Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Kataka: een waterteken van de hindoes

Kataka: een waterteken van de hindoes

De Zon, de bron van onze levensenergie, verschijnt elk jaar in het sterrenbeeld Kataka vanaf 17 juli tot en met 16 augustus. Dit jaar zal Kataka zijn kracht in de zomerperiode meer doen gelden dan normaal, mede doordat Mercurius, Venus en Mars zich tevens in dit sterrenbeeld bevinden.

Spijs en drank

Kataka staat bekend bij de hindoes als een waterteken. Vooral op psychologisch vlak wordt dit teken geassocieerd met het ontwaken van een onbewust gevoel en belevingswereld. In ons werelddeel kennen we Kataka als het astronomische en siderische sterrenbeeld Kreeft. Door dit waterelement stijgt de verbinding van prana, of levensenergie, met water. Dit is in de eerste plaats heel gunstig voor de vruchtbaarheid van de aarde, en dus bijgevolg ook ons voedsel. In onze westerse wereld betekent dit goed nieuws voor de landbouw, moestuinen en alles wat met voedsel te maken heeft. Planeet Mars treedt vanaf 22 juni in Kataka en vertoeft er tot 7 augustus. Dit is toch een voorbode dat alles omtrent water prominenter op de voorgrond zal treden. Dit is welgekomen nieuws voor fruitbomen, gewassen, groenten, weiden en gras. Dit oosterse sterrenbeeld symboliseert de culinaire wereld. Velen worden aldus de komende tijd geprikkeld om culinair te genieten of om zelf in de potten te roeren. Bakkers, koks en de horecasector gaan hoogdagen tegemoet.

De gevolgen

Beleven, voelen, ervaren en verzorgen... deze zaken winnen in deze periode aan belang. De drang om te reizen en het verwerven van nieuwe ervaringen duiken veelvuldig op. Het waterelement manifesteert zich ook sterk in de toeristische aantrekkingskracht van de zee, meren en rivieren. Helaas kan er ook sprake zijn van wateroverlast.

Omdat dit teken in een hogere mate het emotioneel verkeer van de mens stimuleert, wijst dit op het ondervinden van nieuwe toestanden die gevoelsmatig nog een plaats moeten krijgen.

Je kan door bepaalde situaties met name uit evenwicht raken. Mars in Kataka kan het innerlijke doen borrelen en potten doen overkoken. De fysieke prestaties lijden daaronder, omdat de vurige energie van Mars gesmoord wordt. Het vlot allemaal niet goed. Kataka beheerst evenzo de zorgsector, en alles wijst erop dat de zomerperiode extra druk wordt. Op het vlak van de gezondheid beheerst Kataka de spijsvertering en in het bijzonder de maag. Als astroloog geef ik hierbij mee om de kans op mogelijke gezwellen in de gaten te houden.

Van deze zomervakantie zullen we mogen onthouden dat deze anders zal verlopen dan vorig jaar. Het wordt een gunstige tijd voor de natuurgewassen, nieuwe ervaringen en spannende activiteiten. Echter zullen deze belevenissen ook hun tol eisen op emotioneel vlak, waardoor het tijd vereist om opnieuw in balans te komen.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Maanstanden 2024: een handig overzicht

Ook in 2024 zijn we elke maand onderhevig aan een Nieuwe Maan en een Volle Maan. Een belangrijk…

Lees meer
Kristallen & Edelstenen

Natuurlijke schoonheid en positieve energie met edelstenen

In de wereld van natuurlijke schoonheid en positieve energiebronnen spelen ruwe edelstenen en…

Lees meer
Dossier 2024

Voorspellingen 2024 • Oorlog, sport en corona • In de ban van 2024

We zijn uiteraard nu al benieuwd naar wat 2024 voor ons in petto heeft. Bloom ging te rade bij…

Lees meer
Preorder | Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom