Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Volle Maan in Kreeft • 27 december 2023 • Versterk de magie

Astrologie
Bloom
21/12/2023
Volle Maan in Kreeft • 27 december 2023 • Versterk de magie

Op woensdag 27 december 2023 om 01.33 uur staat de laatste Volle Maan van het jaar in haar eigen teken, Kreeft, én in een hoge baan aan de hemel; ze zal daarom extra lang zichtbaar blijven. Een Volle Maan vraagt altijd om afsluiting en die energie is nu, op het einde van het jaar, sterker dan ooit. Bovendien bevinden we ons middenin de Yuletijd: we hebben het terugkerende licht net verwelkomd en kijken uit naar het nieuwe jaar. Deze Volle Maan in Kreeft belooft dan ook een hele krachtige te worden.

Met de Winterzonnewende op 22 december hebben we het terugkerende licht verwelkomd: de dagen worden weer langer, de nachten korter. De aarde ontwaakt en het begin van het nieuwe jaar sluit daar mooi op aan. De laatste Volle Maan van 2023, Volle Maan in Kreeft, geeft ons een prachtige kans om de kracht van de natuur nog meer te integreren in deze overgang.

Zoals vermeld treffen we de Volle Maan op 27 december in haar eigen teken, Kreeft, aan. Dit wordt beschouwd als een zeer krachtige positie. Kreeft is een waterteken en wordt geassocieerd met emoties, het thuisgevoel, zorgzaamheid en intuïtie.

Hier zijn enkele interpretaties van de Volle Maan in Kreeft:

”Kreeft is sterk verbonden met huis en familie. Deze periode kan gunstig zijn voor het versterken van familiebanden, het koesteren van relaties en het creëren van een harmonieuze thuisomgeving.”
 • Emotionele intensiteit:

Omdat Kreeft wordt geregeerd door de Maan, kan de emotionele intensiteit tijdens deze Volle Maanperiode toenemen. Mensen kunnen gevoeliger zijn voor hun eigen emoties en die van anderen. Het is een gunstige tijd voor zelfreflectie en het begrijpen van diepere emotionele patronen.

 • Familie en huiselijkheid:

Kreeft is sterk verbonden met huis en familie. Deze periode kan gunstig zijn voor het versterken van familiebanden, het koesteren van relaties en het creëren van een harmonieuze thuisomgeving. Het is mogelijk dat mensen een sterk verlangen hebben naar emotionele veiligheid en comfort.

 • Intuïtie en dromen:

Omdat Kreeft ook verbonden is met intuïtie, kunnen dromen en intuïtieve inzichten tijdens deze periode toenemen. Het kan een goede tijd zijn om naar je innerlijke stem te luisteren en je intuïtie te volgen.

 • Loslaten en reinigen:

Volle Manen worden vaak geassocieerd met het loslaten van datgene wat niet langer nuttig is. In Kreeft kan dit betrekking hebben op het loslaten van oude emotionele bagage, het opruimen van familieproblemen of het creëren van een emotioneel gezonde omgeving.

En niet te vergeten: we zitten ook nog middenin de tijd van de Yulenachten. Deze twaalf nachten vallen buiten de tijd (letterlijk: twaalf maanstanden = 354 dagen) wat bijdraagt aan de mystieke kracht van deze periode. Tijdens de Yulenachten zou de sluier tussen de werelden heel dun zijn en kan er heen en weer gereisd worden, op heel veel verschillende manieren.

Volle Maan Riteel

”Het wordt een bijzondere Volle Maan, maak er gebruik van en maak tijd voor een ritueel, klein of groot.”

Dit kan je alvast inspireren:

 • Ga ergens zitten waar je niet gestoord wordt. Steek een kaarsje aan en zuiver de ruimte met wat salie of palo santo.
 • Sta even bewust stil bij wat 2023 je heeft gebracht. Wat waren de hoogtepunten dit jaar? Wat vond je heel moeilijk? Welke vreugdevolle momenten heb je verzameld? Welke levenslessen neem je mee? Als je graag schrijft, kun je er een schrijfboekje bijnemen.
 • Sta dan stil bij wat je in 2024 graag ervaren en gerealiseerd wil zien. Stel het je voor alsof het al werkelijkheid is en voel wat het met je doet.
 • Je kan beide papiertjes verbranden en je woorden meegeven aan het vuur. Je kan ze ook bewaren in een kistje en de traditie van ‘het jaardoosje’ starten.

Volle Maan in Kreeft

Het waterteken Kreeft is nauw verbonden met familie en familiale aangelegenheden. Enerzijds nodigt de energie van de Volle Maan in Kreeft je uit om samen te komen en te verbinden met jouw familie en de mensen die voor jou familie zijn. Anderzijds is er een onderstroom aanwezig die vraagt om onopgeloste familiezaken zichtbaar te maken en aan te pakken. Als jij je alvast met de juiste intenties uitspreekt, zal er veel mogelijk zijn. Wees alert en grond jezelf goed; het zou er toch pittig aan toe kunnen gaan.

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Jupiter in Tweelingen: jouw kans om meer geluk aan te trekken in 2024 - 2025

Op 26 mei 2024 verhuist Jupiter van het aardeteken Stier naar het luchtteken Tweelingen. De planeet…

Lees meer
Spiritualiteit

Imbolc (2 februari) • De zonnekracht neemt toe

Vier jij het jaarfeest Imbolc met ons mee? De dagen worden zichtbaar langer. Toch zijn ze nog koud,…

Lees meer
Astrologie

De connectie tussen spiritualiteit en astrologie

Ontdek de diepe verbinding die er is tussen spiritualiteit en astrologie en probeer zo meer te…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom