Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Leven in de vijfde dimensie: je leven in het teken stellen van vreugde, liefde en dankbaarheid

Spiritualiteit
Jamina Atillah
12/05/2021
Leven in de vijfde dimensie

We bevinden ons in een unieke periode. Ons bewustzijn verschuift van de derde dimensie naar de vijfde dimensie. Een transitie die al jaren plaatsvindt, maar sinds 2012 pas echt merkbaar is. Overal om ons heen wordt het oude vervangen door het nieuwe. Leven in de vijfde dimensie betekent leven vanuit ons volledige bewustzijn. Ons leven staat meer en meer in het teken van vreugde, liefde en dankbaarheid.

Onderdeel van een groter geheel

Leven in de vijfde dimensie is in liefde en licht leren leven. Het leven begrijpen, er bewust vorm aan geven en de ware liefde niet alleen herkennen, maar ook écht kennen. De overstap van de derde dimensie naar de vijfde dimensie, het Aquariustijdperk, vindt haar grondslag in het herstellen van de innerlijke balans, het Ying & Yang principe. Er dient een balans te zijn tussen het mannelijke en het vrouwelijke. Dat is de essentie van de vijfde dimensie en het is noodzakelijk om vanuit rust, onafhankelijkheid en vrijheid overeind te blijven staan.

Deze basisrust zorgt er namelijk voor dat het zelfhelende vermogen haar werk kan doen. Want er komen veel fysieke ervaringen mee met deze nieuwe energie. De kracht van de liefde zal zich herstellen in de vijfde dimensie. Je bent verantwoordelijk voor jezelf, voor hetgeen je manifesteert in gedachten. Het is dus zeer belangrijk om je hart te centreren vanuit de kracht van onafhankelijke, vrije liefde. Dit alleen al is een kwart van het proces naar een hoger bewustzijn.

We zijn verbonden aan een krachtveld van eenheid. Wij zijn scheppers geworden en sommigen van ons zijn geïncarneerd om de hemel op aarde te brengen. De afgelopen tijd zijn we stap voor stap aan het ‘veranderen’ en we weten intussen dat als één onderdeel verandert, het geheel verandert. In het nieuwe paradigma van de vijfde dimensie zijn de krachtigste gereedschappen voor spirituele groei en innerlijke balans onze gevoelens, gedachten, visualisaties en communicatie skills. Gedachten hebben de macht om te scheppen. De sleutel tot het verkrijgen van toegang tot gedachte-energie ligt in het vermogen om onder alle omstandigheden in balans, in onafhankelijkheid en in vrijheid te blijven.

”Leven in de vijfde dimensie is in liefde en licht leren leven. Het leven begrijpen, er bewust vorm aan geven en de ware liefde niet alleen herkennen, maar ook écht kennen.”

De wet van Polariteit zal wegvallen

De universele wet van polariteit stelt dat alle verbindingen zich op een continuüm veld bevinden en dat elk energiepunt een tegenpool heeft. Het is de wet van trilling. We zijn deze wet nog aan het doorgronden door ons te leren bevrijden van angst. Angst is namelijk niets meer of minder dan het gebrek aan liefde. We vertrekken nu langzaam uit het oude tijdperk waarin de mannelijke energie overheersend is, hierdoor is onbalans ontstaan tussen de mannelijke energie, het hoofd, en de vrouwelijke energie, het hart.

Bij de mannelijke energie ligt de nadruk op het hoofd, namelijk het hebben van macht, controle en gezag. Het is een beweging naar buiten toe en dus gericht op het bevredigen van het ego en het denken. We hebben heel lang geprobeerd om ons ‘geluk’ buiten onszelf te vinden door geld uit te geven aan materiële zaken en verslavingen. Het is eigenlijk een levensstijl die aangeleerd is om te voldoen aan de waarden, normen en verwachtingen van onze omgeving. Waarbij oude geloofsovertuigingen een rol spelen zoals angst voor afwijzing.

Liefde is de bron van alles

Het hart is uit het oog geraakt en dus zijn we de afgelopen decennia steeds verder verwijderd van wie we ten diepste zijn, en dus ook steeds verder verwijderd van ons zielenpad. In het nieuwe tijdperk krijgt de vrouwelijke energie een grotere rol. De nadruk bij de vrouwelijke energie ligt op het hart. Denk hierbij aan gevoel, overgave en aanvaarding. De wet van nieuwetijdsliefde is een scheppende energie en de universele kracht dat alles ‘wat is’ met elkaar verbindt.

Liefde is de bron van waaruit alles ontsprongen is. Ze is jouw bron van afkomst. Jouw essentie. Ze is ook de bron en essentie van jouw fysieke realiteit waar diverse soorten bewustzijn met elkaar in harmonie, vrijheid en balans leven. Je kunt deze wet nu beleven door de sluiers opzij te schuiven en je alles te herinneren. Herinner je afkomst en essentie. Herinner de gevoelens van geborgenheid, veiligheid, vrijheid, vrede en liefde die voortvloeien uit je weten. Het weten dat deel uitmaakt van alles ‘wat is’. Acceptatie van je ware ziel.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Liam Deryter

Liam Deryter

Geweldig ..meer van deze dame graag!
Mvg L

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Wat je astrologische archetype onthult over jezelf

Het is duidelijk dat onze sociale en culturele achtergrond ons gedrag bepaalt. Maar wat als je…

Lees meer
Spiritualiteit

REEKS | Handlezen in een notendop - Deel 4 Handlezen: de bergen in je handen

In de drie voorgaande Bloom-edities leerde je al dat elk aspect van je handen in overweging moet…

Lees meer
Inspiratie

Avontuur in de Dolomieten: Ontdek de Magie van Alta Via 1

De Dolomieten, een adembenemend bergmassief in Noord-Italië, zijn al lang een trekpleister voor…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom