Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

De kegel van kracht: een magisch Wicca ritueel

De kegel van kracht: een magisch Wicca ritueel

Jij en ik, de natuur, de aarde, gewoonweg alles staat energetisch in verbinding. Zichtbaar en niet zichtbaar. Denk maar eens aan vulkaanuitbarstingen in verre landen die tot bij ons grijze wolken veroorzaken of denk bijvoorbeeld eens aan de onzichtbare energie die een neutrale ruimte omtovert tot een plek van vreugde door een groepje uitbundig lachende vrienden. Ook in de Wicca neemt energie een belangrijke plaats in beslag. Zeker binnen rituelen, spreuken en manifestaties. Maak kennis met het energieritueel: de kegel van kracht.

Een van de basisprincipes in de Wicca is het contact maken met energie. Energie is immers noodzakelijk in tal van Wicca-rituelen en om magisch werk uit te voeren zoals een genezing van extra kracht voorzien of om het manifesteren van eigen doelen een extra duwtje in de rug te geven. En nee, Wiccans tappen geen energie af van hun medemens om zichzelf of hun doelen van kracht te voorzien. Integendeel zelfs! Mediteren, ontstressen of wandelen in de rustgevende natuur zijn maar enkele voorbeelden om de menselijke batterij weer op te laden. Doe je dit niet tijdig, dan blijf je energie wegsturen of weggeven en raak je uiteindelijk uitgeblust.

De kegel van kracht uitgelegd

”De kegel van kracht is een methode om in groepsverband energie op te wekken. In de cirkel wordt de energie opgebouwd tot een hoogtepunt.”

Wiccans gebruiken voortdurend energie om hun rituelen en spreuken van daadkracht te voorzien. Een populaire manier onder Wiccans om hun doelen te voorzien van hernieuwde energie is de kegel van kracht. De kegel van kracht is een methode om in groepsverband energie op te wekken. In de cirkel wordt de energie opgebouwd tot een hoogtepunt.


Visualisatie
is een belangrijk onderdeel tijdens dit oplaadritueel. De aanwezigen verzamelen zich in een kring en visualiseren vanuit de cirkel een kegel. De energie loopt taps toe tot boven het midden van de cirkel. Door de kegel van kracht met het innerlijk oog te creëren, is de energie meer gefocust.


Ook is het belangrijk dat je - voor je het werk uitvoert - je ontspant en er geen negatieve prikkelingen in de groep of in jezelf zijn. Zo kan een discussie voor onbewuste onrust zorgen die het best wordt opgeklaard voor de rite aanvangt. Het is niet alleen in het voordeel van het magische werk, maar ook voor de groep en voor jezelf. Ontspan dus voor het ritueel aanvangt. Spanning in je lichaam blokkeert de aanwezige energie.

De kegel van kracht: hoe begin je eraan?

  • Formuleer een duidelijke intentie, zo weet je waar je de magisch opgewekte energie voor gebruikt.
    Dat kan zijn om jezelf op te laden of om hogere doelen te bereiken. Ben je met een groep, dan vormt de cirkel de basis van de kegel. Door samen te zingen, dansen, chanten en drummen wekt de groep een grote lading energie op. Wordt de climax bereikt, dan worden de handen gelijktijdig in de lucht gegooid. Dankzij het visualisatievermogen van elke deelnemer wordt de opgewekte energie verstuurd naar het te manifesteren doel. In een groep die veel samenwerkt, zal dit intuïtief gebeuren. Zo niet, dan zal de hogepriester of hogepriesteres het sein geven.
  • Werk je solo? Als solitaire trek je een cirkel rond je voeten die dan de basis van de kegel vormt. De energie wek je op dezelfde wijze op. Door te springen, dansen, zingen of drummen. Je gebruikt je eigen lichaam om de energie te richten en te sturen. Door naar je intuïtie te luisteren, zal je weten wanneer je de energie kan vrijlaten.
  • Onthoud: zoals het geval is met veel zaken vraagt ook magie inspanning en oefening. Je dient de technieken van relaxatie, visualisatie, centeren en gronden te kennen zodat je manifestaties doeltreffend, gefocust en onder controle zijn.

Vergeet niet aan het begin en einde van het ritueel te gronden. Deze basistechniek zorgt ervoor dat overtollige opgewekte energie afvloeit aan het einde van het ritueel en dat je extra geconcentreerd bent aan het begin van het ritueel.

Word ook Bloom'er!
En geniet van alle voordelen

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Bloom's shopping tips voor november 2023

Iedere maand selecteert Bloom de mooiste, magische verwennerijen speciaal voor haar lezers. Ontdek…

Lees meer
Spiritualiteit

Lente-equinox: plant je intenties met Godin Ostara

Op woensdag 20 maart 2024 om 04.07 uur (met Antwerpen als locatie) vieren we het jaarlijks…

Lees meer
Spiritualiteit

Samhain: het heksennieuwjaar op 31 oktober

Het Jaarwiel loopt ten einde. Een nieuw begin vangt aan. Het is de periode van donkere tijden…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom