26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

Aartsengelen en je sterrenbeeld: welke engel hoort bij jou?

Aartsengelen en je sterrenbeeld: welke engel hoort bij jou?

Wellicht is het niet de meest voor de hand liggende combinatie: astrologie en engelen. Toch zijn er aartsengelen die gekoppeld kunnen worden aan de twaalf tekens van de dierenriem. Die aartsengelen kunnen mensen op elk levensvlak steunen en begeleiden, op een manier die overeenstemt met de inhoud en de eigenschappen van dat bepaalde teken.

Begeleiding bij je levensopdracht

Op het moment dat je geboren wordt, kies je als ziel, bewust of onbewust, m.b.v. gidsen of lichtwezens voor een bepaald leven. Je doet als mens en ziel namelijk ervaringen en levenslessen op, met als doel te groeien. Dat hangt uiteraard ook samen met het gesternte waaronder je geboren bent, want elk dierenriemteken heeft een specifieke opdracht. Het gaat om de talenten en valkuilen waar je in je leven aan de slag mee mag gaan. Toch hoef je het niet alleen te doen. Ieder dierenriemteken kan namelijk rekenen op een 'persoonlijke' aartsengel die ondersteuning biedt op je levensweg. Diezelfde aartsengel helpt je ook je teken te begrijpen en de levensopdracht die daarbij hoort. Samen kunnen jullie dus op een positieve en spirituele wijze werken aan jouw groei. Het enige wat je hoeft te doen, is jouw aartsengel om hulp en steun vragen, want die mag je niet zómaar bijstaan. Uit respect voor de vrije wil van de mens en alleen wanneer jij dat wenst, is je aartsengel van de partij.

Aartsengelen, wat zijn dat nou?

Engel astrologie sterrenbeeld dierenriemteken 1 Bloom web

Vooraleer we nagaan welke aartsengelen bij welke dierenriemtekens horen, is het belangrijk om even stil te staan bij deze bijzondere lichtwezens: de engelen en aartsengelen. Wat kenmerkt deze wezens en wat is het verschil tussen beide? Wel, engelen zijn boodschappers van het Goddelijke en zij herinneren ons aan onze eigen spiritualiteit, het Goddelijke in onszelf. Met behulp van de engelen kunnen wij onze ware (ziels)talenten en capaciteiten leren ontdekken en onze levensopdracht in vervulling brengen. Engelen zijn als het ware levensbegeleiders, die een brug slaan tussen de lichtwereld (God of de kosmos) en onze innerlijke, spirituele ontwikkeling op aarde. In de meeste religies en culturen komen boodschappers tussen het Goddelijke en de mens voor. Hun taak bestaat erin te bemiddelen tussen de mens en de hogere machten of het Goddelijke. Het woord engel, 'angel' in het Engels, is afkomstig van het Griekse woord 'angelos', wat zoveel betekent als 'boodschapper van God'.

In de spirituele lichtwereld bestaat er een hemelse hiërarchie. Aartsengelen staan bovenaan de engelenhiërarchie. Hun benaming geeft dat al aan: het woord 'aarts' komt uit het Griekse 'archein', dat 'de eerste zijn' of 'aan de top staan' betekent. Veel namen van aartsengelen eindigen op -el, zoals Michaël of Gabriël en dat staat voor 'als God' of 'van God'. Naast de aartsengelen zijn er ook nog serafijnen, engelen, cherubijnen, opgestegen Meesters en nog een aantal andere lichtwezens. Zij zijn niet beter of slechter dan aartsengelen, zij bevinden zich alleen op een andere plek in de hemelse hiërarchie en ze hebben allemaal een eigen specifieke, spirituele taak.

Zoals vermeld bezit elk dierenriemteken zijn eigen engel, omdat ieders (levens)opdracht anders is en bijgevolg een specifieke begeleiding vereist.

Ram - Aartsengel Camaël

Aartsengel Camaël begeleidt mensen die onder het dierenriemteken Ram zijn geboren. Camaël helpt je bij het ontwikkelen van assertiviteit en zelfvertrouwen. Aartsengel Camaël is ook verbonden aan de planeet Mars, de heerser van Ram. Als Ram ben je meestal extravert, impulsief en vol ideeën. Je kunt erg enthousiast en dramatisch zijn en je durft best wel risico's nemen. Soms ben je onzeker, maar dat verbloem je door dominant gedrag te vertonen of heel direct te zijn. Aartsengel Camaël zal je helpen deze eigenschappen in goede banen te leiden en op positieve wijze te ontwikkelen.

Stier - Aartsengel Hagiël

Aartsengel Hagiël steunt de Stier bij het ontwikkelen van een nuchtere en praktische ingesteldheid. Dit zijn eigenschappen die van nature bij dit aardse teken horen, maar die er niet altijd even makkelijk uitkomen. Daar kan je dan als Stier deze aartsengel voor aanroepen. Hagiël is verbonden met de planeet Venus, heerser van Stier. Je houdt van comfort en hebt een uitgesproken behoefte aan zekerheid, stabiliteit en traditionele waarden. Bovendien ben je hondstrouw. Aartsengel Hagiël is er speciaal voor jou, Stier, en wanneer je overweldigd wordt door al te veel veranderingen, kan je beslist een beroep op hem doen.

Engel astrologie sterrenbeeld dierenriemteken 2 Bloom web

Tweelingen - Aartsengel Raphaël

Het dierenriemteken Tweelingen voelt zich aangesproken door aartsengel Raphaël. Raphaël helpt dit veelzijdige teken bij het ontwikkelen van z'n communicatieve vaardigheden en aanpassingsvermogen. De planeet Mercurius is de heerser van Tweelingen. Mercurius en aartsengel Raphaël kunnen het goed met elkaar vinden. Als Tweeling ben je behoorlijk rusteloos. Je kunt zonder verpinken meerdere gezichten opzetten. Je bent een mentaal type en je haat sleur. Aartsengel Raphaël zal je helpen tot rust te komen, zodat jij je beter kunt focussen op kennis vergaren en kennis overdragen. Want, dat is jouw manier om mensen te inspireren.

Kreeft - Aartsengel Gabriël

Aartsengel Gabriël wordt gelinkt aan het Waterteken Kreeft en z'n heerser, de Maan. Je bent als Kreeft van nature sympathiek, maar heel gevoelig. Je zult Gabriël regelmatig moeten aanroepen om met die gevoeligheid overweg te kunnen. De aartsengel zal je helpen om je emoties en stemmingen in balans te brengen, zodat je in staat bent om zorg te dragen voor jezelf én je medemens. Jouw levensopdracht bestaat erin om een hoge graad van sensitiviteit en zorgzaamheid te ontwikkelen. Daar kan aartsengel Gabriël je mee van dienst zijn, evenals wanneer je je gekwetst voelt en emotionele heling nodig hebt.

Leeuw - Aartsengel Michaël

Aartsengel Michaël is verbonden met het glamoureuze teken Leeuw en met z'n heerser, de Zon. Als Leeuw ben je genereus, warm, hartelijk en open. Je bent een uitstekende organisator, maar bij alles wat je doet of onderneemt, streef je naar erkenning. Aartsengel Michaël zal jou bijstaan op je levenspad, zeker om autoriteit, zelfverzekerdheid en creativiteit te verwerven. Hij is je rechterhand bij het leidinggeven, zodat je die taak op een natuurlijke wijze kunt volbrengen, zonder al te veel dominantie.

Maagd - Aartsengel Raphaël

Aartsengel Raphaël wordt eveneens geassocieerd met het teken Maagd, net als bij Tweelingen. Beide tekens hebben dezelfde planeet, Mercurius, als heerser, vandaar. Als Maagd ben je praktisch, ijverig en dienstbaar. Helende aartsengel Raphaël zal je helpen bij je persoonlijke ontwikkeling en levensopdracht, zodat je analytisch vermogen wordt aangescherpt en verder ook je oog voor detail. Hij behoedt je voor overdreven perfectionisme. Met de hulp van Raphaël kan je zonder al te veel moeite dienstbaarheid aan de dag leggen, zonder dat je gestresseerd geraakt.

Engel astrologie sterrenbeeld dierenriemteken 3 Bloom web

Weegschaal - Aartsengel Hagiël

Aartsengel Hagiël accordeert met de planeet Venus en ondersteunt de Weegschaal in zijn of haar zoektocht naar harmonie en evenwicht. Ben je geboren onder het dierenriemteken Weegschaal, dan zal je niet ontkennen dat je heel dikwijls besluiteloos bent. Je hebt het ontzettend lastig om knopen door te hakken en als je daar dan toch toe verplicht wordt, dan wil je absoluut niemand kwetsen. Je bent de perfecte onderhandelaar, de diplomaat en vredestichter tussen strijdende partijen. Hagiël zal je daar wát graag bij helpen!

Schorpioen - Aartsengel Azraël

Het passionele teken Schorpioen kan altijd rekenen op hulp, begeleiding en ondersteuning van aartsengel Azraël. Heel intense emoties halen je nu en dan uit balans. Soms bijt je jezelf zodanig in iets vast, dat je het niet meer kunt loslaten. Op zo'n moment is Azraël jouw redder in nood. Deze aartsengel hoort bij (dwerg)planeet Pluto, die over het teken Schorpioen heerst. Azraël helpt je bij het bestrijden van jaloezie, bezitterigheid en hardvochtigheid en het versterken van loyauteit.

Boogschutter - Aartsengel Zadkiël

Ben je een Boogschutter, dan mag je altijd aartsengel Zadkiël aanroepen om je spiritualiteit en persoonlijke groei in goede banen te leiden. Je bent een idealist met vaak fantastische ideeën, maar als het erop aankomt om één en ander in de praktijk te brengen, schiet je nogal eens tekort. Je mist structuur en daardoor loopt het wel eens in het honderd. Op zo'n momenten is Zadkiël letterlijk je reddende engel. Deze aartsengel geeft je moed en intuïtie, zodat je het avontuur durft aan te gaan en je er niet voor terugdeinst om je visie te verspreiden.

Steenbok - Aartsengel Nadiël

Als Steenbok voel je je altijd en overal verantwoordelijk en neem je het leven heel serieus. Je wilt op een constructieve manier zorgen voor je dierbaren en je hebt je voorgenomen om hogerop te komen in het leven. Aartsengel Nadiël zal je graag bij helpen bij het ontwikkelen van doorzettingsvermogen, vastberadenheid en zelfdiscipline. Deze aartsengel kan je als Steenbok altijd aanroepen, zodat je zeker niet opgeeft wanneer het even tegenzit. Ook bij het organiseren en structureren van je werk zal deze gevederde vriend je toegewijd zijn.

Engel astrologie sterrenbeeld dierenriemteken veren Bloom web

Waterman - Aartsengel Uriël

Het onafhankelijke Luchtteken Waterman heeft het nogal eens moeilijk met romantische één-op-één relaties. Ben je zo'n koele Waterman, dan zal aartsengel Uriël je ongetwijfeld kunnen helpen. Aarstengel Uriël voelt zich verbonden met de planeet Uranus, die heerser is van het teken Waterman. Als Waterman heb je hoge idealen op humanitair vlak en ben je je tijd ver vooruit. Als je die bijzondere eigenschappen wilt uitdragen, zal aartsengel Uriël je de helpende engelenhand reiken.

Vissen - Aartsengel Asariël

Aartsengel Asariël is verbonden met de planeet Neptunus en het sensitieve dierenriemteken Vissen. Als Vis ben je heel spiritueel en volg je je intuïtie en gevoel. Dit maakt je erg romantisch, idealistisch en hooggevoelig, waardoor je zeer beïnvloedbaar bent en snel over je grenzen heen laat gaan. Om jezelf te beschermen, kan je een beroep doen op aartsengel Asariël, zodat je op positieve wijze dienstbaar en meelevend bent, zonder daar zelf onder te bezwijken of het slachtoffer van te worden. Verder ondersteunt Asariël je rijke fantasie en zal deze aartsengel je helpen bij het creëren van bijzondere, artistieke werken.

Hoe stel je een vraag aan je aartsengel?

1 / Maak ruimte in je leven voor je engel
Om de boodschappen en antwoorden van je engel te ontvangen, moet je daar natuurlijk voor openstaan. Door meer spiritualiteit in je leven te integreren, voelen de engelen zich meet op hun gemak bij jou.

2 / Neem dagelijks contact met de engelen
Door dagelijks hardop of in jezelf te bidden tot de engelen, versterk je als het ware de verbinding tussen jezelf en de spirituele wereld.

3 / Denk vooraf goed na over je vraag
Jouw engel helpt jou enkel bij die zaken die je écht nodig hebt. Wanneer je iets vraagt dat niet goed is voor jou, zal je engel deze oproep niet beantwoorden. Zorg er dus voor dat je vraag gegrond is en dat de gevraagde hulp jou wel degelijk ten goede komt.

4 / Stel je vraag luidop

Engelen vangen jouw boodschappen en gedachten sowieso op, maar als je een specifieke vraag wilt stellen, kan het helpen om ze hardop te formuleren.

5 / Neem afstand en heb oog voor de signalen
Eens je je vraag hebt gesteld, dien je ze meteen los te laten. Vanaf dat moment ligt het in de handen van jouw engel. Jij hoeft enkel nog te luisteren naar je innerlijke stem en oog te hebben voor de signalen die jouw engel je toestuurt (bepaalde voorwerpen, klanken, geuren,...). Hoe vaker je dit doet, hoe beter je de signalen zult begrijpen én hoe sneller je antwoorden zult ontvangen.

Alle boeken en kaarten over engelen en gidsen vind je hier in onze webshop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Dromen en het weten: het absolute bewustzijn

Wat is het absolute bewustzijn en hoe werkt het? Dromenexperte Jaqcueline Voskuil, auteur van 'Het…

Lees meer
Lifestyle

Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

In onze drukke en stressvolle levens is het belangrijk om een plek te hebben waar we kunnen…

Lees meer
Inspiratie

Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

De onrustige zielen onder ons herkennen het misschien heel goed. Hoe vaak je ook verhuist, reist of…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom