Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Zo werk je als Wiccan met trance

Zo werk je als Wiccan met trance

Uit het raam staren en wegdromen, zo opgaan in iets dat het rondom je stil wordt, ijverig doorwerken tot de tijd vliegt. Allemaal voorbeelden van een staat van trance. Een trance is een veranderde staat van bewustzijn. Je bent heel ontspannen of juist heel geconcentreerd. Je bent niet bewusteloos, maar je slaapt ook zeker niet. Het is een staat van bewustzijn waarbij je de buitenwereld volledig afsluit en ontvankelijk bent voor hogere energieën.

Wat is trance?

Een populaire vorm van trance is hypnose. Na enkele relaxatieoefeningen, brengt de hypnotiseur je aandacht naar een welbepaald punt. Door je hierop te focussen, ben je als gehypnotiseerde meer ontvankelijk voor suggestieve opdrachten. Een belangrijke kanttekening hierbij is dat iemand onder hypnose nooit iets zou doen dat tegen zijn of haar wensen indruist.

Wil je bewust een staat van trance opwekken, dan kan dat door middel van meditatie, dans, chanten en drummen. Zo maak je op jouw eigen gekozen manier contact met je onderbewustzijn. Je bepaalt zelf hoe diep je in de trancestaat gaat. Dat is afhankelijk van hoeveel controle je wenst te bewaren over de situatie. Hoe meer je oefent, hoe sneller en gemakkelijker het je afgaat. Als je nog maar net je eerste stappen in de wereld van trance zet, dan kan het veiliger – én leuker – zijn om met een goede vriend(in) te starten. Zo is er altijd iemand in de buurt die een oogje in het zeil houdt.

Als Wiccan werken met trance

Ook Wiccans en moderne heksen maken gebruik van deze bewustzijnstoestand. Het ‘neerhalen van de Maan’ tijdens een maanritueel is een veelgebruikte vorm van trance. Het is het moment dat de hogepriester(es) verpersoonlijkt met de Maan. Je kan het vergelijken met een vorm van mediumschap. De priester of priesteres biedt zijn/haar eigen lichaam aan de Maangodin aan. Het vereist jarenlange ervaring van de priester(es) om dit ritueel tot een succesvol einde te brengen. Ervaring met het werken met energie (zie ook het artikel over de kegel van kracht) is tevens belangrijk.

Een bepaalde vorm van trance waar veel moderne heksen en Wiccans beroep op doen is de ‘Trance Prophecy’. Hierbij maak je geen contact met het Goddelijke in het algemeen. Nee, je opteert hierbij voor een God of Godin die jou aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan Brigit, de Godin van geneeskunde en vruchtbaarheid, Epona, de Godin van paard en ruiter of Cernunnos, de God van natuur, landbouw en voorspoed.

Het doel van Trance Prophecy is om anderen te ondersteunen. Zo kun je het inzetten voor een heling of om een levensvraag beantwoord te zien. Dit soort trancewerk doe je altijd in een groep, nooit alleen. De ziener(es), degene die in trance gaat, krijgt hulp van een gids die hem/haar begeleidt naar de andere wereld. Hiervoor gebruik je meestal een en dezelfde visualisatie. Door steeds beroep te doen op dezelfde visualisatie vergemakkelijk je het proces. Anderen aanwezigen of covenleden kunnen rond deze twee personen rustig dansen terwijl ze de naam van de op te roepen Godin of God chanten.

Trance Prophecy: voorbereiding is key

”Doe trancewerk steeds vanuit de juiste intentie. Als je je ego het laat overnemen, mislukt de trance.”

Als je nog maar net begint met Trance Prophecy dan is het aangeraden om in het begin te werken met dezelfde Godheid. Een God of Godin waar jij je als Wiccan of heks mee verbonden voelt. Dit vereist wat voorbereidingswerk. Je dient een connectie, een verbinding, te creëren met deze God of Godin. Als er tussen jou en de God of Godin in kwestie al een band gesmeed is, zal het opwekken van de trance gemakkelijker zijn.

  • 1 – Kies een Godheid uit waarbij je je op het gemak voelt. Een God of Godin waarin jij jezelf herkent of wiens eigenschappen jij bewondert.
  • 2 – Informeer je goed over deze Godheid. Lees jezelf in. Waar staat hij/zij voor, wat is zijn/haar geschiedenis en wat kan deze God of Godin vandaag de dag voor jou betekenen.
  • 3 – Creëer een altaar. Door bewust elementen te selecteren die je herinneren aan deze Godheid, ben je mindful en op een dieper niveau bezig met deze God of Godin. Een altaar op een prominente plaats in je huis herinnert je ook regelmatig aan de God of Godin waarmee je een verbinding creëert.

Voordat je in trance gaat, is het belangrijk om de ruimte te reinigen en te zuiveren. Bovendien dien je een beschermende cirkel te trekken. Doe trancewerk steeds vanuit de juiste intentie. Als je je ego het laat overnemen, mislukt de trance.

Oefenen is heel belangrijk bij Trance Prophecy. Dit ritueel is een energievreter. Een goede gronding en een voedzame snack nadien zijn onmisbaar. Na een trance kun je volledig uit balans zijn, het is daarom noodzakelijk dat er steeds een ander getraind persoon aanwezig is om jou de nodige zorg en begeleiding te geven.

Out of control

De mate van controle die je uit handen geeft, beïnvloedt de diepte van de trance. Channeling is de lichtste vorm. Hierbij houd je de meeste controle en luister je naar de doorkomende boodschappen van het hogere. Bij Trance Prophecy geef je jouw lichaam over aan het hogere, maar je bent nog steeds in een vage staat van bewustzijn. Je geeft de volledige controle aan het Goddelijke. Achteraf weet je meestal niet meer wat er is gebeurd. Het Goddelijke spreekt via de ziener(es).

Tip!
Laat een ontvangen boodschap niet verloren gaan. Vraag aan de aanwezigen om op te schrijven wat zij horen.

Alle accessoires voor moderne heksen vind je in onze webshop!

In de Bloom Shop Banner Wicca

1 / Glazen bol 150 mm - €75,00
2 / Wicca Orakelkaarten - €17,50
3 / Sensual Wicca Tarot - €21,95
4 / Wicca Handboek - €19,50

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Mercurius retrograde • 2 april tot 25 april 2024 • Wees flexibel en geduldig

Wat gebeurt er als Mercurius retrograde loopt, wat het geval is van 2 april tot 25 april 2024?…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

4 redenen waarom een vegan lifestyle gezond is

Een vegan lifestyle wint steeds meer terrein en dat is niet zonder reden. Het niet eten van…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom