Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Kataka: een waterteken van de hindoes

Kataka: een waterteken van de hindoes

De Zon, de bron van onze levensenergie, verschijnt elk jaar in het sterrenbeeld Kataka vanaf 17 juli tot en met 16 augustus. Dit jaar zal Kataka zijn kracht in de zomerperiode meer doen gelden dan normaal, mede doordat Mercurius, Venus en Mars zich tevens in dit sterrenbeeld bevinden.

Spijs en drank

Kataka staat bekend bij de hindoes als een waterteken. Vooral op psychologisch vlak wordt dit teken geassocieerd met het ontwaken van een onbewust gevoel en belevingswereld. In ons werelddeel kennen we Kataka als het astronomische en siderische sterrenbeeld Kreeft. Door dit waterelement stijgt de verbinding van prana, of levensenergie, met water. Dit is in de eerste plaats heel gunstig voor de vruchtbaarheid van de aarde, en dus bijgevolg ook ons voedsel. In onze westerse wereld betekent dit goed nieuws voor de landbouw, moestuinen en alles wat met voedsel te maken heeft. Planeet Mars treedt vanaf 22 juni in Kataka en vertoeft er tot 7 augustus. Dit is toch een voorbode dat alles omtrent water prominenter op de voorgrond zal treden. Dit is welgekomen nieuws voor fruitbomen, gewassen, groenten, weiden en gras. Dit oosterse sterrenbeeld symboliseert de culinaire wereld. Velen worden aldus de komende tijd geprikkeld om culinair te genieten of om zelf in de potten te roeren. Bakkers, koks en de horecasector gaan hoogdagen tegemoet.

De gevolgen

Beleven, voelen, ervaren en verzorgen... deze zaken winnen in deze periode aan belang. De drang om te reizen en het verwerven van nieuwe ervaringen duiken veelvuldig op. Het waterelement manifesteert zich ook sterk in de toeristische aantrekkingskracht van de zee, meren en rivieren. Helaas kan er ook sprake zijn van wateroverlast.

Omdat dit teken in een hogere mate het emotioneel verkeer van de mens stimuleert, wijst dit op het ondervinden van nieuwe toestanden die gevoelsmatig nog een plaats moeten krijgen.

Je kan door bepaalde situaties met name uit evenwicht raken. Mars in Kataka kan het innerlijke doen borrelen en potten doen overkoken. De fysieke prestaties lijden daaronder, omdat de vurige energie van Mars gesmoord wordt. Het vlot allemaal niet goed. Kataka beheerst evenzo de zorgsector, en alles wijst erop dat de zomerperiode extra druk wordt. Op het vlak van de gezondheid beheerst Kataka de spijsvertering en in het bijzonder de maag. Als astroloog geef ik hierbij mee om de kans op mogelijke gezwellen in de gaten te houden.

Van deze zomervakantie zullen we mogen onthouden dat deze anders zal verlopen dan vorig jaar. Het wordt een gunstige tijd voor de natuurgewassen, nieuwe ervaringen en spannende activiteiten. Echter zullen deze belevenissen ook hun tol eisen op emotioneel vlak, waardoor het tijd vereist om opnieuw in balans te komen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Yulenachten

Het einde van het jaar nadert. Traditiegetrouw draait de eindejaarsperiode steevast om het…

Lees meer
Astrologie

Steenbok, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Steenbok is jarig als de maanden december en januari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom