Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Mondiale prognose 2021: houd alvast volgende data in het oog

Astrologie
19/01/2021
Mondiale prognose 2021: houd alvast volgende data in het oog

In 2021 staan er ongetwijfeld belangrijke kosmische wijzigingen op stapel, waardoor we stilletjes aan komaf kunnen maken met de beperkende energie die van 2020 uitging. In deze bijdrage schijnen we een licht vanuit de astrologie op de meest dominante veranderingen, die hun stempel zullen drukken in dit jaar van herstel: 2021.

Jupiter in Waterman zal vanaf april 2021 aan kracht zal winnen en dit alvast een heel positief uitgangspunt (tip: lees ook het artikel ‘De Grote Conjunctie’). Sociale contacten en de groepsgeest worden terug aangezwengeld. Vanaf maart 2021 noteren we ook een tweede essentiële verandering in ons zonnestelsel: met name het einde van de conjunctie tussen de twee zeer zwaar geladen planeten Saturnus en Pluto. Beide zijn astrologisch de toonaangevende symbolen van COVID-19 en het is hoopgevend dat de intensiteit daardoor sterk zal afnemen.

Helaas krijgen we in 2021 ook met een nieuwe problematiek te maken en dat is het vierkantaspect (90°) tussen Saturnus en Uranus (voor de mogelijke uitwerkingen van deze spanningen, lees verder). Verder dienen we tevens rekening te houden met de Zwarte Maan die een conjunctie (0°-aspect) maakt met Uranus en brokken kan maken door zijn negatieve stand in Stier. Vermoedelijk zijn de eerste maanden nog de moeilijkste weken van het jaar 2021, daarna zullen we meer steun genieten van Jupiter en ligt een ‘normaler’ leven opnieuw meer in handbereik.

Het einde der lockdowns en andere vrijheidsbeperkende maatregelen?

In 2021 ervaren we eindelijk terug steun van de weldoende planeet Jupiter die vanaf april een heel positieve trilling krijgt van het sterrenbeeld Waterman. In 2020 stond deze planeet van groei volledig gevangen in zijn minst favorabele horoscoopteken Steenbok. Vanaf april zullen 2021 we zijn bevorderlijke werking voelen door meer sociale contacten. De groepsgeest en teamwork worden verstevigd. De maatschappelijke samenwerking wordt hier bekroond. We zullen geleerd hebben door de coronaziekte dat we allen met elkaar verbonden zijn. Zijn stand in Waterman is heel gunstig voor de intuïtie, de wetenschap en de technologie. De Waterman staat symbolisch voor een soort hoger bewustzijn en hoger weten. Door de nieuwe inzichten en de wetenschap dringen we covid-19 fors terug. Er zal tevens meer aandacht uitgaan naar alternatieve gezondheidstechnieken zoals kruidengeneeskunde en ayurveda.

”Pluto, met zijn beruchte transformerende kracht, staat als kleine planetoïde symbool voor het coronavirus.”

In 2020 hebben we de intensieve uitwerking van een samenstand van Saturnus met Pluto in Steenbok aan de lijve ondervonden door die gruwelijke virusziekte. Pluto, met zijn beruchte transformerende kracht, staat als kleine planetoïde symbool voor deze miniscule vijand. De kracht van de planetoïde Pluto mag bijgevolg nooit onderschat worden. Gelukkig zien we in 2021 dat Saturnus verder weg beweegt van Pluto en dit is een signaal dat we in deze periode het covid-19 probleem beter zullen kennen en we met de doorzettende energie van Saturnus maatschappelijk, geneeskundig en familiaal oplossingen gaan vinden voor een ‘normaler’ leven. Zowel in het werk als in de privé slagen we er deels in om een uitweg te vinden. De lockdowns verdwijnen of worden een uitzondering. De beperkende quarantaines verminderen fel, maar zijn hier en daar nog (lokaal) aanwezig. (lees verder onder de banner)

De boel wordt opgeschud

De belangrijkste nieuwe spanning in 2021 is het vierkantsaspect (90°) die gevormd wordt tussen Saturnus en Uranus. Reeds in de loop van januari zullen we signalen zien van een nieuwe problematiek en het is Saturnus die de touwtjes in handen zal houden. Deze planeet met zijn mooie ring, staat heel sterk en dominant in zowel Steenbok als Waterman tegenover Uranus in Stier. Hij zal dus de vernieuwende kracht van Uranus muilkorven. Vele initiatieven van 2020 en voorgaande jaren staan voor zware testen betreffende hun duurzaamheid. Uranus is tevens een aanduiding van de technologische sector en elektriciteit. We zien problemen opduiken met elektrische apparaten, pc, laptops, gps, internet, smartphones, 5G en allerlei apps. Dit aspect kan ook wijzen op nieuwe technologie die aangewend wordt om de controle te handhaven (zie Coronaalert-app) en waarbij de privacy en vrijheid van velen in het gedrang komt. Protestbewegingen tegen 5G zien we aandikken. En inderdaad, op het moment van schrijven is het nog lang niet bewezen dat de masten en stralingen van 5G op langdurige termijn veilig zijn voor onze gezondheid, integendeel zelfs. Al deze zaken zullen getest worden op hun duurzaamheid en deugdelijkheid.

Schadelijke zonnewinden die GPS en internet plat kunnen leggen, komen de volgende jaren meer voor. Het spanningsaspect tussen die twee grote planeten Saturnus en Uranus werken tevens aardbevingen en andere natuurrampen in de hand, dit in combinatie met de Zwarte Maan in Stier. De 90°-hoek wijst maatschappelijk en privé op een nieuwe gedisciplineerde levensstijl als gevolg van de blijvende aanwezigheid van corona. De launch van het vaccin tegen het coronavirus zal de ziekte COVID-19 niet uitroeien. De ouderen en zwakkeren gaan zich moeten blijven beschermen. De verantwoordelijke instanties werken een beschermingssysteem uit. De mondmaskers verdwijnen dus niet volledig, we moeten daar nog jaren rekening met houden als we de ouderen en zwakkeren willen beschermen.

Mondiale prognose astrologie data 2021 Bloom web

Het spanningsaspect weegt alsook op de economie. De kracht om te vernieuwen (Uranus) wordt belemmerd (Saturnus). Saturnus, gesymboliseerd door staten, regeringen en economische instanties, zal eerst eisen dat de rekening, de verliezen en de schulden vereffend worden veroorzaakt door deze virusziekte. Dit wijst op nog veel pijnlijke situaties voor de regeringen, de bedrijven en de gezinnen. De schuldenberg die het coronavirus opgeleverd heeft, zal hoe dan ook moeten vereffend worden. De Zwarte Maan zal evenzo stokken in de wielen steken in het herstel. De Zwarte Maan loopt in Stier en maakt een conjunctie of 0° met Uranus. Het is een verwijzing dat we ons oprecht zorgen mogen maken over een grote aardbeving en enkele kleinere in de tweede jaarhelft van 2021. De problematiek van de klimaatverandering blijft de samenleving aanbelangen. De mensheid zal terug de klimaatveranderingen aan den lijve ervaren door onvoorspelbare en eerder voorspelbare rampen. De Zwarte Maan in Stier indiceert alsook narigheden in de landbouw en de bouwsector. Vele technische projecten komen moeilijk van de grond in de eerste twee maanden van 2021.

Gelukkig is het niet allemaal kommer en kwel. De energieën van de Zon, de Maan en de andere planeten zoals Venus hebben in 2021 wel degelijk veel mooie dagen in petto. De toepassing van de beroemde ‘Blijf in uw kot’-uitspraak verdwijnt grotendeels naar de achtergrond. De cijfers en resultaten van bedrijven en gezinnen eindigen op het eind van 2021 met een positieve noot.

Houd in 2021 alvast volgende data in het oog

Januari en februari 2021

Dit worden ongetwijfeld de moeilijkste maanden van 2021.

10 januari tot 12 februari 2021

De mensheid krijgt enkele ontnuchterende boodschappen. De coronacijfers blijven slecht. We zien meer rebellie in de wereld en er is een toename van zowel verbaal als fysisch geweld. Heel wat landen staan bijzonder vijandig tegenover elkaar. Koning Willem-Alexander en Koningin Elisabeth II van het Verenigd Koninkrijk moet serieuze inspanningen leveren om een dreiging af te wenden. Bovendien kampt de Britse Queen met gezondheidsproblemen. De technologische wereld moet enkele tegenvallers incasseren. De Nasdaq-beurs neemt een duik. Op meteorologisch vlak voorspellen we flink wat sneeuw.

13 februari tot 22 februari 2021

Ons leven wordt nog altijd heel erg bepaald door de beperkende en remmende invloed van de coronamaatregelen.

23 februari tot 16 maart 2021

Er komen heel wat hoopgevende signalen vanuit de farmaceutische sector. Een geschikte periode voor teamwork. Het aantal videoconferenties stijgt spectaculair.

16 maart tot eind april 2021

De distributie van vaccins naar de verschillende bevolkingsgroepen wordt goed op gang getrokken.

20 april tot 14 mei 2021

De technologie-aandelen dalen. Grote vooruitgang in de verkoop van de elektrische wagen. Tesla ziet de concurrentie toenemen, vooral van Volkswagen. Deze 'propere' wagens zijn een goede zaak voor het milieu.

15 mei tot 13 juni 2021

Reizen en citytrips zitten opnieuw in de lift, dit dankzij een versoepeling van de maatregelen.

14 juni tot 16 juli 2021

Een belangrijk wereldpoliticus verongelukt of wordt ver-moord. Oorlogsdreiging in delen van Azië en een spectacu-laire vliegtuigramp. China en Europa nemen gezamenlijke beslissingen in verband met het klimaat en de economie. De voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Ley-en, houdt haar woord.

17 juli tot 15 augustus 2021

Europa zit in de greep van een hittegolf. Reizen wordt opnieuw mogelijk, weliswaar mét inachtneming van het mondmasker.

16 augustus tot 15 september 2021

Een totaal nieuw en betrouwbaar geneesmiddel komt in de ziekenhuizen. De cultuur- en muzieksector kunnen (einde-lijk) hun activiteiten hervatten. Daar zijn de zomerfestivals terug van weggeweest.

16 september tot 16 oktober 2021

Farmabedrijven draaien op volle toeren. Er worden massaal vaccins geproduceerd. Scholen en bedrijven hervatten hun normale activiteiten. Er is een praktische aanpak, met oog voor detail.

17 oktober tot 15 november 2021

Bestaande contracten komen onder spanning te staan. Deals tussen regeringen, landen en bedrijven springen af. Verre reizen en verplaatsingen blijven mogelijk. De Britten gaan gebukt onder de negatieve gevolgen van de brexit, zo-als hogere belastingen en andere heffingen. Een ruimtepro-ject of lancering mislukt. Er is sprake van technologische en structurele problemen.

16 november tot eind december 2021

Er is een sterke gedrevenheid om vooruitgang te boeken. Opnieuw succes voor producenten van elektrische wagens. Ondanks enkele belangrijke stappen ten gunste van milieu en klimaat laten activisten massaal van zich horen. Ze zijn van mening dat de nieuwe maatregelen niet ver genoeg gaan. Be-drijven en beurzen sluiten 2021 af met een positieve noot. Het belooft een hartstochtelijke Oudejaarsavond te worden.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Ken je dat gevoel dat je ‘geleefd’ wordt, dat je de controle precies kwijt lijkt te zijn ondanks al…

Lees meer
Inspiratie

Je woonkamer inrichten volgens de principes van feng shui

Feng shui is een eeuwenoude Chinese filosofie die zich richt op het creëren van harmonie en balans…

Lees meer
Astrologie

Astrologie: bereken je dominante planeet

Astrologie is een heel fascinerend kennisdomein, waar de stand van de hemellichamen bij je geboorte…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom