Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Tweelingzielen, soulmates en karmische relaties: de verschillen helder uitgelegd

Liefde & Relatie
Fabio Vinago
22/03/2021
Tweelingzielen, soulmates en karmische relaties: de verschillen helder uitgelegd

De termen tweelingzielen, soulmates en karmische relaties worden al te vaak met elkaar verward. Begrijpelijk, aangezien deze begrippen heel wat met elkaar gemeen hebben. Elk van deze verbindingen heeft namelijk met karma te maken en richt zich op een ander. Wat voor de verscheidene verbindingen opnieuw anders ligt, zijn het doel en de eindbestemming. In deze bijdrage lichten we alvast de verschillen tussen tweelingzielen, soulmates en karmische relaties toe.

Uit het 'Tweelingzielen Handboek' van Fabio Vinago

Tweelingzielen

Tweelingzielen zijn één ziel die gesplitst wordt, waarbij de tegenpolen overgaan op twee fysieke lichamen. Tweelingzielen hebben een bijzondere connectie met elkaar, waardoor scheiding gepaard gaat met ‘amputatiepijn’. Onderliggende pijnpunten worden door de ander aan de oppervlakte gebracht door elkaar te spiegelen. Dit spiegelen stimuleert je als individu om aan jezelf te werken, zodat je in een latere levensfase de ander opnieuw kan tegemoet treden. Werk je aan jezelf, dan werk je ook aan de connectie met je tweelingziel en aan de relatie die hieruit kan voortvloeien. Aangezien jullie één geheel vormen worden je gedragingen, acties en de energieën die hierdoor vrijkomen door je andere helft waargenomen. Andersom geldt hetzelfde: ben je obsessief met je tweelingziel begaan, dan zal hij/zij dit ook gewaarworden.

Bovendien ontmoeten tweelingzielen elkaar altijd. Wanneer dat precies te gebeuren staat, hangt echter van verschillende factoren af. Om te beginnen van je eigen proces, en verder van hoe inzichtelijk je tegenover jezelf staat, of je bereid bent om alles over een andere boeg te gooien en je karmapunten onder ogen te komen, of je de controle kan loslaten, of je vertrouwt op de kosmische energie tussen jullie beiden, enzovoort. Tweelingzielen hebben zoals reeds beschreven doorheen hun incarnaties herinneringen gedeeld. En ja, ook in dit aardse leven dragen de zielen deze herinneringen met zich mee. De zoektocht naar elkaar, naar dat ontbrekend puzzelstukje, wordt hier op aarde verdergezet.

In mijn praktijk heb ik heel wat tweelingzielen ontmoet en kreeg ik de eer om hen te begeleiden. Bij bepaalde tweelingzielenrelaties duurde het proces zes maanden, waarna beide partijen op een bijzondere manier samen kwamen (en dat nog steeds zijn). Bij anderen nam dit proces veel langer in beslag, tot wel zes jaar! De reden hierachter is dat de ene helft terugvalt op oude energiepatronen. Er wordt weinig aandacht besteed aan het eigen karmisch proces. Hij/zij is té obsessief begaan met zijn/haar andere helft. Als buitenstaander merk ik dan duidelijk eenzelfde patroon op. Vaak betreft dit individuen, die zo overtuigd zijn dat ze goed bezig zijn, maar tegelijkertijd na zes jaar geen stappen voorwaarts zetten.

Soulmates

”Daar waar tweelingzielen elkaars tegenpolen zijn, zitten soulmates meer op dezelfde lijn, delen ze dezelfde interesses en zijn ze zeer respectvol naar elkaar toe.”

Soulmates zijn meerdere zielen die tot de eerste incarnatie van één zielengroep behoren en ervaren elkaar vaak als één familie. Het is noch een standaardregel, noch een vereiste dat soulmates in een liefdesrelatie belanden. Het kan, maar daar zijn geen garanties voor.

Zo kunnen goede vrienden een soulmateconnectie ervaren, of kan de band met kinderen ook als een dergelijke verbinding ervaren worden. Soulmates delen vaak dezelfde mening, visie, zitten energetisch op één lijn met elkaar, begrijpen elkaar zonder veel woorden en zijn daarnaast uiterst begripvol tegenover de persoon met wie ze de connectie delen.

Daar waar tweelingzielen elkaars tegenpolen zijn, zitten soulmates meer op dezelfde lijn, delen ze dezelfde interesses en zijn ze zeer respectvol naar elkaar toe. Soulmates kennen zelden jaloezie, zijn overtuigd van hun diepgaande vriendschap, zijn zeker van elkaar, weten dat ze te allen tijde op elkaar kunnen terugvallen en stimuleren elkaars spirituele groei.

Daar waar het bij tweelingzielen een blijvende connectie betreft, kunnen soulmates na verloop van tijd uit elkaars leven verdwijnen. Soulmates hebben een helende uitwerking op elkaar, omdat ze samen vaak incarnerende reizen hebben afgelegd.

Karmische relaties

Karmische relaties worden ook wel verbindingen op karmisch niveau genoemd. Dit zijn één van de moeilijkste relaties, die heel veel weg hebben van tweelingzielenconnecties. Deze verbindingen dreigen altijd te eindigen in drama’s, hevige confrontaties, verdriet en pijn.

Karmische relaties hebben tot doel om elkaars onverwerkt en vaak pijnlijk karma aan de oppervlakte te brengen. De confrontatie met dat onverwerkt karma stimuleert beiden om aan zichzelf te werken. Vanaf dan kan de ziel overgaan tot genezing.

Eenmaal deze pijnpunten worden blootgelegd, stranden veel van deze karmische verbintenissen. Het is niet evident om te voorpellen of een dergelijke relatie uitmondt in een langdurige liefdesrelatie. Net omdat beide zielen veel kosmische (vaak negatieve) energieën met zich meedragen, is een relatie mogelijks gedoemd om te mislukken.

Een positief gevolg van deze karmische relatie is dat beide partijen op een zeer korte tijd hun eigen ‘ik-zijn’ leren kennen, waardoor men haast gedwongen wordt om diep binnenin zichzelf te kijken.

Nieuw in de Bloom Shop

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

8 april 2024 • Nieuwe Maan in Ram • Jaag je dromen na

De Nieuwe Maan in Ram op maandag 8 april 2024 om 20.32 uur is de eerste Nieuwe Maan sinds het…

Lees meer
Liefde & Relatie

Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Ken je dat gevoel dat je ‘geleefd’ wordt, dat je de controle precies kwijt lijkt te zijn ondanks al…

Lees meer
Astrologie

Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Het einde van de winter en de start van een nieuw begin: de lente-equinox wordt beschouwd als het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom