Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De eclips van 14 december 2020: de kosmos geeft je een boost

Astrologie
Bloom
10/12/2020
De eclips van 14 december 2020: de kosmos geeft je een boost

Op maandag 14 december 2020 rond 18.00 uur MET speelt de zon verstoppertje achter de maan en is er bijgevolg sprake van een zoneclips. In België en Nederland heeft het geen zin om uit het slaapkamerraam te turen, want deze totale zonsverduistering is helaas onzichtbaar in onze contreien. Maar dat wil niet zeggen dat wij diens invloed niet stevig gewaarworden, lees snel verder.

Wat is een eclips en wanneer is hij totaal?

Zonsverduistering eclips Bloom web

Een zonsverduistering vindt altijd plaats bij Nieuwe Maan, maar deze keer hebben we toch te maken met een bijzondere eclips, omdat het vanop Aarde lijkt alsof de maan net zo groot is als de zon. In dit geval spreken we van een 'totale eclips', precies omdat de zon helemaal bedekt wordt door de schaduw van de maan. Er bestaat ook nog zoiets als een ringvormige zonsverduistering (wanneer slechts een ring rondom de zon zichtbaar blijft) en een gedeeltelijke zonsverduistering (als de maan een deel van de zon beschaduwt).

Wat zijn de effecten van een totale zonsverduistering?

Zoals elke Nieuwe Maan het leven op Aarde beïnvloedt, zo is een totale zonsverduistering ook van invloed op mens, dier, plant, enz.. Maar… dan honderdmaal sterker! Heel veel mensen hebben dan last van spanningen en bepaalde klachten, zoals nervositeit, slapeloosheid, angst, gevoeligheid voor prikkels en dergelijke nemen toe. Op 14 december bevindt de Nieuwe Maan, en dus ook de Zon, zich in het teken Boogschutter. De eclips versterkt alle indrukken die we sowieso meekrijgen van de Nieuwe Maanfase in dit dierenriemteken. Je zal merken dat je je meer bewust wordt van groeipijnen, maar toch is dit geenszins een teken dat je je spirituele ontwikkeling moet stopzetten. Je intuïtie is sterker dan ooit, probeer hier zoveel mogelijk op in te spelen. De totale zonsverduistering van 14 december brengt zegeningen naar boven die een tijdje in de schaduw verscholen zaten. Je beseft hoe dankbaar je bent voor je verbinding met het universum. Vooral nu, wanneer er geen licht aan het einde van de tunnel lijkt te komen, koester je de hoop dat alles uiteindelijk wel goed komt, je bent veerkrachtig genoeg om deze uitdagingen aan te gaan. Indien je de afgelopen tijd met twijfels kampte, geeft deze eclips je een duwtje in de rug om de volgende stap in het leven te plannen en om knopen door te hakken.

Wat is de impact van de zoneclips van 14 december 2020 op elk sterrenbeeld?

Ram

De energie van deze verduistering zou je dromen naar nieuwe hoogten kunnen brengen, Ram, of misschien wel je geest wakker maken voor een nieuwe reeks doelstellingen. Met de Nieuwe Maan die het territorium van een medevuurteken betreedt, ben je klaar om elke speling van het lot te trotseren. Als je altijd wacht op hét perfecte moment om actie te ondernemen, zal er nooit iets gebeuren. Neem gerust een risico, het geluk staat aan jouw kant. Dat moet je als Ram alvast geen twee keer gezegd worden!

Stier

We kunnen de opschudding die de verduistering veroorzaakt niet beheersen, maar je hebt wél controle over je eigen grenzen. Het is nu een goed moment om je persoonlijke grenzen in relaties, werk en daarbuiten vast te leggen. Kom op voor jezelf en bescherm je tijd en energie. Maak gebruik van deze energie om je kwetsbare kant te verkennen, daar hoef je je namelijk zeker niet voor te schamen.

Tweelingen

Verduisteringen kunnen intens zijn, en die spanning voel jij ongetwijfeld in je liefdesleven. Je communicatievaardigheden zullen een grote rol spelen in dit verhaal, want enkel door eerlijk met elkaar te praten kun je misverstanden voorkomen. Of je het nu beseft of niet, je leert meer over wie je kunt vertrouwen en bij wie je 100% jezelf kunt zijn.

Zonsverduistering eclips zon maan Bloom web

Kreeft

Verwacht grote verstoringen in je gebruikelijke dagelijkse routine. Dit counteren kan door proberen met de stroom mee te gaan. Die nieuwe ‘flow’ kan je helpen om komaf te maken met enkele oude gewoontes, maak daar dankbaar gebruik van. Sowieso zal deze zoneclips je aanzetten tot het herstructureren van je dagelijkse schema en je prioriteiten, zo eindig je met meer tijd voor zelfzorg en rust, wat je mentale gezondheid zeker ten goede komt.

Leeuw

De passie laait op dankzij de zonsverduistering van 14 december. Dit kan zonder meer je creativiteit én je romantisch leven ten goede komen. Laat jezelf toe om expressief te zijn en in contact te komen met je speelse kant. En zelfs als de verduistering een aantal onverwachte en minder fraaie gevoelens naar boven haalt, onthoud wat het jou heeft bijgebracht. Je wordt je sowieso bewuster van je talenten en gaven.

Maagd

De zoneclips van 14 december 2020 brengt veel beroering met zich mee wanneer het gaat over zaken uit het verleden of je gezinsleven. Daarom blijf je nu beter thuis om wat qualitytime in te halen. Maak het cosy thuis in plaats van je zorgen te maken over de toekomst. Wend deze bijzondere kosmische energie constructief aan. Dat bezorgt je namelijk dat veilig en comfortabel gevoel.

Weegschaal

Voor jou is het zeker belangrijk om twee keer na te denken vooraleer je woorden in de mond neemt, Weegschaal. Je eerlijkheid kwetst soms. Van nature ben je nochtans sociaal en diplomatisch, maar deze zonsverduistering zorgt ervoor dat je woorden aan kracht winnen. Je kan ze gebruiken als een toverstokje om anderen te motiveren en blij te maken, of als een wapen. Laat die tweede optie maar voor wat ze is, en kies ervoor je op een authentieke en openminded manier te verbinden met de mensen om je heen.

Schorpioen

De Nieuwe Maan en Zon bevinden zich in je horoscoophuis van geld en middelen. Houd je bankrekening dus goed in de gaten. Stel een budget op en hou je daar dan ook aan. Je hebt de neiging om meer geld uit te geven dan je te besteden hebt. Deze eclips brengt inzicht in je uitgavenpatroon en stelt je in staat om financiële fouten uit het verleden toe te geven. Alleen zo kun je een nieuwe bladzijde omdraaien en met oude gewoontes komaf maken.

Boogschutter

De zoneclips brengt een nieuw begin met zich mee voor jou, Boogschutter! Plots bekijk je het leven op een geheel nieuwe manier. Geniet van deze vibe en blijf je flexibel opstellen wanneer nodig. Het feit dat je in de schijnwerpers staat, betekent niet dat je niet mag veranderen. Inspireer anderen net om te groeien, hun overtuigingen te herzien en nieuwe dingen uit te proberen.

Steenbok

Deze kosmische stand is er om jou eraan te herinneren dat het helemaal oké is om wat te vertragen en ‘nee’ te zeggen tegen de wereld. Het is onmogelijk om 24/7 productief te zijn, dus hou op met te proberen voldoen aan die torenhoge en onmogelijke maatschappelijke verwachtingen. Maak in plaats daarvan je schema leeg voor enkele ‘long overdue’ rustmomenten, om wat slaap in te halen of om je hoofd even helemaal leeg te maken.

Waterman

Als de Nieuwe Maan onstabiel aanvoelt en je niet zeker weet wat de volgende stappen horen te zijn, leun dan op je sociale kring voor liefde en steun, Waterman. Dit is een goed moment om jezelf eraan te herinneren dat je vrienden er altijd voor je zijn, dus investeer wat extra energie en aandacht in de die banden. Als er relaties of zelfs werkcontacten in je leven zijn die verwaarloosd lijken, probeer daar dan iets aan te veranderen.

Vissen

Deze eclips kan voor jou wel eens de krachtigste kosmische beweging van het jaar zijn, vooral als je kijkt naar de invloed op je professionele leven. Er gaan nieuwe deuren voor je open, zonder dat je daar veel moeite voor moet doen. Jij leunt gemakzuchtig achterover en laat het allemaal op je afkomen. Lucratieve opportuniteiten schieten als paddenstoelen uit de grond. Wees niet bang om op het werk je schip een nieuwe richting in te sturen wanneer de wind van de verandering opsteekt.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Nachtrust draagt bij aan een harmonieus en gebalanceerd leven

Een goede nachtrust is een cruciaal onderdeel van een gezonde levensstijl. Het is de periode waarin…

Lees meer
Astrologie

Sporten in 2024 op basis van je horoscoop

Nu het nieuwe jaar goed en wel begonnen is, staan ook de goede voornemens weer op het programma.…

Lees meer
Astrologie

Taylor Swift & Travis Kelce en hun kosmische dans van liefde: een siderische horoscoopanalyse

Het was een onthulling die de wereld in december vorig jaar verbaasde: tijdens een exclusief…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom