Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

VIDEO: Geleide meditatie van olv. Ingeborg TM Sergeant

Meditatie
Bloom
17/12/2021
VIDEO: Geleide meditatie olv. Ingeborg TM Sergeant

In Bloom 2101 - Special lees je reeds de resultaten van het meditatieonderzoek van Ingeborg TM Sergeant. Als extraatje biedt Ingeborg deze geleide meditatievideo aan, zodat je thuis zelf aan de slag kunt.

Deze meditatie is geïnspireerd op het gedachtegoed van de Rationeel-Emotieve Therapie (RET). Deze visie leert ons dat we onszelf helemaal onderuit kunnen denken. Door onze gedachten belanden we soms dieper in de put. Dieper in de angst. Op die manier gaan we moeizaam om met de onaangename kanten van het leven. Het is niet de gebeurtenis zelf die ons bang, droevig of boos maakt, maar de manier waarop we er tegenaan kijken! Je kan NU je overtuigingen en gedachten bewustmaken én herschrijven. Dit gebeurt niet door ze te veroordelen. Dat kan op een totaal andere manier. Je kan het via deze video ontdekken tijdens je innerlijke reis.

Beluister nu deze geleide meditatie 'Herschrijven van overtuigingen' olv Ingeborg Sergeant

Hoe ga je van start?

Het is zeer belangrijk dat je niet gestoord wordt. Zorg voor comfort en tijd. Neem alle tijd voor de meditatie. Begin er liever niet aan als je jezelf die twintig minuten niet kan gunnen. Ruimte in je geest én je comfortabel voelen zal het proces ondersteunen.

Gesloten ogen

Sluit je ogen, want luisteren met je ogen open zorgt ervoor dat je op een mentale manier zal luisteren. In ons waakbewustzijn is de linkerhersenhelft verantwoordelijk voor rationeel en lineair denken. Wanneer je je ogen sluit, wordt je rechterhersenhelft actiever en dat bevordert de creatieve en intuïtieve gedachten. Soms kan je het gevoel hebben dat je alles verzint. Dat is prima. Geleidelijk aan zal je meer vertrouwen krijgen in de informatie die je ontvangt en begrijpen dat die zeer relevant is.

De juiste houding

Ga zitten op een gemakkelijke stoel met rugleuning. Het is belangrijk dat je voetzolen plat op de grond staan. Ga zó zitten dat je je lichaam kan vergeten. Als je een voorkeur hebt om te liggen dan mag dat natuurlijk ook. Doe maar! Als je op het fysieke niveau gespannen bent, blijven alle andere lagen afgesloten. Het is aan te raden enkele zachte stretchbewegingen te doen voor je gaat zitten of liggen.

Transformatie-avonden in meditatie met Ingeborg

Op 4, 11, 18 en 25 februari 2021 houdt zangeres én spirituele coach Ingeborg Sergeant 4 online transformatie-avonden in meditatie. Tijdens deze online sessies via Zoom wordt er gewerkt met je persoonlijkheid om verstoringen en remmingen op te ruimen. Hierbij ga je innerlijk aan de slag om je afhankelijkheid van patronen af te bouwen met als doel om twijfel, angst en zelfkritiek te overstijgen. Deze meditaties richten zich tot mensen die uitdagingen ervaren rond het leven op een versneld pad van ontwaken.

Alles om te mediteren vind je hier in onze webshop.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom