Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024 • voorspellingen voor elk sterrenbeeld

Dossier 2024
Bloom
04/01/2024
PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024) ruimschoots aandacht aan het nieuwe jaar. En natuurlijk kan De Grote Jaarhoroscoop 2024 hierin niet ontbreken. Voor deze jaarhoroscopen in Bloom nam lifestyle astrologe en gezondheidsconsulente, Caroline Risack uit Bredene (België), dit huzarenwerk voor haar rekening om jou, beste lezer, een inkijk te geven in 2024. Jouw financiën en carrière, gezondheid, relaties passeren er de revue. Bovendien komt deze jaarhoroscoop 2024 ook met een 'Boost of luck', 'Jouw Selfcare kit', 'Dagen met een randje' en 'Pluto's lessen voor 2024'. Lees snel verder en ontdek wat het jaar 2024 volgens de astrologie voor jou in petto heeft. Enjoy!

De Grote Jaarhoroscoop 2024 voor alle sterrenbeelden

Ram sterrenbeeld jaarhoroscoop 2024

Het jaar 2024 in een notendop voor de Ram

Me, myself and I. Dat zou wel eens DE samenvatting kunnen zijn van 2024 voor jou, Ram! Hoe kun jij meer van jezelf laten zien? En vooral, ondersteunt jouw omgeving jouw vlammetje of net niet? 2024 nodigt uit om orde op zaken te stellen en de omgeving te creëren die jou voedt. Ben jij er klaar voor?

Jouw focuspunten voor 2024

  • Het begin van het jaar is volgens jouw Jaarhoroscoop 2024 een geschikt moment om je financiën eens onder de loep te nemen. Is het tijd om je geld te beleggen? Of moet je een deel van je spaarcenten op een andere manier laten renderen? De beslissingen die je nu neemt hebben een impact op de komende twaalf jaar.
  • Durf eraan toegeven om regelmatig een dutje te doen. Ook al is het niet je gewoonte, lieve Ram, je hebt er dit jaar meer nood aan dan anders, zeker in april 2024 wanneer Mercurius ook nog eens retrograde gaat lopen.
  • 2024 start nogal hobbelig. Je vindt je draai niet en je komt plots tot het besef dat je al te lang omringd wordt door mensen die in feite niet bij je passen. Op sociaal vlak zal je dan ook het roer omgooien.

Ultieme tip voor 2024

Voorzie elke ochtend 20 minuten voor sportieve activiteiten, 20 minuten voor meditatie/reflectie en 20 minuten voor persoonlijke groei/bijleren.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Stier

Er zijn zo van die jaren waar je een heel ander mens wordt en een ander pad gaat bewandelen. Dat is precies, volgens jouw Jaarhoroscoop 2024, wat het nieuwe jaar voor jou in petto heeft, Stier. Ben je bereid om je angsten één voor één onder ogen te zien, zodat je achteraf sterk genoeg bent om je potentieel optimaal te benutten? Of blijf je steken in de modderpoel dicht bij huis? Aan jou de keuze!

Jouw focuspunten voor 2024

  • Het wordt een cruciaal jaar voor je carrière. Na een decennium bedenktijd zou je nu toch klaar moeten zijn om je inzichten in je dagelijkse leven te gaan implementeren.
  • Je maakte de voorbije jaren best wel wat mee, en dat is meteen ook de reden waarom je psychische gezondheid in 2024 je aandacht vergt. Je zult bewust tijd moeten maken om bepaalde nare ervaringen en/of trauma’s te verwerken.
  • In de familie heerst er best wel wat ongenoegen. Er zijn regelmatig felle discussies. Vooral in augustus en december 2024 houdt dat je bezig, in zoverre dat je je op het einde van het jaar terugtrekt.

Ultieme tip voor 2024

Door je hang naar comfort op te geven en de transformatie toe te laten, kan je je potentieel tot ontplooiing laten komen.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Tweelingen

Blijven ronddobberen in het midden van de oceaan is geen optie. Je moet nu eindelijk beslissen waarheen de reis van je leven gaat. Maar dit hoeft geen saaie aangelegenheid te zijn, Tweeling, je mag echt wel kiezen voor meer fun en plezier. Ga de verbinding aan met jezelf en ervaar opnieuw dat vonkje diep vanbinnen.

Jouw focuspunten voor 2024

  • In april 2024 doen er zich een aantal gebeurtenissen voor die je tot nadenken stemmen. Ben je er zeker van dat je de juiste prioriteiten legt? Heb je voor jezelf gekozen, of heb je tot nog toe het leven geleid van iemand anders? Het zijn belangrijke vragen; vragen die soms heel confronterend, maar tegelijk ook ontnuchterend zijn.
  • 2024 is het perfecte jaar om meer vreugde en plezier aan te trekken. Ontdek, speel, experimenteer, geniet. Betreed paden die je voorheen niet durfde te verkennen. Verleg je eigen grenzen, vooral in het laatste kwartaal van 2024.
  • Zodra Mercurius, de heerser van je eigen teken, dit jaar retrograde beweegt, kan je maar beter tweemaal nadenken voordat je iets zegt. Je woorden kunnen immers totaal anders begrepen worden dan wat jij bedoelde, en dan is de verwarring niet te overzien.

Ultieme tip voor 2024

Weef plezier in elke dag!

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Kreeft

2024 biedt je de gelegenheid om die beperkende overtuigingen van je af te schudden die je tegenhouden om je potentieel maximaal te benutten. Het wordt een jaar waarin innerlijk werk voorop staat, met mooie resultaten op de lange termijn, althans als je de moed hebt om de uitdaging aan te gaan. Kreeft, het is tijd om je talenten met de wereld te delen!

Jouw focuspunten voor 2024

  • What comes around, goes around. Je zult merken hoe elke beperking dit jaar meermaals op je pad komt. De vraag is hoe je daarmee omgaat. Schiet je in paniek en twijfel je aan jezelf? Of ervaar je het veeleer als een bevestiging dat je de les nu op een hoger niveau kunt integreren?
  • In februari en maart 2024 heb je last van een energiedip. Je kunt er niet langer om heen Kreeft, het is tijd om even stil te staan bij je persoonlijke noden en behoeften.
  • Begin 2024 zal je vrienden- en kennissenkring behoorlijk uitbreiden. Dat heb je aan Jupiter te danken. Veel van die mensen zullen jou positief beïnvloeden en van elk van hen zal je wel iets opsteken.

Ultieme tip voor 2024

Maak gebruik van gesprekstarterkaartjes, zoals de TherHappy Box. Die zullen je helpen de band met anderen te versterken. Het is een prima oefening in verbinden.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Leeuw

Leeuw, jouw Jaarhoroscoop 2024 zegt je dat het tijd is om je creativiteit haar gang te laten gaan. In 2024 moet het afgelopen zijn met jezelf te verstoppen. De veranderingen die je dit jaar doorvoert, zullen nog heel lang doorwerken. Het is daarom zinvol om eens na te gaan waar die veranderingen zich vooral situeren.

Jouw focuspunten voor 2024

  • Op beroepsvlak gaat het je voor de wind. In juni 2024 zit je echt wel op die promotie te azen. Tijd om met je werkgever rond de tafel te gaan zitten. Je bent een en al zelfvertrouwen, want je weet dat je heel hard je best hebt gedaan en dat dit niet zomaar kan genegeerd worden.
  • Er is dit jaar één constante: je hebt beduidend minder energie dan anders. De malaise laat zich vooral voelen in de maanden april, september en oktober 2024. Dat zou een signaal moeten zijn om ook eens stil te staan bij de omstandigheden waarin je je nu bevindt.
  • Je moet dringend iets vaker uit je kot te komen en nieuwe mensen ontmoeten. Maar ook een nieuwe hobby haalt je uit de dagelijkse sleur. Door je dagen te vullen met activiteiten waar je blij van wordt, trek je als vanzelf de juiste mensen aan.

Ultieme tip voor 2024

Laat het creatieve proces in je aan bod komen en schenk extra aandacht aan je sacrale chakra.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Maagd

Je mag zelf kiezen welke richting je uit wilt, Maagd. Als je voelt dat het tijd is om uit je veilige cocon te breken, dan zal je eerst je eigen demonen en angsten onder ogen moeten komen. Sommige mensen zal je misschien moeten teleurstellen, maar onthoud dat je bij elke nee tegen de ander resoluut ja zegt tegen jezelf.

Jouw focuspunten voor 2024

  • In maart en april 2024 word je getriggerd om komaf te maken met je eigen beperkende overtuigingen. Is het omdat je anderen voortdurend wilt ‘pleasen’, of komt het door een persoonlijk complex? En in feite doet dat er niet toe. Het is nu vooral zaak om je eigen keuzes te maken en je eigen weg te gaan.
  • Op het einde van het jaar moet je helaas vaststellen dat je onderweg een paar gezonde gewoontes bent kwijtgespeeld. Eind november is een prima moment om op retraite te gaan, om zo te focussen op jezelf met behulp van yoga, gezonde voeding, mindfulness …
  • Heel wat Maagden hebben in 2024 de behoefte om zich op geregelde tijdstippen terug te trekken, om zo de verbinding met zichzelf terug te vinden. In september en oktober 2024 heb je sowieso een vrij druk sociaal leven, meteen een mooie gelegenheid om je maandenlange afwezigheid goed te maken.

Ultieme tip voor 2024

Ook niet kiezen is een keuze. Maak bewust de keuze die bij jou hoort.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Weegschaal

Dit jaar draait helemaal om jou, lieve Weegschaal. Waaraan beleef jij plezier? Maar ook: waar moet je dringend duidelijke grenzen aangeven om je eigen ruimte te bewaken? Misschien niet je favoriete bezigheid, maar volgens jouw Jaarhoroscoop 2024 wel nodig om de basis te leggen voor een mooie toekomst.

Jouw focuspunten voor 2024

  • Je beroepsleven wordt sterk beïnvloed door je gezin, familieperikelen en gezondheidskwesties. Werk en privé strikt gescheiden houden is dan ook DE uitdaging van 2024.
  • Psychisch sta je duidelijk sterker in je schoenen. Je weet goed wat je wilt, en dat op zich is al een bijzonder gegeven, want dat is voor een Weegschaal niet evident. Je maakt schoon schip met al dat oordelen en veroordelen en zo valt er eindelijk een juk van je af.
  • Kom maar uit je schulp, Weegschaal, want het leven is te kort om te blijven kniezen. Eenmaal je weer onder de mensen komt, herleef je. Maak je dagen boeiend met interessante workshops of webinars. Dergelijke activiteiten betekenen een enorme verrijking voor je leven.

Ultieme tip voor 2024

Een planner brengt (opnieuw) structuur in elke dag van de week, de maand. Zo ben jij de baas over jouw tijd!

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Schorpioen

Schorpioen, jouw Jaarhoroscoop 2024 vertelt je dat je toe bent aan rust in je leven en die zal je in 2024 ook krijgen. Twaalf maanden lang heb je de ruimte om te herbronnen en de nodige vaardigheden op te doen waarmee je later aan de slag kunt gaan. Geniet van deze periode om weer op krachten te komen.

Jouw focuspunten voor 2024

  • Op het werk ervaar je dit jaar best wel wat belemmeringen. Vooral in april en tijdens de zomermaanden van 2024 kunnen er ongewild veel discussies optreden. Zorg ervoor dat je duidelijk communiceert en leg gemaakte afspraken vast op papier.
  • Als Schorpioen heb je van nature de neiging om dingen vast te houden, maar om je lichaam gezond te houden moet het zich kunnen ontdoen van zijn afvalstoffen. Noteer alvast de maand mei 2024 in je agenda, voor een grondige zuiverkingskuur en lenteschoonmaak van je lichaam.
  • In de komende maanden zal je merken dat je er geen zin in hebt om telkens weer met vrienden af te spreken. Je hebt meer tijd voor jezelf nodig, terwijl je hoogstens die ene speciale persoon in je leven toelaat. 2024 staat daarmee helemaal in het teken van de belangrijkste relatie in je leven, en dat is de relatie met jezelf.

Ultieme tip voor 2024

Ga in 2024 op zoek naar je persoonlijke manier om aan zelfreflectie te doen en de inzichten komen vanzelf.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Boogschutter

In jouw Jaarhoroscoop 2024 lees je dat het tijd is om de inspanningen van de voorbije jaren te verzilveren, Boogschutter. Toch kan je het je niet veroorloven om op je lauweren te gaan rusten. Door jezelf te blijven uitdagen kan je de groei van de voorbije jaren verderzetten. Alles waaraan je aandacht schenkt, zal gedijen. Kies dus verstandig.

Jouw focuspunten voor 2024

  • Zorg er voor dat je werk geen vluchtroute wordt. Het heeft geen zin om lange dagen te kloppen, omdat je de problemen thuis niet onder ogen wilt zien. Het is belangrijk om in je vrije tijd te ontspannen en je batterijen op te laden. Doe buiten de werkuren leuke dingen en breng tijd door met de mensen die voor jou belangrijk zijn.
  • Wees in december 2024 stipt met je doktersafspraken. Het zou wel eens kunnen dat je een afspraak verkeerd hebt genoteerd, waardoor de
    geplande consultatie vervalt en je opnieuw maanden moet wachten.
  • Er zouden in de loop van 2024 een aantal vrienden uit beeld kunnen verdwijnen. Met sommigen daarvan heb je al jaren een hechte band en dan doet het pijn als daar plots iets tussenkomt. Als je er dieper op in gaat, zal je ook wel beseffen dat jullie al geruime tijd uit elkaar waren gegroeid.

Ultieme tip voor 2024

Houd in 2024 bij waar je tijdens de dag zoal mee bezig bent en evalueer kritisch of dat overeenstemt met je persoonlijke waarden en normen.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Steenbok

Steenbok, volgens jouw Jaarhoroscoop is 2024 een scharnierjaar. Tijd om de balans op te maken van de voorbije periode en de schade te herstellen. Maar ook tijd om de vruchten te plukken van het geleverde werk en vorderingen die je hebt gemaakt op weg naar je doel(en). Het is een jaar van reflectie, maar verlies ondertussen ook de mensen in je omgeving niet uit het oog.

Jouw focuspunten voor 2024

  • Dit jaar wordt het gezellig druk op het werk. Je hebt heel wat nieuwe ideeën die je maar al te graag wilt uitwerken. Dat is natuurlijk fantastisch, want dat geeft je een concreet doel.
  • De eerste helft van het jaar mag je gerust inzetten op plezier. Welke activiteiten geven je een goed gevoel, Steenbok? Het leven is te kort om altijd zo ernstig te zijn. Doe de dingen die je graag doet en waar je van opbloeit.
  • Van nature ben je een einzelgänger, maar dit jaar heb je het zowaar nóg moeilijker om onder de mensen te komen. Je houdt simpelweg niet van al dat gedoe en je hebt er al helemaal geen zin in om je voortdurend te moeten schikken naar anderen. En misschien hoeft dat ook helemaal niet! Volg vooral je eigen weg, Steenbok.

Ultieme tip voor 2024

Probeer alle informatie van de voorbije jaren te bundelen en in je leven te integreren. Maak van reflecteren en mediteren een vast onderdeel van je dag.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Waterman

Als Waterman lees je in je Jaarhoroscoop 2024 dat je verantwoordelijkheid zal moeten nemen. Er moet dringend structuur komen in je financiën. Maar vergeet vooral niet, ondanks alle zorgen en lasten, om te genieten van het moment. Houd je ogen open voor nieuwe ervaringen.

Jouw focuspunten voor 2024

  • In je loopbaan komen er dit jaar geen wezenlijke veranderingen. Je hebt immers op andere domeinen al je handen vol. Misschien ben je zelfs gewoon blij als je aan het werk kunt gaan en op die manier alle andere beslommeringen even aan de kant kunt schuiven.
  • Dit jaar wordt jou een spiegel voorgehouden. Je zult daarbij je eigen gewoontes onder ogen moeten zien en dat kan best wel confronterend zijn. Zo leer je aandacht hebben voor stressbeheersing, terwijl ook je hormonale huishouding en je zenuwstelsel de revue passeren.
  • Door de juiste activiteiten te plannen, leer je ook de juiste mensen kennen en zal je je vrienden- en kennissenkring behoorlijk kunnen uitbreiden. Je trouwe vrienden blijven een hecht clubje waar jij geregeld mee optrekt. Zij zijn je steun en toeverlaat.

Ultieme tip voor 2024

Wees alert voor de negatieve gevolgen van stress op je gezondheid. Het is een regelrechte aanval op je – zo al gevoelige - zenuwstelsel.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Het jaar 2024 in een notendop voor de Vissen

Vissen, in jouw Jaarhoroscoop 2024 staat, net zoals de voorbije jaren, spirituele vooruitgang centraal. Dat heb je te danken aan de positie van Neptunus in je eigen teken. Uiteraard blijf je een mens van vlees en bloed en moet je ook je fysieke behoeften zien in te vullen. Bij momenten is het niet evident om je plekje onder de zon te claimen. Dit jaar zal je je meermaals afvragen wat je voor jezelf precies nodig hebt in dit leven. En dan volgt nog het allermoeilijkste, want je zult ook moeten leren om je wensen en verlangens te verwoorden. Maak het jezelf niet lastiger dan nodig en begin bij het begin. In de loop van 2024 zal je, weliswaar met vallen en opstaan, je bestaansrecht leren opeisen.

Jouw focuspunten voor 2024

  • Dit jaar ga je resoluut voor kwaliteit. Doordat je zo veeleisend bent voor jezelf, zal je wellicht enkele taken overdoen. Voor sommige projecten moet je zelfs helemaal terug naar de tekentafel. Daar kijk je momenteel heel erg tegenop, maar na verloop van tijd zal je de voordelen ervan inzien.
  • Alles opkroppen is geen oplossing, want daarmee schaad je je gezondheid. Keelontstekingen, verkoudheden of andere kwaaltjes zijn hét signaal dat je je dringend moet uitspreken.
  • Gaandeweg ben je selectiever geworden. Je laat niet zomaar iedereen meer toe in je leven. Je hebt geleerd je grenzen te stellen. Meer en meer ga je je focussen op waardevol gezelschap. Al bij al kan je dus zeker niet klagen over je entourage, want iedereen neemt en respecteert je zoals je bent.

Ultieme tip voor 2024

Onder de vleugels van een ervaren energetisch therapeut leer je stap voor stap de plaats innemen die je toekomt.

Lees hier jouw volledige Jaarhoroscoop 2024.

Lees Bloom 1 2024 - Special - hier!

Abonneer je nu op Bloom tijdschrift

  • Thema: Roots

  • De Grote Jaarhoroscoop 2024
    voor alle sterrenbeelden

  • Astrologen & mediums schetsen een beeld van het komende jaar 2024

  • Een astrologische vooruit- en terugblik
    + noteer alvast de belangrijkste data van 2024 in je agenda

  • Tarot- en runenlegging over 2024

  • Jouw persoonlijke manifestatiekalender voor 2024

  • Het zit in de familie
    + ontdek welke familiepatronen je roots prijsgeven

  • Moeder & Kind
    auteur Steve Aernouts die anderen aanspoort om persoonlijke trauma’s te helen

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Liefde & Relatie

Beslis voor jezelf wanneer loslaten goed is

Ken je dat gevoel dat je ‘geleefd’ wordt, dat je de controle precies kwijt lijkt te zijn ondanks al…

Lees meer
Astrologie

De lessen van Eros • De asteroïde van de Liefde, Erotiek & Passie

Tussen de planeten Mars en Jupiter bevinden zich een aantal brokstukken, de zogenaamde asteroïden,…

Lees meer
Inspiratie

ORIGINS, een boek vol kosmische herinneringen • Interview met schrijfster Ilse Wanten

Eind november 2023 verschijnt 'ORIGINS', het boek van kunstenaar Fernando Lobo en schrijfster Ilse…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom