Home

Overige

Mijn account

Match made in heaven? Edelstenen combineren doe je zo.

Kristallen & Edelstenen
Phebe Somers
30/03/2020
Edelstenen combineren doe je zo

Een edelsteen voor elk probleem, zo lijkt het. Een stuk of drie trommelstenen in je jaszak, twee ruwe armbanden om je pols en enkele mooie hangers naast elkaar aan een ketting and you’re good to go. Of niet?

Eerst en vooral is het goed om weten dat je je best beperkt tot zeven edelstenen. Dat is in de meeste gevallen meer dan voldoende om te bereiken wat je voor ogen hebt. Hoewel de meeste edelstenen en mineralen probleemloos met elkaar kunnen gecombineerd worden, is dat helaas niet altijd het geval. Daarom is het verstandig om vooraf toch even te informeren over de matchbaarheid van je nieuwe uitgekozen kristallen, om te vermijden dat je hun werking tenietdoet. Entering Bloom! Hieronder krijg je enkele kant-en-klare richtlijnen, waardoor je optimaal kunt genieten van de heilzame kracht van edelstenen.

Family sticks together

Sommige edelstenen zijn gewoon ‘meant to be’. Dat is vooral het geval binnen dezelfde families. Alle edelstenen kunnen gegroepeerd worden op basis van een chemische samenstelling. Binnen elke familie kunnen alle stenen met elkaar gecombineerd worden, op een paar uitzonderingen na. Daarnaast weten we natuurlijk ook dat de meeste edelstenen gevormd worden uit mineralen. De stenen die ook nog eens onder dezelfde mineraalgroep vallen zijn bijzonder goed combineerbaar.

Mix & match

Naast familiebanden (zowel op basis van structuur en soort, als op basis van afkomst) zijn er nog enkele andere tools die je kunt aanwenden om uitstekende kristalcombinaties uit je mouw te toveren. Een bloemlezing:

Hier vind je een handig overzicht van de meest bekende en courante edelstenenfamilies en groepen, waarin je in één oogopslag kunt nagaan welke stenen doorgaans perfect bij elkaar passen.

Uitzondering op de regel

Dit gezegd zijnde, is een beetje gezond verstand altijd welkom bij het volgen van de bovenstaande richtlijnen. Ook al behoren bepaalde kristallen tot dezelfde familie, het is natuurlijk niet raadzaam om edelstenen samen te dragen waarvan de eigenschappen haaks op elkaar staan. Een bergkristal, die je energie en daadkracht oplevert, hou je dus beter maar ver weg van een amethist, die je helpt om rustig te worden en de slaap bevordert. Concreet vind je hieronder enkele no-go’s. Gevaarlijk is het niet om ze te combineren, maar je zou wel de werking van de stenen kunnen tenietdoen, en dat is uiteraard niet de bedoeling. De belangrijkste vraag die je je eigenlijk altijd hoort te stellen is de volgende: wat wil ik precies bereiken? Eens je hierop een antwoord hebt geformuleerd, wordt het al snel duidelijk welke kristallen een mismatch zijn.

Bad combo’s

Malachiet x elke andere edelsteen
Carneool x Aquamarijn
Tijgeroog x Amazoniet

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Encaustic Art

Het woord 'Encaustic' betekent 'inbranden' en is een heel oude schilderkunst die ontstaan is ca.…

Lees meer
Spiritualiteit

Midwinter (21 december) - De kortste dag, de langste nacht

Op 21 december vieren we Midwinter, of de Winterwende. Een nieuw zonnejaar zet zich in. Het is de…

Lees meer
Corona

Dromen tijdens de coronacrisis: betekenis toegelicht

‘We dromen heviger sinds het begin van de coronacrisis!’ kopten reeds diverse kranten. Misschien is…

Lees meer
Bloom 1 - Special - 2021

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

  • onbeperkt gratis kaartleggen

Blijf altijd op de hoogte van onze laatste nieuwtjes!