2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

De lessen van Saturnus: wat heeft hij voor jou in petto?

De lessen van Saturnus: welke les heb jij te leren?

Eind deze maand begint Saturnus aan zijn retrogradebeweging. De gelegenheid bij uitstek om deze planeet eens in de schijnwerper te plaatsen. Veel mensen lopen tegen grenzen aan in hun weg naar meer verantwoordelijkheid. Hij staat dan ook bekend als Vadertje Tijd, die ons op tijd en stond met onze neus op onze eigen grenzen drukt. Streng maar rechtvaardig, dat zou zomaar zijn devies kunnen zijn. De lessen van Saturnus zijn niet van de poes, maar als je ze trouw opvolgt, wacht de spreekwoordelijke pot goud aan het eind van de regenboog.

Saturnus bevindt zich in april 2019 rond de 19-21 graden van het teken Steenbok. Bij iedereen neemt deze planeet een ander deel van de horoscoop in en om die reden reikt diezelfde ook verschillende boodschappen aan. Ontdek snel wat jij momenteel van Saturnus kan leren op basis van het huis waarin hij nu verblijft. Zo weet jij de pot met goud te veroveren.

Voorbeeld horoscoop artikel Saturnus Bloom web

Stap 1: bereken je persoonlijke geboortehoroscoop

Voor Bloom’ers hebben we het eenvoudig gemaakt. Bereken hier op onze website je geboortehoroscoop.

Stap 2: ga na in welk horoscoophuis de actuele Saturnus bij jou staat.

Na het berekenen van de geboortehoroscoop op een fictief tijdstip krijgen we volgend resultaat (zie rechts).

Teken steenbok Bloom web

De actuele Saturnus bevindt zich zoals gesteld rond de 19-21 graden Steenbok. Ga in je horoscoop na waar het teken Steenbok zich bevindt. Het teken Steenbok wordt middels volgend symbool weergegeven (zie rechts).

In de voorbeeldhoroscoop treffen we Steenbok aan bij de zwarte cirkel (zie 1 op de onderstaande afbeelding). Wetende dat Saturnus zich in april 2019 rond 19-21 graden Steenbok bevindt, dan neemt deze in de voorbeeldhoroscoop de oranje balk in (zie 2).

Tot slot bepaal je in welk huis deze vermelde actuele Saturnus geplaatst staat (zie 3). De actuele Saturnus staat in de horoscoop van de eigenaar in het 10de huis. De persoon in kwestie leest dus de betekenis hieronder van ‘De actuele Saturnus staat in je 10de huis geplaatst – Carrière, status’ en achterhaalt zo welke les Saturnus momenteel voor hem in petto heeft.

(lees verder onder de afbeelding)

Stappenplan

Onder de horizon van je horoscoop

Saturnus retrogade onder horizon Bloom web

De actuele Saturnus staat in je 1ste huis geplaatst – Lichaam, zelf

Bevindt Saturnus zich in jouw eerste huis, dan kun je het gevoel van 'ontwaken' ervaren. Je ziet de dingen plots in een nieuw daglicht en je beslist om met een andere houding in het leven te staan. Je wordt gedwongen om alleen nog die keuzes te maken die bij jou passen. Er lijkt momenteel geen ruimte voor ontspanning en speelsheid te zijn in je leven. Ook wordt je morele doorzettingsvermogen serieus op de proef gesteld bij bepaalde gebeurtenissen die op jouw pad komen. Zelfdiscipline is nu het codewoord. Uiteindelijk wordt je hiervoor beloond met een dieper gevoel van persoonlijke verantwoordelijkheid en integriteit.

De actuele Saturnus staat in je 2de huis geplaatst – Bezit, geld

Saturnus is meedogenloos in het tweede huis, en brengt heel wat vraagstukken op financieel vlak. Je wordt uitgenodigd om te tonen dat je jezelf kan zijn zonder materiële middelen. Heb jij die schone schijn nodig om je te motiveren? Functioneer jij enkel als je iets achter de hand hebt? Dan is de kans groter dat je financiële situatie een instabiel vervolg krijgt. Het kan zijn dat je nu wel mooie kansen aangeboden krijgt waar je al lang over droomt. Let wel op voor addertjes onder het gras, vaak hangt er een stevige uitdaging vast aan die 'cadeaus'. Vooral je financiële zekerheid kan in het gedrang komen. Als je je echter teveel wegcijfert ten voordele van je omgeving, merk je dat je motivatie sterk op de proef wordt gesteld.

De actuele Saturnus staat in je 3de huis geplaatst – Communicatie

Wanneer Saturnus door het derde huis loopt, wordt er jou gevraagd of je trouw kunt blijven aan jezelf, wanneer je tegen de stroom in moet gaan. Pas jij je snel aan aan de mening van jouw omgeving, of houd je voet bij stuk. aan jouw kijk op de dingen als anderen iets anders denken. Het is niet onmogelijk dat je in deze periode als een kaartenhuisje in elkaar stort. Het lijkt alsof alle deuren voor jou gesloten blijven. Dit is een signaal dat het tijd is om in contact te komen met je ziel. Zowel op fysiek als op emotioneel vlak dien je alle ballast te verwijderen, om weer in balans met jezelf te komen.

De actuele Saturnus staat in je 4de huis geplaatst – Huis, familie

Met Saturnus in het vierde huis word je uitgenodigd om met een eerlijke en open blik naar je verwachtingen te kijken. Mogelijks ervaar je problemen in je huis, waardoor je jezelf kunt afvragen of je je wel geborgen voelt. Ontloop je misschien de nodige zelfzorg door steeds enkel voor anderen klaar te staan? Het moment is duidelijk aangebroken om op je eigen benen te staan, vooral dan op emotioneel vlak. Tijdens deze transit kan de relatie met je ouders wat grillig verlopen. Geen nood, want deze lastige situaties zijn slechts tijdelijk, én helpen je om terug thuis te komen bij jezelf.

De actuele Saturnus staat in je 5de huis geplaatst – Plezier, kinderen

Door de aanwezigheid van Saturnus in jouw vijfde huis vraag je jezelf af of je de dingen die je doet, ook wel effectief leuk vindt. Durf jij te genieten en je hart en ziel in een project te steken? Tijd om te experimenteren! Je leert meer van jezelf te geven, zonder altijd stil te staan bij de 'kosten'. Je omgang met kinderen verloopt wat stroef, en daar zit Saturnus zeker voor iets tussen. Er ontstaan geregeld conflicten en je lijkt al je gezag verloren te zijn. De hamvraag is hoe jij hiermee omgaat. Moet alles steeds volgens jouw plannen verlopen? Houdt jouw zelfvertrouwen stand wanneer niet iedereen luistert naar wat je te zeggen hebt?

De actuele Saturnus staat in je 6de huis geplaatst – Gezondheid, routine

Je krijgt het harder te verduren op je werk, nu Saturnus zich in jouw zesde huis bevindt. De druk wordt serieus opgevoerd, op je lauweren blijven rusten is nu geen optie meer. Word je voor het blok gezet? Dan is een innerlijke zoektocht hét antwoord. Je wordt uitgenodigd om de keuzes die je maakte omtrent je professionele leven en andere verplichtingen te heroverwegen. Alle keuzes die niet bij je hoorden, zullen jou nu last bezorgen. Het komt erop aan om te leren je grenzen te stellen en die dan ook te bewaken. Leer 'nee' zeggen en creëer routines die bij jou passen. Zo wordt je gezondheid niet de dupe van jouw ambities.

Boven de horizon van je horoscoop

Saturnus retrogade boven horizon Bloom web

De actuele Saturnus staat in je 7de huis geplaatst – Relaties

Met Saturnus in het zevende huis merk je dat je geen tijd en zin meer hebt in oppervlakkige relaties. Het is een moment waarop je beslist een duurzame verbintenis aan te gaan. Wel blijkt het ook belangrijk te zijn om vrijetijdsbestedingen er op na te houden waar je wederhelft niet bij betrokken is. Indien jullie twee toch vervreemd raken van elkaar, kan Saturnus voor relatieproblemen zorgen. Maar als jullie relatie is gebouwd op een basis van gelijkwaardigheid, zul je snel alle plooien terug kunnen gladstrijken.

De actuele Saturnus staat in je 8ste huis geplaatst – Dood, vernieuwing

Saturnus zorgt voor een flinke dosis opschudding in het achtste huis. Oude trauma's kunnen zomaar eens de kop komen opsteken. In eerste instantie zal je proberen om die nare herinneringen te negeren, wat onvermijdelijk zal leiden tot energieverlies. Het kan zelf zo varen, dat je door die vermoeidheid geen zin meer hebt om leuke dingen te doen. Ook stel je je wantrouwiger op tegenover je omgeving: kun je iedereen wel vertrouwen? Het is de bedoeling dat je het evenwicht vindt tussen trouw blijven aan jezelf en op een creatieve en vrije manier met anderen omgaan. De boodschap is om in gesprek te gaan met jezelf en meer van jouw ziel te integreren in je dagelijkse leven.

De actuele Saturnus staat in je 9de huis geplaatst – Filosofie, studies

Indien Saturnus door het negende huis van je horoscoop loopt, wordt de vraag gesteld in hoeverre jij in staat bent om langetermijndoelstellingen te formuleren. Maar ook: hoe flexibel kun jij je opstellen wanneer er plots nieuwe prioriteiten om jouw aandacht smeken? Je wordt uitgedaagd om zelf te ontdekken of jij wel echt de inzet en motivatie kan opbrengen om je doelen te verwezenlijken. Focus op het eindresultaat en de middelen die je nodig hebt om dat te bereiken, zo zal je hetgeen je wenst naar je toetrekken.

De actuele Saturnus staat in je 10de huis geplaatst – Carrière, status

Met Saturnus in het tiende huis krijg je enkele prangende vragen voorgeschoteld: welke indruk laat jij na op de maatschappij? Wat doet dat met je imago? Dit kan te maken hebben met een positieverbetering die extra werkdruk met zich meebrengt. Daardoor hou je nauwelijks tijd over voor jezelf, familie, vrienden of relaties. Wanneer je gepassioneerd in het werkleven staat, vormen die uitdagingen echter geen probleem. Op een creatieve manier vind jij wel balans, zelfs wanneer het even moeilijk wordt. Maar wanneer je elke dag met tegenzin richting je job vertrekt, word je hardhandig wakkergeschud en word je gedwongen om van koers te veranderen.

De actuele Saturnus staat in je 11de huis geplaatst – Vrienden, hoop

Saturnus door het elfde huis brengt een grote schoonmaak in je vriendengroep met zich mee. Vriendschappen worden opnieuw geëvalueerd. Sommige verdwijnen, nieuwe doen hun intrede. Passen de mensen waarmee jij je omringt wel nog in je leven? Je ontdekt bij wie jij thuishoort. De gelijkwaardigheid van je vriendschapsrelaties wordt aan de kaak gesteld. Bij een gebrek aan authenticiteit in relaties, kun je leren om meer jezelf te worden en minder op de ander te leunen.

De actuele Saturnus staat in je 12de huis geplaatst – Beperkingen, verlies

Indien Saturnus in het twaalfde huis komt, word je uitgenodigd om op zoek te gaan naar een echte innerlijke houvast. Soms betekent dit dat jij jouw emoties gaat uiten door middel van kunst of muziek. Het is mogelijk dat er een erg moeilijke periode aanbreekt waarin eenzaamheid sterk op de voorgrond staat. Maak vooral bewust tijd om je te laten verwonderen door stilte van de natuur. Maar dat blijkt niet altijd even simpel te zijn, het is nu razend druk en je hebt nauwelijks tijd voor jezelf. Geef je bewust over aan je innerlijke sturing en kijk waar deze jou brengt.

Tot slot

Saturnus heeft naam gemaakt door ons soms moeilijke lessen te presenteren. Maar steeds brengen zijn uitdagingen ons dichter bij onze eigen noden en behoeftes. We werken stap voor stap aan het pad dat onze ziel heeft uitgetekend, waardoor we steeds meer onze authentieke zelf kunnen worden.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • In de ban van 2024 • Wereldbeeld en politiek

Ook benieuwd naar de voorspellingen voor 2024? Bloom ging te rade bij astrologen, kaartleggers en…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Lifestyle

Bloom's shopping tips voor mei 2024

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische, spirituele verwennerijen speciaal voor haar…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom