Home

Overige

Mijn account

Noveenkaarsen: een baken van hoop in moeilijke tijden

Spiritualiteit
Bloom
10/11/2020
Noveenkaarsen: een baken van hoop in moeilijke tijden

Kaarsen stellen je in staat om gebruik te maken van de magische kracht om te manifesteren, te healen en je wensen te concretiseren. Kaarsen, en novenen in het bijzonder, zijn een krachtig middel om je gedachten te focussen op positieve intenties. Het mag dan ook niet verbazen dat mensen vooral in beproefde tijden een beroep doen op deze bijzondere vorm van magie. Kaarsen zijn als het ware een baken van hoop, een houvast, een manier om toch een klein beetje controle te verkrijgen in een tijd wanneer het lijkt alsof je enkel kan ondergaan wat er jou wordt opgelegd.

Noveenkaarsen verlichten de lockdown

Kaarsen worden dus al eeuwenlang aangewend voor allerhande rituelen, en zo is dat nog steeds, ook bij niet-religieuze bevolkingsgroepen. Kaarsen worden gebrand in tal van situaties: een student die een moeilijk examen moet afleggen, een ziek familielid die wordt behandeld/geopereerd, de herdenking van een overleden geliefde, om tot rust te komen tijdens meditatie, het leven vieren van een jarige… maar ook voor algemene voorspoed in moeilijke tijden. En die trend zien we nu massaal terugkomen. Sinds het begin van de tweede coronagolf tekenen heel wat winkels een verdubbeling van de verkoop van noveenkaarsen op. In bange dagen, grijpen heel wat mensen terug naar oude tradities, voor troost en hoop.

Noveenkaarsen kaars branden corona hoop magie Bloom web

Noveenkaarsen bieden hulp aan de hand van een negendaags gebedsritueel. De kracht van deze kaarsen en een gebed vormen een onuitputtelijke bron van energie, maar het resultaat van de noveenkaarsen hangt ook steeds af van jouw wilskracht en positieve mindset. Met anderen woorden: je moet er wel in geloven. Ze worden aangewend om een speciale intentie tot stand te brengen, zoals genezing van een ziekte of toekomstperspectief en steun in moeilijke tijden.

Hoe ga je ermee aan de slag?

Visualiseer bij het aansteken en uitblazen van de noveenkaars steeds goed wat je precies wenst. Kijk gedurende enkele minuten naar de noveen, terwijl de kaars brandt. Ondertussen stel je je opnieuw voor wat je precies wenst. De uitgestuurde gedachte is de drager van de wens. Laat de kaars (veilig) 9 dagen branden.

Steun van de aartsengelen

Noveenkaarsen dragen doorgaans de kracht van een bepaalde heilige of aartsengel met zich mee. Tijdens de coronacrisis blijken vooral kaarsen van de Heilige Rita en Aartsengel Michael populair te zijn. Logisch, want de Heilige Rita is er specifiek voor moeilijke, hopeloze en (schijnbaar) onmogelijke zaken. Ze helpt je te beseffen dat er altijd hoop en licht aan het einde van de tunnel is. Haar noveenkaars zorgt voor weldaad en hulp voor iedereen die het het meest nodig heeft. Aartsengel Michaël staat dan weer voor bescherming en overwinning. Michaël bevecht tevens negatieve energieën en het branden van zijn noveenkaars helpt je bij het verwerken van levensproblemen. De ideale metgezellen dus, om je te begeleiden bij alle uitdagingen die de coronavirus met zich meebrengt.

Zelf noveenkaarsen branden om je door deze donkere tijd te helpen? Je vindt ze hier in onze webshop.
Geniet nu bovendien van deze tijdelijke promotie: 1 à €3,50 – 3 à €9,99 – 10 à €29,99.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Hoe match je als Leeuw met de overige sterrenbeelden?

Te midden van de zomer is het teken van de Zon, namelijk de Leeuw, jarig. En geen kracht is groter…

Lees meer
Spiritualiteit

Helderziend zijn mysterieus? Integendeel!

Bij het woord helderziend zijn we al snel geneigd te denken aan mysterieuze dames in donkere…

Lees meer
Huis & Thuis

Wanneer Kerstmis niet ‘the most wonderful time of the year’ is

December is de maand waarin we Sinterklaas, Kerstmis en Nieuwjaar vieren. Een echte feestmaand dus,…

Lees meer
Bloom 7 - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom