Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

De oorsprong van je ziel • Sprookje 'Vind de magie in het nu'

De oorsprong van je ziel • Sprookje 'Vind de magie in het nu'

Verhalen en sprookjes zijn van oudsher belangrijke tools om antwoorden te bieden op zingevingsvragen. Dit sprookje gaat over een vrouw die het mysterie van haar oorsprong wil begrijpen. Ze voert een ritueel uit en glipt door de sluiers van de werelden. Haar ziel neemt haar mee op reis. Dit sprookje hoort bij het artikel 'Ken jij je oneindige zelf?' dat je vindt in Bloom 7 - 2023.

Voor je het sprookje leest...

”Tijdens het ontdekken van oude en nieuwe kennis, wijsheden en inzichten gaf onze intuïtie aan wanneer iets écht aandacht vroeg. Of misschien was het onze ziel, dat kan ook.”

Waar komt onze ziel vandaan? Hoeveel levens hebben we? Waar gaan we naartoe als ons lichaam sterft? Wat is de zin van ons aardse leven? Wat is de bedoeling van de groei die we als mens en ziel doormaken? En, hoe maken we verbinding met onze ziel?

Het zijn vragen die zich niet zo makkelijk laten beantwoorden. Mythologie, levensbeschouwingen, religies, filosofie en esoterische wetenschappen lichten al eeuwen de tip van de sluier op en soms is de sluier zo dun en doorschijnend dat je er – even – kan doorstappen. Toch gaat het dikwijls over een voelend weten en een wetend voelen dat vooral heel veel vertrouwen vergt.

Doorheen de jaren deden wij onze research. We leven niet voor niets in een tijd en in een deel van de wereld waar tastbaar bewijs en grondig onderzoek het fundament zijn van wetenschap en samenleving. Wat bleek? Tijdens het ontdekken van oude en nieuwe kennis, wijsheden en inzichten gaf onze intuïtie aan wanneer iets écht aandacht vroeg. Of misschien was het onze ziel, dat kan ook.

Dan was het alsof er een vuurtje ging branden in ons hart en in onze buik.
Alsof er plots iets synchroon liep tussen ons energetische en fysieke lichaam.
Alsof het universum fluisterde: ‘Ja, dit is het. Ga, zie en voel hoe mooi de wereld is’.

Hoewel woorden slechts bij benadering aanstippen wat wij ervaren als de magie van het leven, is het fijn om een welomschreven houvast te hebben.

Onze houvast voor jou

 • What we believe: ons manifest in vijf punten - lees het in Bloom 7 | 2023.
 • Het ritueel ‘Connect with your Soul’: een ritueel waar je thuis tijd en ruimte voor kunt maken en dat je dichter bij jezelf en je zielsessentie brengt - lees het in Bloom 7 | 2023.
 • Het sprookje ‘Vind de magie in het nu’: een sprookje dat de sluier tussen de werelden dunner maakt en je meeneemt op een magische reis naar binnen. In het verhaal zitten elementen verwerkt die een innerlijk proces in gang kunnen zetten. Dit sprookje, geschreven door Nathalie, komt uit de Magic Guide, onze gids naar een leven vol magie.

Hoe lees je het sprookje?

 • Lees het vlak voor je gaat slapen. Je stapt misschien wel dezelfde magische wereld binnen in je droom.
 • Mediteer je graag? Reis naar de omgeving waar het sprookje zich afspeelt en visualiseer de transformatieprocessen van de vrouw uit het verhaal. Word zelf het hoofdpersonage.
 • Schrijf na het lezen van het sprookje op wat je voelt en denkt. Doe dat elke keer als je het leest. Zo kan je terugkijken op de groei die je doormaakt.

Time to travel inwards

De oorsprong van je ziel sprookje vind de magie in het nu magic moments artikel bloom

Sprookje 'Vind de magie in het nu'

Warrige droombeelden verstoorden de slaap van de vrouw. Ze gleed telkens even weg en schoot dan wakker omdat de dromen de rust uit de kamer verdreven. Ze had het benauwd, alsof er iets op haar borst drukte.

Het donkerste uur van de nacht passeerde en ze gaf het op. De vrouw stond op en trok een losse jurk en schoenen aan. Ze wandelde naar buiten en nam het pad richting haar geheime plekje aan de rand van het meer. De maan stond vol aan de hemel en strooide over de bomen een witte gloed, die daarna langzaam door het bladerdek naar beneden zakte.

De geheime plek was al jaren haar toevluchtsoord. Ze keek er naar het water en naar de vogels die nesten bouwden in het riet. Ze verzamelde stenen en schelpen die ze vond in het donkere zand van het strandje dat niemand wist zijn. Vannacht zag ze daar allemaal weinig van, maar nu was ze hier met een andere reden.

Ze zocht antwoorden op een vraag die haar al eeuwen bezighield. Hoe zag het leven van haar ziel eruit, buiten dit leven? Doorheen de jaren had ze verhalen verzameld van over de hele wereld en ze begon zich stilaan een beeld te vormen van de onmetelijkheid van haar bestaan.

Toch bleef de kern ongrijpbaar. Hoe hard ze ook haar best deed, het mysterie van haar oorsprong en de onbeantwoorde waarom bleven haar uitdagen en ontwijken. Daarom zocht ze hulp. De vrouw klom op de rots die half in het water lag en ging in het maanlicht zitten.

Wij beginnen op een plek buiten de tijd. Een plek waar we kiezen voor een verblijf in een soort onderweg zijn. Want onze aarde is onderweg en bestemming terzelfdertijd.

Het ritueel

Ze haalde haar rituelenzakje uit haar tas en nam er drie edelstenen uit. De bergkristal en rozenkwarts legde ze voor zich neer, de amethist achter haar. Daarna haalde ze de kruiden uit het zakje en strooide ze in een cirkel rond haar heen.

Pepermunt en goudsbloem om een heldere verbinding tot stand te brengen en rode klaver en frambozenblad om haar vrouwelijke kracht te doen stromen. De zoete en prikkelende geur van de gedroogde kruiden die verkruimelden tussen haar vingers zweefde omhoog en even dacht de vrouw glinsteringen in de donkere lucht te zien.

Ze glimlachte en wachtte. Ze sloot haar ogen en concentreerde zich op haar ademhaling. In en uit. In en uit. De rots onder haar was koud, golfjes klotsten tegen de steen en in de verte hoorde ze een stel otters in het water spelen. De tijd vervaagde.

Plots waaide er een wind die de nacht deed opleven. Nu haalde ze het laatste uit haar zakje, een kleine glanzende witte veer. De wind greep in en ontfutselde de veer aan haar vingers, sneller dan ze kon vermoeden. In de lucht hing een sterke energie, dat voelde ze. Ze kreeg hulp. Zou ze ook antwoorden krijgen?

De oerzee

”De vrouw vloog over de eindeloze zee. Hier, op deze plek, begon alles opnieuw. Voor altijd.”

Wat er toen gebeurde, kon de vrouw nauwelijks beschrijven. Het leek alsof de wereld rondom haar veranderde. Ze zat nog steeds op de rots, maar het meer was nu een zee en het bos voelde groot en onbekend. ‘Ga je mee op reis?’ Er klonk een stem in haar hoofd die haar hart verwarmde. Ze kende en vertrouwde de stem en voelde een verbinding die zo puur was dat ze er tranen van in de ogen kreeg.

Iets tilde haar omhoog. Ze stond op en zag hoe het maanlicht een zilveren gloed over haar huid deed schijnen . ‘Kom.’ De stem fluisterde en nam haar mee, de lucht in.

De vrouw vloog over de eindeloze zee. De ochtend naderde en in de verte zag ze hoe een lichte streep de horizon verdeelde. De stilte, enkel gevuld met het geruis van de golven, verruimde haar blik. Hier, op deze plek, begon alles opnieuw. Voor altijd.

De bron

Terwijl de zon de zee verwarmde, vloog de vrouw verder. De stem in haar wees de weg. Er verschenen bomen in het water, steeds groter en groter, tot hun wortels land werden.

De stilte klonk hier anders en was zoeter, met bloemen en planten en bomen die allemaal iets van zichzelf de lucht instuurden. Op een open plek zag ze een bron van waaruit het water opborrelde. ‘Drink.’ De stem klonk luid, niet alleen binnenin haar, maar ook in de lucht. Ze dook naar beneden en landde naast de bron.

Nieuwsgierig keek ze rond. De natuur barstte hier van de felle kleuren en het luidruchtige leven. De vogels in de bomen zongen hun lied en het water dat uit de bron stroomde nam de muziek mee, alle andere werelden in. De vrouw boog zich voorover, vormde een kommetje met haar handen, schepte water op en dronk.

Zielsherinneringen

”Je vindt alles in jou op elk moment en je ziel heeft toegang tot elk deeltje dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten.”

Ze viel. Sterren flitsten voorbij in het donker.. Ze maakte buitelingen en probeerde een richting te bepalen, maar ze viel te snel. Tot de stem haar opving: ‘Je bent nu ver genoeg’. Ze kwam tot rust en zweefde in de zachte duisternis.

Plots zag ze een beeld oplichten van een land dat ze niet kende. Heel even zag ze zichzelf, op een bankje in een vreemde stad aan een rivier. Het beeld flakkerde en verdween. Er verscheen een ander tafereel. Opnieuw een onbekende omgeving. Ze zag zichzelf, op een paard dat door de velden galoppeerde. Een derde beeld schoof erover: zijzelf, in het maanlicht op de rots aan de rand van het meer.

De beelden kwamen nu sneller en sneller. Ze herkende zichzelf overal en merkte hoe de herinneringen van haar ziel zichtbaar werden.

‘Wij beginnen op een plek buiten de tijd.’ De stem fluisterde en de beelden vielen stil. ‘Een plek waar we kiezen voor een verblijf in een soort onderweg zijn. Want onze aarde is onderweg en bestemming terzelfdertijd.’

‘En daarna?’ vroeg ze gretig. De stem lachte. ‘De magie is hier en nu. Je vindt alles in jou op elk moment en je ziel heeft toegang tot elk deeltje dat je nodig hebt om de volgende stap te zetten. Vertrouw daarop.’

Een eindeloos spel

De stem vervaagde en alles rond de vrouw werd wit. Met een bons belandde ze terug in haar lichaam. Ze bewoog haar vingers en tenen, opende haar ogen en keek de nieuwe dag aan.

De zon kwam op boven het meer en gaf alles een roze ochtendgloed. De lucht was nu nog fris en werd ook hier gevuld met het lied van vogels die van deze plek hun paradijs maakten. De vrouw bedankte de aarde, de maan, de stem en alle magie die haar nachtelijke reis mogelijk hadden gemaakt. Ze stak de edelstenen weg, blies de laatste kruiden het water in en vertrok.

‘Onze aarde is onderweg en bestemming terzelfdertijd .’ Ze kon de zin niet van zich afzetten terwijl ze dacht aan de beelden van alle levens die ze had gezien. Het bracht haar bij een volgende vraag: over welke bestemming ging het deze keer?

Ze stond stil en richtte zich naar de zon. Een glimlach verscheen op haar gezicht. Antwoorden die nieuwe vragen opriepen, lieten zien dat het spel eindeloos was. Er zat niets anders op dan te luisteren naar wat de stem haar had gezegd: ‘De magie is hier en nu’.

Daarom sloot ze haar ogen en ademde het zonlicht in. De vrouw kon eindelijk genieten van haar bestemming.

Meer lezen van Magic Moments?

De illustratie - en de andere illustraties uit de Magic Guide - werden gemaakt door de kunstenares Elke Onzea. De foto's zijn van Facet Odette.

Auteurs: Angélique Windey & Nathalie De Jongh | Prijs: € 39 | Pagina's: 212 | ISBN: 9789 4647 55633
Website: www.magic-moments.be.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Leven in harmonie met de Maan

Sinds mensenheugenis spreekt de Maan tot de verbeelding. Ze wordt bewonderd, bezongen en soms ook…

Lees meer
Meditatie

Mindfulness technieken voor stressvermindering: Rust in de chaos van het leven

In onze moderne, snelle wereld is stress een ongewenste constante geworden, waardoor we ons vaak…

Lees meer
Numerologie

NUMEROLOGIE • Uitdagingen en kansen in het komende jaar

2024 is nu inmiddels goed opgestart. Velen worden een nieuwe energie gewaar. Dankzij astrologie,…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom