Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Laat je inspireren door de natuur in de lente

Inspiratie
Sofia van Nuffel
20/04/2022
Lente, een vruchtbare tijd!

Wat is jouw favoriete seizoen? De kans is groot dat je op deze vraag volmondig 'de lente!' antwoordt. En met reden! Donkere aardetinten in het landschap maken plaats voor frisse, stralende kleuren. Die overgang verloopt heel geleidelijk, sluimerend, bijna onzichtbaar. Maar je voelt het diep vanbinnen, het ontwaken van de natuur. Die eerste zonnestralen flirtend met je witte wangen. Zalig, toch? Terwijl je geniet van dit hemelse seizoen, kun je evengoed ook optimaal gebruik maken van deze wonderbaarlijke overgang om jezelf eens helemaal te herbronnen.

Zelfzorgtips voor dit seizoen

Na de vele donkere, introverte dagen, waar we op deze aarde allemaal aan onderhevig zijn, keren we in deze periode terug naar de lichtere kant van het leven. Dit licht kun je inschakelen ten dienste van je algemeen welzijn, en wel met deze tips!

1. Heradem

Zuurstof is de basis van alles, van alle leven, en toch vergeet ook jij ongetwijfeld er voldoende aandacht aan te besteden in je dagelijkse routine. Je ademt wel, maar veel te oppervlakkig. Nochtans heeft je lichaam én geest het broodnodig, die verse lucht! Af en toe diep in- en uitademen creëert ruimte in je hoofd en laat je volstromen met liefde. Het zorgt ervoor dat je op het einde van de dag minder moe bent, en van een betere nachtrust geniet. Adem. Een vierletterwoord dat op jouw spiegel mag kleven, zodat je er elke ochtend aan herinnerd kan worden.

2. Reinig je ziel

De grote verzameling aan gedachten, emoties en patronen die verouderd en je niet meer van dienst zijn, kun je pas loslaten wanneer je je bewust bent van hun aanwezigheid. Tijdens de winterperiode komen ze vaak bovendrijven, dan is het moment aangebroken om die op papier vast te leggen. Nu, tijdens de lente, is het tijd om ze allemaal van je af te schudden. Je ziel zal je eeuwig dankbaar zijn.

Lente vruchtbare tijd quote bloom web

Lente vruchtbare tijd inspiratie bloom web

3. Maak plaats

Een voorjaarsschoonmaak houden, cliché? Misschien, maar het werkt wel. Zowel binnen, als buiten. In je hoofd, je hart, je huis en je tuin. Nu even afzien, zodat je nadien kunt profiteren van meer focus. Op élk domein

4. Hou het simpel

Het mooie is dat er geen sjabloon bestaat van hoe je de lente 'hoort' te beleven. Dure coachingsessies, een volledig nieuwe garderobe, zware discussies of strenge regeltjes: gooi ze allen overboord! Alles wat we nodig hebben, is reeds vanbinnen aanwezig. Geniet van de eenvoud van dit seizoen, Moeder Natuur zal je dankbaar zijn

5. To-do

Iedereen doet het: lijstjes maken van aanslepende taken die al eeuwen 'on hold' staan, maar die toch nét iets té belangrijk zijn om integraal te verdoemen tot de vergetelheid. Wat als je nu eens een prioriteitenlijstje zou maken van alle zaken die jou gelukkig maken en energie geven? Zet ze allemaal op papier, en begin ze daarna één voor één te realiseren. Elke dag een kleine stap richting een hoger geluksniveau.

6. Geloof in magie

Alles wat het leven jou spontaan aanbiedt, zijn geschenken. Elke dag die je mag doorbrengen op deze mooi aardbol is, als je heel goed oplet, telkens een beetje magisch. Het is gemakkelijk om het leven vanzelfsprekend te nemen, terwijl niets zo simpel is als het lijkt. Daar schuilt de magie, in het stilstaan bij de dagdagelijkse processen en de eenvoudige aanwezigheid van al wat mooi is, zonder dat je er zelf enige inspanning hebt voor moeten leveren. Denk je daar wel genoeg over na?

Alle boeken om mindful door het leven te gaan vind je in onze webshop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom