26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Boris Johnson: de redder of de ondergang van de brexit?

Astrologie
17/09/2019
Boris Johnson: de redder of de ondergang van de brexit?

Op 23 juli werd Boris Johnson verkozen als de nieuwe leider van de Conservatieve Partij van het Verenigd Koningrijk. Vanaf deze datum mogen we hem beschouwen als de huidige verpersoonlijking van de brexit. En jawel: naast zijn controversiële uitspraken is Boris ook een zeer interessant figuur op astrologisch vlak.

De transits van de Zon, de Maan en de planeten op 23 juli 2019 zijn zeer indrukwekkend te noemen als we het kosmische DNA van Johnson onder de loep nemen. In de astrologie duidt het 10e Huis en de Medium Coeli (het hoogste punt dat de Zon bereikt of MC) het beroep en de maatschappelijke positie van een persoon aan. We zien bij Johnson dat de Zon en de planeten Mercurius en Venus samengebundeld staan op dit Medium Coeli in Kreeft. Het premierschap opnemen kan zeker tellen als een succesvolle move, lijkt ons. Tevens staat Mars gepositioneerd in het 10e Huis, wat dit gegeven extra accentueert.

(lees verder onder de horoscooptekening)

Ondemocratische voorstellen

In de maanden juli, augustus en september 2019 stellen we een stellium vast, wat een niet alledaags fenomeen is. Dit stellium is de samenbundeling van vier of meer hemellichamen in een bepaald dierenriemteken. De Zon, Mercurius, Venus en Mars staan met name een tijd lang samen in de tekens Kreeft, Leeuw en Maagd. Een stellium zorgt voor een grote gerichtheid van energie in een bepaalde situatie. Bij Boris zien we een interessante verschuiving van deze vier hemellichamen. Dit resulteerde in juli in het premierschap van het Verenigd Koningrijk. In augustus choqueerde hij vele Britten (én de rest van Europa) door zijn voorstel aan Koningin Elisabeth om het parlement buiten spel te plaatsen voor de brexit. De stand van de vier hedendaagse hemellichamen activeerden op dit moment de gespannen hoekverhouding tussen Mars enerzijds, en de vierkanten (90° hoek) van Uranus, Pluto en Saturnus anderzijds. Deze zware krachtenbundeling geeft aan dat we hier wel degelijk te doen hebben met een man met ballen, die bovendien alles durft overhoop te gooien, en er niet voor terugdeinst om in dit gehele proces enkele wetten te omzeilen.

Dit is een uitwerking van de brute hoekverhouding tussen de rebelse Uranus en de energieke Mars. Het stellium in augustus veroorzaakte een boemerangeffect voor Boris, want in die maand mislukten twee stemmingen in de Kamer voor een harde brexit. Dit is astrologisch het gevolg van het vierkant of spanning tussen Mars en Saturnus in zijn radix, die fel geactiveerd wordt door dit stellium. Mars is de trilling van actie en Saturnus staat symbool voor doelstelling. In stilte zijn nederlaag toegeven was duidelijk geen optie, want hij aarzelde geen seconde om meteen een twintigtal partijleden de deur te wijzen.

2020 met of zonder de VK?

Boris Johnson cartoon brexit Bloom web

Vanaf september bevindt het stellium zich in het teken Maagd en in het 12e huis van de nieuwe Britse premier. Het 12e huis symboliseert bezinning, maar alsook de activiteiten die in het geheim of achter gesloten deuren gevoerd worden. Vanaf maandagavond 9 september startte de schorsing van het Brits parlement tot 14 oktober 2019. Vanaf 14 oktober raken de vier hemellichamen opnieuw meer verspreid en loopt de Zon over de ascendant van Boris. De transit van de Zon zal de actiegerichte Boris terug in de schijnwerpers plaatsen. Op moment van het schrijven van dit artikel weten we nog niet of de brexit er effectief komt op 31 oktober. Wat wel duidelijk is, is dat er ons in 2020 een harde houding te wachten staat. Het wordt menens voor het Verenigd Koninkrijk, vooral door de verschuiving van Pluto en Saturnus in Johnsons 4de Huis. Het 4de Huis is het veld van huiselijk wonen en tevens zijn geboorteland.

In december 2019 en januari 2020 vormen deze twee ernstige planeten een conjunctie of een samenstand van 0° tot 2°. Deze conjunctie zal gans het jaar 2020 zijn initiatiefrijke kracht doen gelden. Saturnus liep drie jaar (2017, 2018 en 2019) in het 3de Huis van de premier. Het 3de Huis start in Boogschutter, het teken van ideeën, filosofieën en theorieën. In 2020 geldt de kracht van het 4de Huis in Steenbok door de verschuiving van Pluto en Saturnus. Het impliceert dat de tijd van theorieën voorgoed voorbij is en dat door de ondernemende kracht van Steenbok men nu de daden aan den lijve zal ondervinden. Het is een energie die we trouwens in gans de wereld zullen gewaarworden.

De werking van het stellium van juli, augustus en september in Boris Johnsons geboortehoroscoop is een mooi voorbeeld dat we als mens niet los staan van het kosmisch gebeuren. We beschikken echter wel nog over een vrije wil en dit schept kansen om als een goede schipper de boot in de juiste koers te houden.

Download hier de (transit)horoscoop van Boris Johnson

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De invloed van de oorlogsplaneet Mars in de horoscoop van premier Netanyahu

Na de gruwelijke terroristische aanval van Hamas verklaarde de premier van Israël, Benjamin…

Lees meer
Meditatie

Al schrijvend stilstaan bij jezelf en het leven

Stilstaan bij onszelf is essentieel om een overzicht over ons leven te bewaren en het in balans te…

Lees meer
Spiritualiteit

Ascensie • Groeien doorheen dimensies

De shift van de derde dimensie (3D) naar de vijfde (5D) is niet meer dan een (eerste) reuzensprong…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom