2 juni 2024 - Spirituele Bloom Fair Stadsfeestzaal Aarschot >

Visualiseer je vrij

Visualiseer je vrij

Sensualiteit is een superkracht die we allemaal bezitten. Toch is vrouwelijke sensualiteit iets heel bijzonder en verschillend van mannelijke energie die andere krachten bezit. Vrouwelijke sensualiteit is doorheen de eeuwen dikwijls - en nog steeds - onderdrukt geweest en dat collectieve trauma heeft zich genesteld in het bewustzijn van velen. Het maakt dat we voor een stuk worden afgesneden van onze innerlijke kracht waardoor we moeilijker kunnen verbinden met ons totale potentieel. Deze visualisatie ondersteunt je in het vrijmaken van energetische blokkades.

Visualisatie: ‘Microcosmic Orbit’ voor meer sensualiteit

Magic Moments Bloom Online Sensualiteit 2

Dit is een oefening uit het taoïsme met een Magic Moments Touch. Je kan staan, zitten of liggen. Het is een visualisatie die je helpt om jouw energie te ontdoen van blokkades en die je orgastischer kan maken als vrouw (omdat alle blokkades worden ontruimd). Ook ondersteunt de oefening het in balans brengen van je mannelijke en vrouwelijke energie.

Je kan deze oefening ondersteunen met een edelsteen, een essentiële olie en de intentie om opnieuw of beter te verbinden met je innerlijke sensualiteit.

Leg de steen in de buurt van je tweede chakra (ter hoogte van je onderbuik, enkele vingers onder de navel) en bedank de steen alvast voor de weldaad.

Van elke olie neem je een druppel in je handpalm. Wrijf je handen tegen elkaar, cup ze ter hoogte van je neus en snuif de geur goed op. Wrijf nadien de rest op je buik, bij je hart en op het plekje tussen je wenkbrauwen waar je derde oog zich situeert.

”Vanuit je kruin gaat er een lichtstraal naar boven die zich verbindt met het universum, de zon, de maan en de bron van alle liefde, heling en licht.”

Visualiseer wortels uit je stuitje en/of voeten die diep de aarde in gaan en zich verbinden met haar baarmoeder. Daarna gaat er vanuit je kruin een lichtstraal naar boven die zich verbindt met het universum, de zon, de maan en de bron van alle liefde, heling en licht.

Vervolg dan met ademen naar de plek waar je baarmoeder huist. Ook als het orgaan niet meer fysiek aanwezig is, blijft de energie bestaan. Dit is een enorme krachtplek. Hier wordt nieuw leven gevormd, hier wordt gecreëerd. Deze energie heelt alles. Het is een oerenergie en dezelfde energie die vrijkomt tijdens een orgasme.

Bij elke inademing visualiseer je dat je een gouden mist inademt naar je onderbuik die jouw eigen energie krachtiger maakt. Bij elke uitademing wordt de gouden lichtbal in je buik groter, dat is de energie die daar samenkomt. Dit deel van de oefening is belangrijk om krachtige energie te cultiveren. Wanneer het voor jou voldoende voelt, ga je naar de volgende stap van deze oefening. In de volgende stap verspreid je deze energie in je lichaam.

Beeld je nu in dat die grote gouden lichtbal van pure helende energie vloeibaar wordt en naar het perineum toestroomt, de plek waar je inademing begint. Zet vanaf dit moment ook het puntje van je tong tegen de achterkant van je voorste snijtanden, tegen het gehemelte aan. Zo sluit je de kring van energie en kan deze niet ontsnappen.

Magic Moments Bloom Online Sensualiteit 3

Bij elke inademing trek je de gouden energie langs je ruggengraat helemaal naar boven tot het puntje van je hoofd. Bij de uitademing laat je deze energie langs de voorkant van je lichaam naar beneden glijden en verzamel je alles weer in de lichtbal. Als de energie naar beneden glijdt, kan je elk orgaan erin laten baden, zeker de organen die extra aandacht kunnen gebruiken.

Wanneer de energie weer in de lichtbal verzamelt, stroomt er opnieuw een deel naar het perineum. Trek de gouden gloed nogmaals naar boven doorheen je ruggengraat met je inademing en laat deze naar beneden stromen langs de voorkant van je lichaam bij elke uitademing. Herhaal dit enkele minuten.

Tips
  • Laat je bekken meebewegen: bij elke inademing schuif je je staartbeentje een beetje onder (je bolt je rug) en bij elke inademing, hol je jouw rug een beetje.
  • Eventueel kunnen je handen meedoen in de beweging van naar boven trekken en naar beneden laten glijden.
Verankering

Neem na deze oefening nog heel even om te voelen wat het met jou heeft gedaan. Benoem of noteer je fysieke gewaarwordingen en hoe je je voelt in je buik, je borst, je hoofd. Bedank jezelf voor de liefde en de tijd die je aan jezelf geeft. That’s the greatest gift of all.

More Magic?

Vind je dit een fijne oefening? In ons doeboek, de ‘Magic Guide’, hebben we heel wat tools als deze verzameld. Het is een gids naar een leven vol down-to-earth-magie die je ondersteunt in je proces naar zelfliefde, geluk, rust en balans. Een greep uit het aanbod: affirmaties met (schrijf)oefeningen en opdrachten, visualisaties en ademhalingsoefeningen, kruidenmelanges, helende verhalen en rituelen.

Meer info: https://www.magic-moments.be

Liefs,
Angélique & Nathalie

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Authenticiteit in de 4 fases van persoonlijke groei

Je hoeft de Tarotkaarten niet per se te leggen om er wijsheid uit te puren. De vier universele…

Lees meer
Inspiratie

Originele kerstcadeaus met een extra betekenis: edelstenen

Ben je nog op zoek naar cadeaus voor onder de kerstboom? Onze redactie selecteerde enkele…

Lees meer
Inspiratie

25 - 29 april 2024 • The Crossing • Kasteel De Berckt (NL)

The Crossing is een collectieve reis om te evolueren van ‘Home Sapiens naar Homo Amor’. Een…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom