2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

No way back: de invloed van Uranus op de Brexit

Astrologie
23/02/2020
No way back: de invloed van Uranus op de Brexit

Het is officieel: op 31 januari omstreeks 24 uur heeft Groot-Brittannië de Europese Unie goodbye gezegd. Door deze gebeurtenis beschikken we dus over een exacte horoscoop van de Brexit. Deze gebeurtenishoroscoop geeft ons een beter zicht op hoe het Verenigd Koningrijk of Groot-Brittannië de Europese Unie zal verlaten en wat de gevolgen van deze beslissing zullen zijn.

Brexit Yves Polet 31 januari horoscoop Bloom web

De planeten in de eigenlijke Brexit-horoscoop liegen er niet om. Zo staat de Maan conjunct (samen) met Uranus in het 7de huis, of het domein dat verbintenissen en huwelijken omhelst. Het is duidelijk: we hebben hier met een scheiding te maken. De Maan is, na de zon, zonder meer het belangrijkste hemellichaam in een geboortehoroscoop of radix. Uranus op zijn beurt staat in de astrologie synoniem aan de ‘vernieuwer’, ‘een kracht die verandering teweegbrengt’, maar ook is dit de planeet van de scheidingen. In de betreffende horoscoop wordt de Europese Unie aangeduid door het 1ste huis in Weegschaal, het Verenigd Koninkrijk door het 7de huis in het teken Ram. De klassieke astrologie klasseerde Groot-Brittannië al eeuwenlang onder Ram. En… hier zien we terug het bewijs.

Het Britse referendum over de EU op 24 juni 2016 was de aanzet van deze echtbreuk, toen stond Uranus nog effectief in Ram. De brekende kracht was in die periode in vele Britse hoofden merkbaar. Uiteindelijk was het Boris Johnson die het startschot heeft gegeven. We mogen dus stellen dat het Britse nationalisme heeft gewonnen van de EU. We merken de typische houding van een Ram op, die het liefst op zijn eentje de regels bepaalt. En dat is wat vele Britten willen: niet meer belemmerd worden bij het nemen van initiatieven.

De reden achter het lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk bij de EU? Dat is duidelijk economisch gemotiveerd. Met deze vereniging der landen zag het eiland hun kans schoon om hun economische achterstand weg te werken én om een grotere eenheidsmarkt te kunnen bedienen. Maar gaandeweg evolueerde de Europese Unie naar een statig instrument dat allerlei regels begon op te leggen. De Europese arbeidsreglementering was voor veel Britten ‘a bridge too far’. Toch laat deze scheiding de wenkbrauwen fronsen, als je bedenkt dat de wereld op allerlei vlakken meer en meer verstrengeld geraakt. Door de toenemende globalisering zijn nationale overheden gebonden aan internationale afspraken.

Het echte werk begint nu pas

Brexit Yves Polet 31 januari VK EU horoscoop Bloom web

We mogen gerust stellen dat ook deze scheiding niet van een leien dakje zal gaan. Dit nemen we waar in de radix. We merken een zwaar spanningsaspect (90°) op tussen Maan/Uranus en het Saturnus/Pluto. Saturnus en Pluto staan in deze horoscoop beiden in het teken Steenbok, welke bekend staat om zijn langzame aanpak om van daaruit duurzame situatie te bestendigen. Beiden, zowel Saturnus als Pluto, houden halsstarrig vast aan hun doelstellingen. In 2020 waren we reeds getuige van hun negatieve impact in de vorm van de oorlogsdreiging tussen de Verenigde Staten en Iran, het coronavirus en de ontzaglijke bosbranden in Australië met een massale dierensterfte tot gevolg. Het is duidelijk: Saturnus en Pluto kunnen onverbiddelijk uit de hoek komen. Het is dus een illusie te denken dat de afscheiding van het Verenigd Koninkrijk van de EU vlot zal verlopen. Vele EU-specialisten verkondigen dat het echte werk nu pas begint en nog heel wat jaren in beslag zal nemen.

Ivan Rogers, de Britse ambassadeur voor de EU, zei dat het goed mogelijk is dat Boris Johnson tijdens onderhandelingen regelmatig naar buiten zal lopen. De ambassadeur beseft heel goed dat de Britten er niet met enkele minideals vanaf zullen komen. De Europese Unie wil op haar beurt een sluitende deal maken. Indien er geen ‘goede’ deal beklonken wordt, ligt een mogelijk worst-casescenario nog altijd in het verschiet. Indien men tot geen overeenkomst komt, voert dit gebeuren ons terug naar een situatie van voor 1973, waarin importtaksen en douaneformaliteiten de dagelijkse handel opnieuw zullen bemoeilijken. Een mogelijke daling in tewerkstelling zal ook bij ons in België als bij onze noorderburen voelbaar zijn. Zo exporteert België maar liefst 28 miljard euro naar Groot-Brittannië, wat 7% van de totale export uitmaakt. Specialisten, waaronder Baron Paul Buysse, ex-voorzitter van de metaalfabriek Bekaert, heeft het over een verlies van meer dan 40.000 jobs, indien een harde brexit bewaarheid wordt.

Januari 2020: niet zo’n fraai beeld

Het zag er in januari minder rooskleurig uit voor de wereld. Te denken aan het coronavirus dat de wereld in zijn greep houdt. Door het spanningsveld tussen Saturnus en Pluto mogen we ons in 2020 aan nog enkele onaangename verrassingen verwachten. En ja, ook de onderhandelingen tussen het UK en de EU worden bemoeilijkt. Gelukkig staat Saturnus in zijn eigen teken, Steenbok, wat betekent dat op de langere termijn alles terug op zijn pootjes terechtkomt.

De gebeurtenishoroscoop van de Brexit geeft ons een inzage in de brekende kracht van Uranus. We leren uit deze horoscoop dat de scheiding niet over een leien dakje gaat, dit door toedoen van het spanningsveld tussen de duo’s Maan-Uranus enerzijds en Saturnus-Pluto anderzijds. We hopen alvast dat Saturnus in zijn eigen teken, Steenbok, een stevig fundament legt voor betere jaren. Dit zal echter niet zonder kommer en kwel geschieden.

Download hier de gebeurtenishoroscoop van de Brexit

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

13 december 2023 • Nieuwe Maan in Boogschutter • Doelen & Daadkracht

Op woensdag 13 december 2023 om 00.31 uur vinden we de Nieuwe Maan in het teken Boogschutter. De…

Lees meer
Numerologie

Wat is jouw jaargetal volgens de numerologie voor 2024? Incl. archetypen Tarot

Ongeveer zoals bij astrologie het geval is, wordt bij numerologie in combinatie met Tarot ook…

Lees meer
Inspiratie

Cursussen & workshops bij Bloom

Ontdek hier welke cursussen & workshops je bij Bloom kan volgen in januari 2024: cursus…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom