Summer Bloom Festival - Oostende - tickets >

Engelen en kristallen: een rechtstreekse verbinding naar boven

Kristallen & Edelstenen
Lieveke Volcke
06/01/2021
Engelen en kristallen: een rechtstreekse verbinding naar boven

Engelen en kristallen zijn onafscheidelijk met elkaar verbonden. De helende energie uit het hemelrijk vermenigvuldigt zich als edelstenen als geleider gebruikt worden. Wil je graag weten welke kristallen resoneren met de verschillende aartsengelen, en waarvoor je ze kunt inzetten? Je leest het in deze bijdrage.

Je kan kristallen inzetten om gemakkelijker engelenboodschappen door te krijgen. Je kan ze aanwenden om bepaalde meditaties kracht bij te zetten. Ze zijn verkrijgbaar in ruwe vorm als knuffelsteen (groot tot klein) of in de vorm van een hangertjes of een persoonlijk ontworpen juweel. Daarnaast kun je ook een edelsteenelixir maken om te drinken. Je kan ook volgens de feng shui of geometrie geluk en harmonie in je huis brengen door bepaalde stenen op bepaalde plaatsen te leggen...

Celestien en angeliet zijn twee edelstenen die ons gemakkelijker in contact brengen met het hemelrijk. Ze zijn beide lichtblauw van kleur. Als je een vraag hebt en je wil kristalhelder horen wat het antwoord is, doen ze hun werk super. Ze vormen een geweldige telefoonlijn tussen hemel en aarde. Bij elke aartsengel hoort een specifieke kristal die je kan helpen bij diverse problemen:

Welke edelsteen hoort bij welke aartsengel?

Kristallen en engelen aartsangelen match Bloom web

Aartsengel Michael - Amethist / Haalt angsten weg en helpt bij slapeloosheid. Het is een uiterst beschermende steen.

Aartsengel Raphael - Groene Calciet / Helpt je gezondheid te verbeteren.

Aartsengel Ariel - Rozenkwarts / Om te helpen bij de manifestatie van je zielenplan.

Aartsengel Haniel - Maansteen / Om je te ondersteunen bij problemen die eigen zijn aan vrouwelijke energie.

Aartsengel Azrael - Gele Calciet / Om troost te brengen en te helpen bij palliatieve zorgen.

Aartsengel Metatron - Rhodocrosiet / Om nieuwetijdskinderen te ondersteunen.

Aartsengel Gabriel - Oranje Carneool / Om je te helpen de waarheid te spreken en je creativiteit aan te scherpen.

Aartsengel Raguel - Malachiet / Om je mental coach en spirituele leraar te horen.

Aartsengel Jeremiel - Amber / Om je eigen levensfilm te bekijken en positieve veranderingen aan te brengen.

Aartsengel Jophiel - Smaragd / Om schoonheid in je leven te brengen. Om je ego weg te duwen.

Aartsengel Chamuel - Fluoriet / Om harmonie in relaties en carrières te bekomen of te behouden.

Aartsengel Raziel - Agaat / Om magie in je leven te creëren.

Aartsengel Sandalphon - Turkoois / Om je gebeden rechtstreeks naar God te brengen en agressieve tendenzen weg te werken.

Aartsengel Uriel - Pyriet / Om inzichten te krijgen in een welbepaalde situatie.

Aartsengel Zadkiel - Lapis Lazuli / Om genade te kunnen schenken aan jezelf en anderen.

Als je twijfelt welke edelsteen je nodig hebt, kan je er eentje voor jou laten pendelen door een professionele pendelaar. Je eigen intuïtie speelt hier ook een belangrijke rol. Het is zeer belangrijk dat je je kristallen goed verzorgt door ze regelmatig te reinigen met water, witte salie of door ze buiten te laten opladen bij Volle Maan. Als je een mineraal kwijtraakt of breekt, betekent dat dat je het niet meer nodig hebt.

Meditatie: ontmoet je beschermengel

Gebruik de celestien als rechtstreekse telefoonlijn. We gaan beginnen met een diep contact te leggen met onze beschermengel... Probeer je rustig te ontspannen... Voel hoe je ademhaling rustig wordt en je hartslag rustig wordt. Al je gedachten in je hoofd heb je meegegeven met de Aartsengel Jophiel en je voelt dat je hoofd nu leeg is. Het is heel belangrijk om dit dagelijks te doen. Ze kunnen je alles vertellen over wat je moet doen in het heden en de toekomst. Een prachtige koets vooruit getrokken door twee magische eenhoorns wacht voor de deur van ons huis. De koets zal ons brengen naar een hemels kasteel die we na een lange rit in de verte aanschouwen. Het is een prachtig kasteel, gelegen op een bergtop, ver van de bewoonde wereld vandaan. Het heeft gesneeuwd... De bomen zien er feeëriek uit... De vogels zingen hun winterliedje en we stappen even uit om hen broodkruimels te geven. Daarna stappen we weer in de koets om door te rijden naar onze persoonlijke afspraak met onze beschermengel... Weet je al wat je haar of hem wil vragen? Over je liefdesleven, zielendoel, beroep, gezin, huis, je volledige toekomst...?

Schrijf het maar in gedachten op, zodat je goed voorbereid bent als we aankomen. Het is niet altijd even makkelijk voor de eenhoorns om de besneeuwde berg op te geraken en daarom gaan we plots met zijn allen vliegen...Wat prachtig de eenhoorns hebben hele grote engelenvleugels en wij mogen zomaar meevliegen. De aarde zit er nu nog mooier uit in de sneeuw. We worden er allemaal stil van... We landen heel voorzichtig op het plein voor het kasteel... We voelen aan dat ze ons al aan het opwachten zijn. En ja, hoor...al onze beschermengelen staan al klaar in de prachtige hal van het kasteel met hun armen wijd open. We vliegen in hun armen en gaan samen met onze beschermengel een wandeling maken in de prachtige besneeuwde kasteeltuin. Je lijstje mag je nu bovenhalen, lieve mensen... Vraag maar alles wat je wil! Voor we vertrekken krijgen we nog een heerlijk kopje chocolademelk aangeboden en dan stappen we allemaal terug in de koets. De koets vliegt weer hoog boven de wolken en zet ons precies af waar we moeten zijn... Wat een prachtig avontuur. We hebben de nodige antwoorden verkregen en zijn dankbaar voor onze beschermengel en we weten dat we nooit alleen zijn!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren
Recente editie

Word een Bloom’er

 • >

  8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • >

  toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • >

  EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • >

  kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • >

  unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom