Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Spanningsaspecten tussen Saturnus en Uranus in 2021: een nieuwe wereld

Spanningsaspecten tussen Saturnus en Uranus in 2021: een nieuwe wereld

Saturnus en Uranus maken ongeveer om de 14 jaar een vierkant aspect. Deze gespannen transit zorgt voor veranderingen die je misschien liever niet wilt, maar op de lange termijn toch goed voor je blijken te zijn. Wanneer je zelf veranderingen aan wilt brengen in je leven, kan dat lastiger zijn dan gedacht. Een bijzondere transit dus, die in 2021 tussen februari en december maar liefst drie keer plaats gaat vinden. Exact vindt dit kosmische fenomeen plaats op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021. Planeet Saturnus staat dan in de revolutionaire Waterman en planeet Uranus in het behoudende teken Stier. Een zeer interessante combinatie. Om in de gaten te houden, dus!

Weg met de oude structuren

Het algemene thema van deze bijzondere transit is hervorming. Dit soort transits stellen ons voor het voldongen feit dat de tijd is aangebroken voor sociale, culturele en wereldwijde vooruitgang. Het vierkant tussen Saturnus en Uranus begon in 2007, het startpunt van de wereldwijde financiële crisis. Deze had zijn uitwerking van medio 2007 tot begin 2009. Veel banken over de wereld stortten in en miljoenen mensen verloren hun baan. Het werd de diepste recessie sinds de Grote Depressie van 1929. Het vierkant tussen Saturnus en Uranus in 2021 en 2022, is het vervolg op deze recessie van 2007 tot 2009. Terugkijkend, zou je nu kunnen zeggen, dat de wereldwijde recessie van 2020 is begonnen op 30 januari 2020, toen de Wereld Gezondheidsorganisatie naar buiten bracht dat het coronavirus COVID-19 veroorzaakt. Toen was deze vierkant transit tussen Saturnus en Uranus al actueel. Het begin van het einde van de 'oude wereld'.

Planeten Saturnus en Uranus: het centrale thema

Planeet Saturnus wil zekerheid en planeet Uranus wil verandering. De vierkanten tussen deze twee planeten in 2021 stellen ons dus voor een existentiële keuze: vasthouden aan het verleden of helemaal opnieuw beginnen? Dat is het centrale thema, waar we allemaal niet (meer) omheen kunnen. Dat speelt niet alleen in 2021, ook in 2022. Van 17 september tot 24 oktober staat Saturnus weer exact vierkant op Uranus in Stier en blijft dus van invloed tot eind januari 2023.

Frustratie en spanning

Spanningsaspecten uranus saturnus verandering 2021 Bloom web

Deze transit gaat niet onopgemerkt voorbij. Het zal de nodige frustraties en spanningen gaan opleveren. Ook zijn plotselinge veranderingen regelmatig aan de orde, waar niet iedereen even goed mee om kan gaan. Toch kun je hier op een andere manier in gaan staan, zodat het niet zo heftig en intens hoeft te verlopen. Wees geduldig, flexibel en blijf open minded. Dan kunnen pittige uitdagingen zich plotseling ontplooien tot onverwachte en unieke kansen en juist negatieve gevoelens, restricties en beperkingen in je leven opheffen.

Geen veranderingen forceren

In deze periode kun je het beste geen veranderingen forceren. Je kunt je beter aanpassen aan de veranderingen die op je pad komen. Wacht geduldig af, welke problemen er in je leven gaan rijzen en ga deze dan één voor één aan. Deze transits gaan je namelijk duidelijk maken op welke vlakken in je leven (bijvoorbeeld gezondheid, werk of relatie) verandering plaats mag gaan vinden, omdat ze je niet meer positief dienen. Deze transits geven je dus een kans om je leven positief te transformeren. Je intuïtie kan het af en toe laten afweten en dan is het aan te raden je aandacht te richten op eenvoudige en praktische feiten, die je angstig of nerveus maken. Dan weet je waar en dat er werk aan de winkel is.

Een stap-voor-stap aanpak

Wanneer deze transits tussen planeet Saturnus en Uranus plaatsvinden, is het beter niet te impulsief te reageren of te strijden tegen veranderingen. Goed nadenken, praktisch en methodisch te werk gaan op een rustige wijze, dat is de beste aanpak. Je kunt erachter komen, dat oude gewoontes en overtuigingen niet meer werken en dat het tijd is om die (voor je eigen bestwil, groei en ontwikkeling) te doorbreken.

Gebrek aan inspiratie

Houd er rekening mee dat je minder intuïtief kunt zijn wanneer de transit Saturnus-Uranus van invloed is en dat je een gebrek kunt ervaren aan inspiratie en ideeën. Ook kun je minder creatief zijn. Laat je ook daar niet door beperken. Zoek nieuwe manieren of methodes om je werk toch goed te kunnen doen of zoek een andere omgeving op. Dat kan nieuwe inzichten en mogelijkheden opleveren voor nu en in de toekomst. En word je beperkt in je persoonlijke doen en laten, om welke reden dan ook, laat dat dan niet gebeuren. Zeker niet wanneer het tegen je gevoel indruist. Kom dan op tijd in actie, voordat het een nieuwe gewoonte of situatie wordt.

De impact van het spanningsaspect tussen Saturnus en Uranus op 17 februari, 14 juni en 24 december 2021 op jouw sterrenbeeld.

Op ieder van ons heeft deze transit een andere uitwerking. Het is misschien pittig, intens en uitdagend, maar je kunt het ook zien als een nieuwe kans op een positieve transformatie. Hier lees je de mogelijke uitwerking op de twaalf sterrenbeelden.

Ram

Voor jou wordt het vooral een uitdaging om veranderingen niet te forceren. Je deinst er niet voor terug om een risico te nemen of in de aanval te gaan, maar dat is bij deze transit niet verstandig. Probeer geduld op te brengen en eerst te ervaren wat er allemaal gebeurt. Daarna kan je beslissen wat je te doen staat: hetzij nog even de boot afhouden, hetzij er meteen voor gaan.

Stier

Planeet Uranus staat in jouw teken, en dus ervaar je heel wat onrust tijdens deze transits. Veranderingen vind je als vasthoudend teken sowieso al lastig. Gelukkig heb je veel geduld en ben je in staat praktisch en methodisch te werk te gaan. Houd je daaraan en dan komt het allemaal wel goed.

Tweelingen

Je flexibele houding zal jou door deze intense transits heen helpen. Je kunt van nature goed met veranderingen omgaan en dat is nu niet anders. Probeer iedere uitdaging die je tegenkomt als kans te benutten, een manier om het anders en beter te doen voor jezelf. Op die manier haal je het meeste uit deze uitdagende tijden.

(lees verder onder de banner)

Kreeft

Als gevoelsmens ben je heel onderhevig aan deze transit. De spanning, frustratie en onzekerheid halen je geregeld uit balans. Het kan je zelfs bij tijd en wijle angstig maken, omdat je behoefte aan veiligheid en duidelijkheid onderuit gehaald wordt. Blijf bij de feiten en laat je niet teveel meeslepen door je emoties of de mening van anderen. Blijf kalm en dicht bij jezelf, dan ben je beter gewapend om er tegenaan te gaan.

Leeuw

Je wordt niet graag gedwongen tot veranderingen. Is dat wel het geval, dan durf je wel eens de hakken in het zand gaan zetten. Je bent koppig. Daarmee maak je het voor jezelf onnodig zwaar. De vermelde transits zijn namelijk bedoeld om een positieve transformatie teweeg te brengen. Van zodra je je daar bewust van bent, wordt het niet zo'n innerlijke strijd.

Maagd

Op jou laat zich vooral de onrustige en grillige energie van Uranus gelden. Deze energie haalt je uit je dagelijkse routine. Je merkt hoe je zekerheid wordt aangetast. Het onvoorspelbare, daar heb jij het ontzettend moeilijk mee. En toch is het belangrijk dat je je daar niet door uit het veld laat slaan en nuchter kijkt naar wat er gebeurt. Wees realistisch en praktisch en heb vertrouwen dat je dit aankunt.

Weegschaal

Je hebt er moeite mee dat je inspiratie en je artistieke kwaliteiten (tijdelijk) geblokkeerd worden tijdens deze transits. Harmonie en balans zijn voor jou ontzettend belangrijk en die komen nu wel eens op de helling te staan. Je staat voor de uitdaging om meerdere methoden te ontdekken om creatief en inventief met bepaalde problemen om te gaan. Dat zorgt voor nieuwe inzichten.

Schorpioen

Je verzet je met man en macht wanneer je ergens toe gedwongen wordt. Je bepaalt het liefst je eigen pad en dát wordt tijdens deze transit regelmatig onderuit gehaald. Vraag jezelf af waar je zo krampachtig aan vasthoudt en of dat allemaal nog wel hoort bij wie je nu bent. Het antwoord zou wel eens zeer verrassend kunnen zijn. Leer open minded te zijn voor je eigen bestwil.

Boogschutter

Voor jou is het knap lastig om te wachten tot veranderingen zich aandienen. Het liefst bepaal je zelf of en wanneer je iets wilt veranderen. Dat zal nu helaas niet altijd lukken. Wellicht pakt het allemaal totaal anders uit dan je had verwacht. Reageer niet meteen, maar laat het eerst even bezinken en misschien kom je dan wel tot de conclusie dat het allemaal nog zo slecht niet is.

Steenbok

Je behoudt graag de controle en neemt graag de leiding. Deze transits zullen je hierin uitdagen, Steenbok. Je komt erachter dat je niet overal controle over hebt en soms zorgen gebeurtenissen ervoor dat je de leiding gewoon kwijtraakt. Het is goed om te voelen wat dat met je doet, want misschien is het ook wel eens fijn om niet altijd die verantwoordelijkheid te moeten dragen.

Waterman

Saturnus staat in jouw teken en druist in tegen jouw onafhankelijke en vrijheidslievende aard. Je zult je vaak beperkt en gestuurd voelen en dat valt je zwaar. Anderzijds kunnen deze transits je helpen je ideeën in de praktijk te brengen. Wacht het juiste moment af en ga dan met je plannen en ideeën aan de slag. Dan kan deze periode wel eens heel succesvol worden!

Vissen

Vooral de veranderingen op sociaal en cultureel vlak kunnen je diep raken tijdens deze uitdagende transit. Je leeft als geen ander mee met de minderbedeelden in de wereld en je trekt je het lot van mens, natuur en dier ontzettend aan. Op dit vlak valt er nog veel te doen. Tijdens deze transits ben je daadkrachtiger dan ooit.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Voeding & Gezondheid

3 tips om beter voor jezelf te zorgen

In de hectiek van het dagelijks leven vergeten we vaak één van de belangrijkste dingen: onszelf.…

Lees meer
Astrologie

Volle Maan in Boogschutter • 23 mei 2024 • Zoek levensvreugde

Op 23 mei 2024 om 15.52 uur voltrekt de Volle Maan zich in het sterrenbeeld (of liever:…

Lees meer
Inspiratie

Maak eens een soundtrack van je leven: de helende kracht van muziek

Muziek is overal: de liedjes waar je uit volle borst bij meezingt tijdens een autorit, de…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom