Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Leer zelf kaartleggen in 8 stappen

Kaartleggen met de nieuwe Lenormand: deel 2

De naam Erna Droesbeke doet bij velen al snel een belletje rinkelen. Zo heeft zij heel wat werken op haar naam staan, waaronder de 'Tarot van Isis' (boek en kaarten), 'Het Dromenboek van A tot Z', 'Astrologie voor girls', 'Werken met Aromatherapie' en ga zo maar door. In 1 van haar recentste werken steekt ze echter de traditionele Lenormandkaarten in een nieuw jasje. In deze reeks krijg je een uniek portret van deze spirituele duizendpoot, alsook de basisprincipes om als beginnende kaartlegger aan de slag te kunnen. In dit tweede deel ontdek je hoe je zelf aan de slag kan met de Nieuwe Lenormandkaarten. Veel doeplezier!

1. Begin bij het begin: de sleutelwoorden

Als je graag zou leren kaartleggen, moet je bij het begin beginnen. Wat is de betekenis van elke kaart? Hoe krijg ik uit de kaarten een antwoord op mijn vragen? De betekenis van elke kaart vind je in de Sleutelwoorden. Zij vormen het alfabet van dit nieuwe Lenormandkaartspel. Je hebt dan al wel het alfabet, maar nog geen verhaal.

2. De kunst van het kaartleggen

De kunst van het kaartleggen bestaat erin om de betekenis van de ene kaart d.m.v. de Sleutelwoorden met de andere kaart te verbinden tot een verhaal. Er zijn mensen die daar meteen mee weg zijn, die er zelfs geen boeken voor nodig hebben. Zij volgen hun intuïtie. Het verhaal van de kaarten dat op tafel ligt, klinkt als het ware al in hun hoofd. Anderen hebben het dan weer nodig om stap voor stap dat kaartenverhaal te bekijken en eventueel de Sleutelwoorden op te zoeken in het boek. Mettertijd blijven die Sleutelwoorden als vanzelf hangen in hun hoofd en beginnen ze ermee te spelen. Maar dat vergt tijd en oefening! Wees daarom geduldig met jezelf. Ga niet meteen de kaarten leggen voor je vriendin als je zelf de betekenis van alle kaarten nog niet kent en wat hun gezamenlijke boodschap voor je is. Rome is ook niet op één dag gebouwd, moet je maar denken.

3. Intuïtie en helderziendheid

”Ik heb van kindsbeen af kaarten gelegd. Ik heb dat van niemand geleerd, het zat gewoon in mij. Ik zocht naar antwoorden en ik bestudeerde de kaarten en het kaartleggen door voortdurend te oefenen. - Erna”

En er is natuurlijk ook nog zoiets als talent, de ‘gave’ van het voorspellen. Bij het kaartleggen komt flink wat helderziendheid te pas. Die helderziendheid krijgt vorm door de kaarten die worden gelegd. De ene persoon heeft dat meer in zich dan de andere. Je kunt dat vergelijken met twee mensen die piano spelen. Terwijl de ene blijft hangen bij het deuntje van ‘Broeder Jacob’, geeft de andere een recital van een beroemde componist weg. Je kunt dan wel talent hebben, maar je moet er ook nog aan werken. Met kaartleggen is dat net zo.

4. De sfeer

Bij kaartleggen moet je eigenlijk alles loslaten. Het is een soort van meditatie. Leg daarom ook de telefoon af, zorg voor rust in je omgeving, steek eventueel een kaarsje aan om positieve entiteiten aan te trekken die jou kunnen helpen om een correcte kaartlegging uit te voeren.

5. De sleutelwoorden

Lees de betekenis van de Sleutelwoorden van elke kaart en noteer die bij de legging die je overgetekend hebt in je schriftje. Je kunt natuurlijk ook de legging met je smartphone opnemen. Verbind de Sleutelwoorden met elkaar, zodat er zich voor jou een verhaal ontspint.
Het moeilijkst is natuurlijk om de kaarten met elkaar te verbinden, om de Sleutelwoorden in zinnen te gieten die een verhaal vormen of een beeld schetsen van je huidige levenssituatie.

Sommige mensen leren de Sleutelwoorden uit hun hoofd. Dat kan je natuurlijk doen, maar het is veel beter om te kijken naar de kaarten en na te gaan wat ze jou te vertellen hebben. Wat denk je bij de kaart die voor je ligt? Wat voel je bij die kaart? Wat schiet jou te binnen als je die kaart ziet (want dat kan duiden op de intuïtie die in je werkzaam is). Erna Droesbeke ondervind dit aan den lijve in haar cursussen: de deelnemers zeggen de Sleutelwoorden op voor Verleden, Heden en Toekomst en kijken dan naar haar, zoals van: “Kijk eens, ik ken de Sleutelwoorden al!”. Dat is uiteraard al een begin, maar dan weet je nog niets meer over de situatie zelf die de kaarten schetsen. Die leerlingen zijn dan vergeten om de kaarten met elkaar te verbinden in een duiding.

6. Met elkaar verbinden

Hoe verbind je nu al die Sleutelwoorden van de drie kaarten die voor je liggen met elkaar tot Verleden, Toekomst en uiteindelijke Afloop?
Door de Sleutelwoorden van de kaarten van het Verleden (1) met de Sleutelwoorden van de kaarten van de Toekomst (2) met elkaar te verbinden. Deze manier heeft te maken met de karmische wetten van oorzaak (verleden) en gevolg (toekomst). De laatste kaart (3) geeft niet alleen de uiteindelijke afloop van de situatie aan, maar laat je tevens de mogelijkheden zien om tot een oplossing te komen voor de huidige problemen. Hetgeen dan weer gevolgen heeft voor de toekomst.

7. Ligt de toekomst vast?

Kaartleggen Met De Nieuwe Lenormand Toekomst Bloom Web

Je zou kunnen zeggen dat de toekomst in grote lijnen vastligt, maar als je je door middel van de kaarten van bepaalde zaken bewust wordt die zich in de toekomst kunnen voordoen, dan ben je alert voor wat zich eventueel zal voordoen. Je kunt op twee manieren reageren: op een positieve of op een negatieve manier. Het is je vrije wil die ervoor zorgt hoe je zult reageren op de gebeurtenissen in de toekomst. De kaarten lichten een tipje van de sluier op, maar nemen geen beslissing in jouw plaats. Jij bent immers de meester van je eigen lot! Zelfs wanneer dat lot in grote lijnen vastligt. Er zijn mensen die meteen negatief reageren door bijvoorbeeld te zeggen: ”Ik kan daar niets meer aan veranderen!”. Natuurlijk kun je daar wel wat aan doen. Je eigen levenshouding en een positieve aanpak kunnen ervoor zorgen dat de zaken die op je afkomen minder zwaar zullen wegen op je levenssituatie. Als je positief blijft, beschik je over meer mogelijkheden om die toekomst te beïnvloeden.

8. Controle

Leg een dagboek aan met je notities en vergeet niet telkens de datum te vermelden, zodat je later kunt controleren of hetgeen je uit de kaarten hebt gehaald ook daadwerkelijk is uitgekomen.

Korte schets van je levenssituatie met de Methode van Drie

  1. Haal eerst de Persoonskaart (PK, voor een heer kaart 28, de Heer, voor een dame kaart 29, de Dame) en leg die voor je.
  2. Schud de kaarten. Spreid de 35 kaarten uit op tafel met de beeltenis naar beneden.
  3. Met je linkerhand trek je een kaart voor de situatie waarin je je nu bevindt, of het probleem waarmee je nu worstelt. Deze situatie of probleem is een gevolg van je daden uit het VERLEDEN. We leggen deze kaart aan de linkerzijde van de PK, op plaats 1.
  4. Nu neem je een kaart voor de evolutie van deze situatie of probleem in de TOEKOMST en je legt deze kaart aan de rechterzijde van de PK, op plaats 2.
  5. Tenslotte trek je een kaart voor de AFLOOP of de OPLOSSING voor de situatie of het probleem en je legt die kaart op de PK, op plaats 3.

Praktijkvoorbeeld

Situatie waarin de consultant(e) zich nu bevindt, of het probleem waarmee hij/zij worstelt:

26. BOEK

Sleutelwoorden: geheim, studie, discretie, officiële documenten, boeken
Boodschap van de kaart: consultant(e) krijgt te maken met officiële documenten uit het verleden die in orde moeten gebracht worden of discreet moeten behandeld worden. Hij/zij denkt eraan om opnieuw te gaan studeren. Boeken zijn momenteel erg belangrijk voor hem/haar.

De evolutie van de situatie of probleem in de Toekomst:

25. RING

Sleutelwoorden: huwelijk, vereniging, relatie, liefdesband, samenwerking, juweel, zaterdag
Boodschap van de kaart: consultant(e) zal samenwerken met zijn/haar liefdespartner of anderen om een situatie tot een goed einde te brengen. Zaterdag wordt voor haar een topdag.

Afloop of oplossing voor de situatie of het probleem:

9. RUIKER

Sleutelwoorden: geschenk, beloning, aandenken, bloemen, oudere, beschermende dame, lucht, bedachtzaamheid, Tweelingen, Weegschaal, Waterman
Boodschap van de kaart: consultant(e) wordt in de bloemetjes gezet voor een bepaalde onderneming. Hij/zij ontvangt een geschenk of een dierbaar aandenken van een lieve dame.

Conclusie van de kaartlegging:

Om een situatie of probleem uit het verleden op te lossen zal de consultant(e) samenwerken met zijn/haar geliefde, een (zaken)partner of een lieve vriendin. Hij/zij wordt beloond voor zijn/haar inspanningen uit het verleden. Een vriendin nodigt hem/haar uit om samen een nieuwe studie aan te vangen.

Lees ook 'Kaartleggen met de nieuwe Lenormand: deel 1', waarin je de achtergrond van de Lenormandkaarten en de auteur Erna Droesbeke kan ontdekken!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De kleuren van de Aartsengelen

Wanneer in de Bijbel wordt gesproken over de aanwezigheid van gevleugelde wezens die mensen op…

Lees meer
Huis & Thuis

De gezondheidsvoordelen van tuinieren

Tuinieren biedt een scala aan gezondheidsvoordelen die je wellicht nog niet kende. Van fysieke…

Lees meer
Astrologie

Horoscoopanalyse van de Nieuwe Maan op 8 mei 2024

Zelfs zonder dat we het beseffen, wordt veel van ons leven geregeerd door de evolutie van de Maan.…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom