Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Voor welke job zijn de luchttekens in de wieg gelegd?

Astrologie
Bloom
13/11/2019
Jouw ideale job volgens de astrologie: deel 4

Als ze zo net van de schoolbanken komen, weten heel wat jongeren niet wat ze verder in het leven zullen doen en voor welke job ze precies zullen opteren. Er is momenteel een overaanbod aan mogelijkheden en dat maakt het kiezen des te moeilijker. Maar zelfs als je al een poosje in een bepaalde branche actief bent, kan er een moment komen waarbij je je afvraagt of je wel goed bezig bent en of dit wel de job van je leven is. Astrologie is een handig hulpmiddel om uit te pluizen wat soort werk bij jou past, waar je talenten liggen en wat je graag doet. Uit het onderstaande zal blijken dat het dierenriemteken waaronder je geboren bent al een serieuze richtingaanwijzer is. In vorige bijdrages passeerden reeds de Vuurtekens (Ram, Leeuw en Boogschutter), de Aardetekens (Stier, Maagd en Steenbok) en de Watertekens (Vissen, Kreeft en Schorpioen) de revue. In dit laatste deel van de reeks verleggen we onze blik naar de Luchttekens: Tweelingen, Weegschaal en Waterman.

Tweelingen

Ideale job astrologie Tweelingen radio Bloom web

Je rusteloosheid maakt dat je moeilijk lang op dezelfde plek kunt vertoeven. Voor een monotone, nine-to-fivejob kom je alvast niet in aanmerking en als je je langdurig moet concentreren, zal je ook al vlug afhaken. Het is niet zo dat je niet pienter genoeg bent, wel integendeel, maar je bent nu eenmaal snel afgeleid. Je voelt je prima in een job waarbij je van hot naar her kunt rennen, met kortstondige contacten. Verder ben je als Tweelingen meestal met meer dan één ding tegelijk bezig. Je bent vlot, handig en uiterst flexibel. Vandaag doe je eens dit en morgen weer dat, als er maar voldoende afwisseling is. Van zodra de sleur erin sluipt, zit je al uit te kijken naar iets anders, vandaar dat je in de loop der jaren wellicht meermaals van job verandert. Je bent van alles en nog wat op de hoogte, want je bent enorm nieuwsgierig en met al je weetjes kan je zelfs de saaiste vergadering animeren. Dankzij je snelle geest kan je vliegensvlug op alles inpikken. Je hebt steeds je antwoord klaar en dat maakt jou heel erg geschikt voor een job als verkoper, maar ook als reporter en journalist. Niemand die jou kan volgen in de manier waarop je beweegt en communiceert. Op dat vlak geef je je collega's het nakijken. Het is dan ook logisch dat je werkruimte is voorzien van heel wat communicatieapparatuur en van zodra je het kantoor verlaat, staat je smartphone in aanslag. Je aktetas met alle nodige paperassen staat steeds binnen handbereik. Dan spring je in je wagen en ben je vertrokken voor de zoveelste afspraak.

Beroepen die jou op het lijf geschreven zijn: journalist, radio- of televisiemedewerker, woordvoerder, uitgever, bibliothecaris, leerkracht, schrijver, reisadviseur.

Weegschaal

Ideale job astrologie Weegschaal ballet danser Bloom web

Dit teken staat gekend om zijn wikken en wegen. Alle kanten van een zaak bekijkt hij namelijk nader. Een Weegschaal komt niet makkelijk tot keuzes, aangezien hij veel twijfelt. Uiteindelijk zal hij bij iemand te rade gaan, waardoor hij makkelijker tot een keuze kan komen. Als Weegschaal ben je een toegewijde werker, die graag de bescherming van jouw baas geniet. Je doet er dan ook veel voor om dit privilege waar te maken. Dit teken schittert indien er mag gepraat worden en indien er zich vele conversaties in hun werkomgeving voordoen. Verder houd je als weegschaal van een prettige werkomgeving in een mooi en aangenaam kader. Dankzij jouw zin voor diplomatie en flair om met mensen om te gaan ben jij het die mensen met elkaar bindt en verzoent. Je schittert in beroepen, waarbij je afspraken mag maken en tot overeenkomsten moet dient te komen. Deze Weegschalen zijn veelal prettige verkopers, die in hun beroepsleven bemind, geliefd en aanbeden willen worden. Ze genieten een aangename en prettige aura en kunnen goed met anderen samenwerken. Harde, zelfstandige beroepen, waarin ze competitief dienen te zijn en voor zichzelf moeten opkomen, zijn minder geschikt voor dit teken.

Beroepen die jou op het lijf geschreven zijn: mode-adviseur, verkoop in de luxesector, kunstenaar, reclamemaker, binnenhuisarchitect, musicus, danser, artiest, advocaat, rechter, decoratie-expert.

Waterman

Ideale job astrologie Waterman boekhandelaar Bloom web

Dit teken is het prototype van de individualist, maar toch zal hij meestal met andere mensen samenwerken. Als Waterman zal je dan ook dat team of die groep waartoe je behoort in jouw hart dragen. Je bent een nuchtere en verstandige persoon, die weinig emotie toont. Bovendien dien je steevast een bepaalde vrijheid in jouw beroepsleven te ervaren. Je bent een planner, die er dagen en uren over doet om een project uit te werken. Politiek-wetenschappelijke of pedagogische beroepen zijn jou dan ook op het lijf geschreven. In hun werk blijven Watermannen individualisten, die hun eigen gangetje gaan, die hun eigen ideeën er op nahouden en die zich door niets van hun doel laten afbrengen. Het zijn dus geen makkelijke collega’s, aangezien ze zich tot niks laten dwingen. Toch kunnen ze vooruit denken en draven ze meer dan eens met creatieve en inspirerende ideeën aan. Als Waterman spendeer je volle dagen aan jouw beroepsleven, aangezien voor jou een dag zonder werk een nachtmerrie is. Met jouw uitgesproken inzicht en nuchter verstand heb je veel aandacht voor natuurwetenschappen, techniek, kunst, geneeskunde en ook voor voedingsvraagstukken. Watermannen zijn geboren rationalisten en hun geest functioneert logisch en intuïtief. Bovendien laten ze zich door niets van hun stuk brengen.

Beroepen die jou op het lijf geschreven zijn: vliegtuigbouwer, spoorwegcoördinator, postmedewerker, dokter, reisadviseur, wetenschapper, elektromecanicien, persmedewerker, IT'er, boekhandelaar.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Paramahamsa Vishwananda • devotie en dienstbaarheid in de harten van spirituele zoekers

Op het gebied van spiritualiteit treden door de eeuwen heen verheven Zielen naar voren. Het zijn…

Lees meer
Liefde & Relatie

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden

Hoe kunnen we, ook digitaal, verbindend communiceren? Dit artikel stelt voorgaande vraag centraal.…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

De impact van voeding op je gemoedstoestand

Als je weet wat de impact van verschillende voedingsmiddelen is op je gemoedstoestand, kun je voor…

Lees meer
Bloom 5 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom