gevolg daarvan ‘in volle glorie’ zichtbaar zijn. Vele vormen van emotioneel, rationeel, fysiek of spiritueel misbruik spuwt de uitzuiverende energie van Pluto, na behoorlijk wat gerommel, er gewoon uit.

Vrijheid in troebel water

Er zijn ook onzuiverheden rond vrijheid, gelijkheid, broederlijkheid en authenticiteit:

 • Vrijheid, die ontaard is in complete losgeslagenheid of onder volledige controle verkocht wordt als ‘vrijheid’.
 • Onbenul en pure dwaasheid welke gelijkgesteld worden aan wat echt waar is of wat echte aandacht verdient.
 • Onder de mom van broederschap kunnen ‘bondgenoten’ gedwongen worden het pad van andere bondgenoten te volgen en in een oorlogsverhaal terechtkomen. De aanstokers daarvan verschuilen zich in hun ivoren torens ver van het strijdgewoel. Mensen die niets te maken hebben met de haat van de top moeten hun land verdedigen en broeders van een andere natie vaak ongewild geweld aandoen. Vele vormen van egoïsme, narcisme, psychopathie zullen getoond worden, nogmaals voor wie het wil zien. Want die waarheid kan pijnlijk zijn.
 • Authenticiteit en gelijkheid kunnen ook ingezet worden om het transgendergegeven en zelfs misbruik van kinderen als normaal te laten beschouwen. We zien zelfs vanuit de WHO hierrond verontrustende initiatieven opduiken. Dit nieuwe normaal houdt echter ook een behoorlijke normverlaging in.

”De wereld dient een zich opdringende snelheid in de omwentelingen grondig binnen te perken te houden, nieuw en oud en hun waarden te verbinden en genialiteit van gekte te onderscheiden.”

Machinewereld

Sommigen wanen zich God. Zij wensen een wereld te creëren waar machines in mensen worden gestopt. Met als bedoeling via die machines en AI vervolgens controle uit te oefenen over die mensen, over hun wil en hun essentie. Virtueel leven probeert reëel leven over te nemen.

De hoogmoed waar eertijds Atlantis aan ten onder is gegaan, klopt opnieuw aan de deur.

Technologische hoogstandjes

Nieuwe technieken zullen in raketvaart ontwikkeld worden. Door gebrek aan behoorlijk onderzoek vooraf en veel te snelle ter beschikkingstelling zullen heel wat vernieuwingen behoorlijk de mist ingaan.

Nieuw en oud verbinden

Holistische benaderingen én spiritualiteit worden nu niet meer worden tegengehouden. Maar ook zij dienen zich te hoeden voor onvoldoende realiteitszin, wankele fundamenten en onkritische waarheidsgetrouwheid.

Veranderen gewoon om te veranderen, bepaalde verworvenheden zonder overleg weggooien, brutale rebellie die anarchie achterlaat, dienen vermeden te worden.

De wereld dient een zich opdringende snelheid in de omwentelingen grondig binnen te perken te houden, nieuw en oud en hun waarden te verbinden en genialiteit van gekte te onderscheiden.

Het totale plaatje toont ons een tweestromenfenomeen van enerzijds een duidelijke verhoging in dimensie versus een neerwaartse spiraal voor wie hier niet in meegaat.

Astroloog Paul Van Egghen

Vissen: een hogere dimensie

Neptunus heeft al een tijdje bezoek van Saturnus in zijn eigen teken, in een vooruitgaande stroom. Letterlijk betekent dit dat de lichte kant van Neptunus ‘vorm en structuur’ zal krijgen.

Hieruit kunnen we begrijpen dat zachtheid, verbinding, empathisch vermogen en spiritualiteit (Neptunus) stevig verankerd zullen worden als een autoriteit die nu wel respect verdient (Saturnus), en dat de perceptie dat deze eigenschappen alleen voor zwakkelingen zijn, zal verdwijnen.

Wie deze constellatie ook in zichzelf voelt resoneren, zal sterk groeien in bewustzijn. Je overstijgt dan de 3D-dimensie door volledig in je eigen waarheid en kracht te staan, waar en wanneer dat nodig is. De onwaarheid, het gebrek aan liefde en het egoïsme van de lagere dimensie zullen enerzijds ongecensureerd aan je verschijnen, maar anderzijds zal het hogere bewustzijn je inspireren om deze problemen te bekijken met begrip of vanuit een zekere afstand.

”Liefde bedient zich niet van oorlog, maar zal zich op een andere, hogere manier manifesteren, waar zij voor staat.”

De dimensieverhoging voor sommigen creëert tegelijkertijd een spanningsveld met anderen die stagneren in de lagere dimensie of daarin nog dieper wegzinken. Wie weigert de waarheid te zien of op zijn minst empathisch vermogen een kans te geven, dreigt ten onder te gaan aan verstoringen die verband houden met een minder functionerend verstand. Dit kan variëren van een psychische crisis tot ernstige vormen van dementie. Het kan ook gaan over psychoses die ontstaan vanuit het losgekoppeld zijn van de eigen essentie (ziel). Soms vervallen dergelijke mensen in een disharmonische dierlijke aard of kunnen ze niet meer functioneren, tenzij als een plant.

Het spanningsveld kan de oude garde inspireren om alles wat spiritueel, empathisch of zacht is te bestrijden. Framen, blokkeren en negeren zullen de eerste (al beproefde) methodes zijn. De heethoofden kunnen echter ook aandringen op een oorlog. Maar een grote en potentieel allesvernietigende oorlog zal er niet komen. Om oorlog te voeren, zijn er twee strijdende partijen nodig.

Wie de dimensieverhoging heeft doorgemaakt, zal zich daartoe niet laten verleiden. Liefde bedient zich niet van oorlog, maar zal zich op een andere, hogere manier manifesteren, waar zij voor staat. Dat zal veel krachtiger zijn dan ooit tevoren.

(lees verder onder de advertentie)

Financiële turbulentie en het belang van algemene autonomie

Het dierenriemteken Stier is nog steeds de gastheer voor Uranus. De financiële onrust die al een tijdje onder de horizon sluimert, houdt dus aan. Onafhankelijke financiële experts zoals Brecht Arnaert of bij onze noorderburen Ab Filipse wijzen al langer en gericht op de uitputting van het huidige systeem. Geld bijdrukken was daar het (enige) motto. Brecht en Ab geven aan dat de crisis van 2008 niet is opgelost, maar integendeel de weg heeft vrijgemaakt naar een veel grotere crisis. De grens van schuldbergen, inflatie versus rentetussenkomsten, is al lang bereikt. De dollar wordt in zijn (zelf opgedrongen) hegemonie niet meer gevolgd door de BRICS-landen. Een digitale munt zit ofwel in een onzekere experimentfase of heeft wereldwijd geen basis. Een proefuitdraai in Nigeria is op een gigantische sisser uitgedraaid.

Nu Jupiter ook in Stier staat, is een verandering ten gunste naar een eerlijker systeem wel mogelijk. Daar is echter oprechte wil vanuit grootbanken voor nodig om af te stappen van veelal afgedwongen voordelen of voorkeursbehandelingen.

”We staan aan het begin van een wereldwijde omwenteling.”

Wanneer zowel Jupiter als Uranus retrograde gaan, kan er zich eveneens een grote allesomvattende clash voordoen. Jezelf financieel uit de wind zetten (informeer je bij breed kijkende en onafhankelijke experts ter zake) is zeker aan de orde. De financiële situatie is zeer labiel.

Waterman en Stier slaan echter ook de handen in elkaar om wereldwijd te openbaren op welke manier het ‘gezag’ eerder financiële slavernij heeft beraamd en verkregen. De grootbanken trekken achter de schermen aan de touwtjes van zowel mondiale overheidsinstellingen als overkoepelende en nationale regeringen. Mensen werden, totaal onwetend, tot burgers herleid die men kon uitzuigen en beroven van hun mensenrechten.

We staan aan het begin van een wereldwijde omwenteling.

Aan ons de keuze

Het totale plaatje toont ons een tweestromenfenomeen van enerzijds een duidelijke verhoging in dimensie versus een neerwaartse spiraal voor wie hier niet in meegaat. Het verschil tussen die stromingen bestaat erin dat de mensen uit de eerste groep eigen verantwoordelijkheid nemen, ervoor kiezen in hun eigen waarheid te staan en daarbij de informatie vanuit de ziel ter harte nemen. De anderen volgen een voorgekauwd narratief. Aan ieder van ons de keuze.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom