Home

Overige

Mijn account

Een bachbloesem voor elk sterrenbeeld - Ram t/m Maagd

Voeding & Gezondheid
Caroline Risack
17/05/2019
Emotionele blokkades voorkomen en genezen met Bachbloesems - DEEL 1

Elk dierenriemteken heeft wel eens last van emotionele blokkades, en daar kunnen bachbloesems bij helpen. Bachbloesemtherapie is een alternatieve behandeling die allerlei ziektes en kwaaltjes bestrijdt. De geneeswijze werd bedacht door dokter en homeopaat Edward Bach, die ervan overtuigd was dat bepaalde bloemen, plantenonderdelen en zuiver bronwater heilzame energie bevatten. In totaal bestaan er 38 verschillende soorten bachbloesems, en elk hebben ze een eigen specifieke uitwerking. Door ze puur te gebruiken, of door te mixen, kunnen ze heel behulpzaam zijn in het voorkomen én genezen van allerlei emotionele ongemakken.

Maar soms heb je echter niet altijd besef van jouw blokkades, en ben je gewoon op zoek naar iets dat jouw emotionele toestand in z'n totaliteit kan ondersteunen. Als dat bij jou het geval is, ga dan hieronder op zoek naar jouw zonneteken of ascendant en ontdek welke bachbloesem jij idealiter steeds in huis hebt. In deze blog bespreken we Ram tot en met Maagd.

Bereken hier je zonneteken (= sterrenbeeld)
Bereken hier je Ascendant

>> Ontdek ons aanbod Bachbloemen Mixen, die elk een specifieke klacht behandelen. Je vindt ze hier in onze webshop. <<

Bachbloesems voor elke sterrenbeeld bloem Bloom web
Ram - Impatients

Een Ram is zeer spontaan en sociaal, maar kan daarnaast ook impulsief uit de hoek komen. Hierdoor ervaar je vaak onnodige stress. Op zo’n momenten is de bachbloesem ‘Impatiens’ een goede keuze. Deze helpt jou om geduld op te brengen en te vertragen. Ideaal voor de Ram die uit de bocht dreigt te vliegen.

Stier – Oak

Aangezien Stier een standvastig teken is dat nooit van ophouden weet, laten ze het niet graag zien dat er iets mankeert. Toch is het voor hen belangrijk om regelmatig tijd te maken voor ontspanning zodat hun creativiteit terug volop kan bloeien. Om te voorkomen dat ze te lang blijven doorgaan, kan het goed zijn om regelmatig ‘Oak’ te gebruiken. Deze bloesem brengt terug balans in de momenten van inspanning en ontspanning voor de Stier.

Tweelingen – Heather

Als Tweelingen ben je één van de meest communicatieve tekens van de dierenriem. Stilte en verveling schuif je graag aan de kant. Je bent steeds op weg van het één naar het ander. Soms is het leven echter toch wat minder sociaal. De energie is op of je moet op je woorden letten om niemand op te tenen te trappen. Om deze situaties door te komen is ‘Heather’ een ideale bachbloesem. Deze bloesem ondersteunt je om alleen te zijn met jezelf en je gedachten, zonder anderen nodig te hebben.

Kreeft – Honeysuckle

Geschiedenis en heimwee zijn twee zaken die we naadloos kunnen rijmen met de Kreeft. Heb jij regelmatig last van een zweem nostalgie? Was vroeger alles beter? Dan kun jij de ‘Honeysuckle’ gebruiken! Deze bloesem helpt je om niet verder in het verleden te blijven hangen en in het 'nu' te leven.

Leeuw – Vine

De Leeuw is van nature trots en zelfverzekerd. Als ze in evenwicht zijn, zijn het gulle gevers die tevens royaal zijn. Maar o wee als ze het evenwicht kwijt geraakt zijn. Vragen komen eruit als bevelen en ze zijn controlefreaks pur sang. Niets ontgaat hun alziend oog. Hun natuurlijk gezag kan plots als sneeuw voor de zon verdwijnen. In zo’n gevallen kan ‘Vine’ een fijne bloesem zijn om terug in evenwicht te komen.

Maagd – Crab Apple

Als Maagd ben je fantastisch met details. Soms kun je je echter verliezen in die details waardoor je zicht verliest op 'the bigger picture'. In zo’n gevallen is de ‘Crab apple’ een goede remedie. Deze bloesem helpt je om de focus terug naar het geheel te leggen. Ook bevordert het je capaciteit om schoonheidsfoutjes door de vingers te zien.

In deel 2 komen de bachbloesems die horen bij de tekens Weegschaal tot Vissen aan bod. Lees het hier!

>> Ontdek ons aanbod Bachbloemen Mixen, die elk een specifieke klacht behandelen. Je vindt ze hier in onze webshop. <<

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Mars in Ram: dat wordt pas vurig!

Mars bracht vanaf mei 2018 een tamelijk lange tijd door in het sterrenbeeld Waterman, ging…

Lees meer
Lifestyle

Chillkip of stresskip? Doe de test!

Je leest het wel vaker in menig artikel op sociale media: zo heb je twee type mensen. De ene…

Lees meer
Spiritualiteit

De do’s en don’ts van het pendelen

De pendel werd al door onze verre voorouders aangewend om onzichtbare zaken zichtbaar te maken. Ze…

Lees meer
Bloom oktober 2020

Word een Bloom’er

  • 11 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2020, jaarhoroscoop 2020, ascendanthoroscoop 2020, je Chinese horoscoop 2020,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen