Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Geef je huid een boost! Of hoe je een geïrriteerde, gevoelige huid omtovert tot een rozige ‘glowing skin’.

Voeding & Gezondheid
Anna Wilde
11/05/2022
Geef je huid een boost!

Jong of oud, breed of smal, klein of groot, we leven allemaal op dezelfde planeet, in een lichaam dat onderhevig is aan zwaartekracht en andere externe factoren. Ondanks het feit dat je DNA hier een belangrijke rol in speelt, is het toch van groot belang je huid af en toe een extra boost te geven. Niet enkel de vrouwelijke populatie, maar ook mannen hebben baat bij een gezonde skin routine. Anna Wilde, gezondheidsfreak en inspirator, neemt jullie mee op een ‘trip down memory lane’, waarbij ze erachter kwam wat haar huid écht doet stralen.

Mijn ouders en grootouders verkozen steevast natuurlijke voeding en dito huidverzorging. Ik had een relatief gezonde huid, zacht en egaal, dus ik was ook niet bezig met huid en huidverzorging. Maar wanneer de tienerjaren, en de pukkels, hun intrede deden, werd ik mij bewuster van de gezondheid van mijn huid.

Je bent wat je eet (en drinkt)

In 2011 kreeg ik een belangrijk inzicht, namelijk dat voeding een rechtstreekse impact heeft op de gezondheid van je grootste orgaan: de huid. Dit luidde de start in van een belangrijke koerswijziging in mijn beauty- en gezondheidsroutine. De resultaten bleven niet uit. Door meer mineraalwater te drinken, regelmatig een sapdetox in te lassen en mijn voeding aan te passen, veranderde mijn huid opmerkelijk. ‘Ze was duidelijk zachter dan voorheen en ik had nog amper last van een droge huid aan de onderbenen. Tijdens de zonnige zomermaanden merkte ik dat ik minder snel verbrandde. Door mijn fascinatie voor natuurlijke voeding en totale gezondheid begon ik mij ook meer te verdiepen in natuurlijke huidverzorging. Waar ik als tiener een voorkeur had voor de hippe, grote en luxueuze merken, wonnen de natuurlijke producten in mijn twintiger jaren steeds meer terrein. Mijn kennismaking met virgin kokosolie was mijn eerste aha-erlebnis. Ik gebruik het dagelijks als make-upremover, huidolie, (nacht)haarmasker, als extra bescherming in de zon, lippenbalsem, tandverzorging (olietrekken), massageolie en tijdens de winterperiode tegen de vrieskou.

Think pretty, think green!

Geef je huid een boost skincare verzorging bad Bloom web

Stilaan bouwde ik een eenvoudige, maar natuurlijke en doeltreffende beautyroutine op. Mijn dag begint steevast met een koude douche (sluit de poriën én maakt de huid mooi strak), gevolgd door het gebruik van een dermaroller van groene jade. Groene jade staat namelijk al eeuwenlang bekend om zijn verjongende eigenschappen. Daarna breng ik mijn dagelijkse verzorgingsproducten zorgvuldig aan. Variatie is belangrijk, want je huid heeft niet op elk moment dezelfde zorg nodig. Pure aloë vera is een vaste waarde, samen met een zelfgemaakt havermasker dat ik tweemaal per week aanbreng. Haver zorgt namelijk voor een egale, zachte huid. Daarna gebruik ik een extract van kamille om mijn ogen en de huid er rond te kalmeren. Voor het slapengaan is het verwijderen van eventuele make-up essentieel. Virgin kokosolie van een kwaliteitsmerk is hiervoor een perfect natuurlijk alternatief. Vervolgens dep ik mijn gezicht met een vochtig, zacht doekje om restjes vuil te verwijderen. Als laatste boost ik mijn huid met arganolie, een kalmerend nachtmasker of aloë vera.

De mogelijkheden zijn legio

Er bestaan nog heel wat andere toepassingen van gezonde, natuurlijke producten die je kunt uitproberen. Zo kan je met een (over)rijpe avocado een maskertje klaarmaken om je gezicht te verwennen, dampen boven heet water, een ontspannende sauna nemen en voeding op het menu zetten waarin een behoorlijke portie vitamine A, C en E aanwezig is. Vergeet vooral je groene bladgroente en selder niet. Selder blijkt namelijk goed te werken bij huidaandoeningen zoals o.a. psoriasis. Maar onthoud vooral dat ieder een andere huid heeft. Ook al heb je een gelijk huidtype als iemand anders, het blijft belangrijk om zelf te ontdekken waar jouw huid het meeste baat bij heeft. Experimenteren is dus de boodschap! Zo beschik je meteen over een goede reden om tijdens die koude en sombere winterdagen enkele extra wellnessmomenten in te lassen. Happy skin-tox!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

De invloed van de oorlogsplaneet Mars in de horoscoop van premier Netanyahu

Na de gruwelijke terroristische aanval van Hamas verklaarde de premier van Israël, Benjamin…

Lees meer
Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Astrologie

Voorspellingen voor 2024 • Siderische horoscoopanalyse

Wat staat ons te wachten in het nieuwe jaar? Yves Polet, gedreven astroloog met meer dan 40 jaar…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom