Bloom 3 is uit! Een ode aan Moeder Aarde >

Als je vastloopt in je leven

Inspiratie
Sofia van Nuffel
28/02/2024
Als je vastloopt in je leven

Velen onder ons zullen kunnen beamen dat het leven niet altijd op rolletjes loopt. Natuurlijk trachten we dit zoveel mogelijk te vermijden, want niemand heeft graag negatieve ervaringen in zijn of haar leven. Tussen de positieve en negatieve aspecten door heb je nog de periodes in je leven die soms te snel gaan, waarbij je een overdonderend gevoel kunt hebben. Terwijl je vooruitgang als iets positiefs kunt ervaren, kan de intensiteit als alles op een hoop komt ons compleet van ons melk brengen. Daarentegen zijn de momenten die je als het ware ‘in wacht’ zetten vaak noodzakelijk om je de kans te geven je leven te overzien of te vertragen, of nieuwe zaadjes te planten voor de toekomst. Die uitersten zijn niet altijd even aangenaam, maar wel noodzakelijk om een nieuw evenwicht te vinden.

Wanneer je in wacht gezet wordt

”Een plotse wake-upcall kan zorgen voor verplichte rust of reflectie.”

Maar wat als deze periode van ‘wacht’ te lang duurt? Je herkent het misschien wel; eender wat je onderneemt, het schijnt niet te lukken. Het trachten te forceren van omstandigheden blijkt het tegenovergestelde effect te hebben en het lijkt wel of iedereen zich tegen je keert, geen contact meer met je maakt of je even niet meer ziet staan. De vraag kan dan rijzen waar deze momenten voor nodig zijn, en of deze jou misschien wel in een andere richting willen sturen.

Deze periodes van isolatie en vacuüm kunnen veel angst teweeg brengen, want je hebt dan als het ware de touwtjes niet meer in handen. Je bent misschien al een lange tijd non-stop een job aan het doen die indruist tegen jouw missie, of je weet dat deze niet meer goed voor je is. Je relatie loopt misschien al een hele tijd niet meer goed, desondanks ga je er mee door. Een plotse wake-up call door omstandigheden die buiten jou wil opeens veranderen, kan dan zorgen voor verplichte rust of reflectie.

In dat geval gaat het meestal om het noodzakelijk keren van je perspectief ten opzichte van de stilte of vastgelopen situatie. Afwijzingen kunnen dan betekenen dat je een andere richting dient uit te gaan. Het stemmetje van de zelfkritiek kan dan wel heel hard beginnen schreeuwen, toch is het eerder een moment om te kijken of dit wel is wat we écht willen.

Wat kan je doen als je vastloopt in je leven Sofia Van Nuffel artikel Bloom 1

Net zoals eb en vloed zijn ook wij onderworpen aan de getijden van het leven. Niets kan voortdurend succesvol zijn zonder hindernissen. Het leven is er namelijk vol van. De bedoeling is dat het ons wezen polijst tot we krachtig genoeg worden om volledig te gaan waar we voor geboren zijn. Verplichte periodes van rust en inkeer kunnen voor de actievelingen onder ons zeer oncomfortabel zijn, maar niets gebeurt zomaar, toch?

Je kunt dit vergelijken met een zaadje dat je al hebt geplant, maar dat enige tijd nodig heeft eer het zijn weg boven de grond maakt. Die periode is heel donker, en ondanks de traagheid van het groeien van dat eerste sprietje heeft het wel vruchtbare aarde, water, licht en tijd nodig. We zijn het zo gewend om altijd maar actie te ondernemen dat het echt moeilijk kan zijn om te wachten, zeker wanneer het té lang duurt. Het lijkt dan alsof er geen resultaten zijn, of toch niet zo snel als wij zouden wensen.

Maar zelfs al hebben we het gevoel dat er stilstand is, op de achtergrond beweegt er vaak heel wat, alleen zien en voelen we het niet onmiddellijk. Sommige vruchten kunnen we pas plukken na een lange periode van wachten.

Stilstand kan leiden tot mentale aftakeling, uitdagingen aangaan en bewust groeien brengen ons in beweging naar waarheid en verandering.

Een uitnodiging om nóg meer naar binnen te gaan

Wanneer we echter té lang in stilstand blijven, kan dat een negatieve invloed hebben op onze mentale gezondheid. Onze gedachten of behoefte om grip te krijgen op 'de gedwongen stilstand’ en het gevoel van machteloosheid kunnen je in een negatieve spiraal brengen. Denk maar aan stilstaand water, waar door de wind bladeren en takken in terecht zijn gekomen. Ze gaan na een tijd rotten en slijmerig worden en het water wordt donkergroen, tenzij iemand ze uit het water haalt.

”Soms gaan dingen in je leven pas terug stromen wanneer je van koers verandert.”

Deze stilstand kan zorgen voor een langzaam aftakelingsproces wanneer je je niet laat helpen, of niet zelf jouw zicht op de situatie verandert. Soms gaan dingen in je leven pas terug stromen wanneer je noodzakelijke beslissingen neemt en een wijziging van je koers inzet. Daarvoor kan het soms nodig zijn om professionele hulp of hulp van vrienden in te roepen.

Wanneer je je ervan bewust bent dat alles met een reden gebeurt, gaat het makkelijker. De confrontatie aangaan met wat je misschien niet wil zien, is dan noodzakelijk. Jouw moed wordt aangesproken om eindelijk komaf te maken met hetgeen je lang hebt uitgesteld. Periodes van stilte en rust geven de kans om te evalueren en bij te sturen. Als er geen beweging komt, nodigt het leven ons uit om nóg dieper te gaan. Onze blinde vlekken, of dingen die we niet zo mooi vinden aan onszelf, kunnen onze zoektocht naar afleiding gewoon hebben gemaakt. Maar we komen in tijden van absolute waarheid, zowel over onszelf als de wereld. Het leven is niet tegen ons, maar met ons, alleen vaak niet altijd op de manier waarop wij dat wensen.

Wanneer we voorbij de grote stilte zijn geraakt en ons leven hebben bijgestuurd, kan het voelen alsof we terug (weliswaar vaak met een nieuwe blik en dito plaats in de wereld) op de trein van het leven zijn toegelaten. De hindernissen die we op ons pad hebben gekregen, waren dan eigenlijk cadeautjes van het universum en kansen tot zelfrealisatie. Mochten we deze niet hebben ervaren, waren we nooit gekomen waar we nu zijn. Het is alleen behoorlijk lastig als we er middenin zitten. Niets is echter ooit gebleven zoals het was. Alles verandert voortdurend, en ook wij als mens blijven daarvan niet gespaard.

Enkele tips:

  • Vrees de stilte niet, het is een geschenk.
  • Vertrouw erop dat iets duurt zolang het nodig is.
  • Trek de natuur in, deze weerspiegelt het natuurlijke proces.
  • Tracht uit je hoofd te blijven, of zoek hulp.
  • Everything happens for a reason.

Beleven

Bezoek de Spirituele Bloom Fairs in je regio
Astrolijn: WhatsApp, SMS, mail met een online medium of coach

Leestip

'Moeder & Kind', roman van Steve Aernouts
'Trilogie', spirituele roman van Marc Perneel

Doen

Bereken & lees je geboortehoroscoop
Volg een cursus bij Bloom (zowel online als fysiek in Waregem)

Lees meer van Sofia Van Nuffel

Draadloos verbinden: over verbindende communicatie in digitale tijden
Je neemt jezelf mee, waar je ook gaat

How to: signalen en symbolen interpreteren in moderne tijden

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Kosmische events december 2023

We sluiten dit jaar af met een maand die propvol astrologische gebeurtenissen zit. De sterren…

Lees meer
Spiritualiteit

Herstel je band met Moeder Natuur

Een groot deel van ons heeft de band met Moeder Natuur verloren. Om die band te herstellen, is er…

Lees meer
Astrologie

Lente-equinox 2024: wat mag jouw sterrenbeeld verwachten?

Het einde van de winter en de start van een nieuw begin: de lente-equinox wordt beschouwd als het…

Lees meer
Bloom 3 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom