Home

Overige

Mijn account

Spirituele Bloom Fairs voorjaar 2024
Zondag 21 januari 2024 • Geel
Koop tickets >

De kopzorgen van Koning Filip: een politieke impasse

Astrologie
29/02/2020
De kopzorgen van Koning Filip: een politieke impasse

Op vrijdag 14 februari kwam opdrachtgever Koen Geens van de CD&V met lege handen vervroegd terug bij Koning Filip. Doordat Paul Magnette van de PS definitief zijn veto had uitgesproken tegen de N-VA besloot Geens dat nieuwe initiatieven geen zin meer hadden om verder te onderhandelen. Daardoor zijn we andermaal getuige van een politieke tweespalt. Een gegeven dat Koning Filip nog veel kopzorgen en nachtmerries zal bezorgen.

Koning Filip verraste nogmaals zijn landgenoten met de nieuwe aanstelling van de voorzitster van de Senaat, Sabine Laruelle, en de voorzitter van de Kamer, Patrick Dewael,. Politieke journalisten beschouwen deze kandidaten als afkoelingskrachten om de gemoederen tussen de N-VA en PS te bedaren. De situatie in België wordt toch heel bedenkelijk na het mislukken van reeds 8 (!) voorafgaande informateurs, opdrachtgevers en preformateurs. Vooral in de Vlaamse bewegingen spreekt men van splitsing, frontvorming of confederalisme.

Moet de Koning zich zorgen maken?

Koning Filip België regering problemen politiek astrologie horoscoop Bloom web

Het is tijd voor een astrologische belichting van deze problematiek. We gebruiken de gebeurtenishoroscoop van 14 februari 2020 om 17 uur, het moment dat Koen Geens zijn opdracht teruggaf aan onze vorst. De binnenste cirkel is de geboortehoroscoop van de Koning en de buitenste cirkel is de gebeurtenishoroscoop (of de transit) van 14 februari. Filip is geboren als Ram op 15 april 1960 om 08.55 in Laken. De vuurtekens Ram, Leeuw en Boogschutter komen bij koningen prominent in beeld. Bij Koning Filip staat de Zon in Ram en de Maan in het idealistische teken Boogschutter. Zijn ascendant, het horoscoopteken aan de oostelijke horizon, is gelegen in Tweelingen. De Belgen hebben al voldoende opgemerkt dat hij een heel gevoelig persoon is en dat constateren we doordat Mercurius, de planeet van de ascendant Tweelingen, in het gevoelige en sociale teken Vissen staat. Eén van de hoofdregels in de astrologie is dat de planeet van de ascendant de Heer of de Meester is van de horoscoop. Het sterrenbeeld Vissen is het teken bij uitstek die gevoelsstromen ervaart en die mensen om zich heen terdege begrijpt. Velen hebben een sociale instelling en willen hulp bieden in hun omgeving. Heer-Mercurius staat alsook samen met Venus. Deze bundeling schept een verlangen om harmonie te bewerkstelligen. Het is geweten dat Filip een heel goed band had in zijn jeugd met de Neptuniaanse Koning Boudewijn. Boudewijn was geboren met een samenstand Zon en Neptunus. Neptunus is de planeet van Vissen. Het sterrenbeeld Vissen symboliseert religie, spiritualiteit
en de sociale wereld. Koning Boudewijn was gekend als een zeer gelovige vorst.

”Te snel formateur benoemen voor de Belgische regering: een typische Rameigenschap van onze Koning.”

We mogen echter de Rameigenschappen van Filip niet onderschatten. In zijn jeugdige jaren nam hij maar al te snel initiatieven, wat typisch is voor de Ram. Te snel formateurs benoemen voor de Belgische regering is daar een uiting van. Hij is verder ook gevechtspiloot (een typische Ram-energie). En sedert 2013 is hij ook Opperbevelhebber van het Belgisch Leger. Mars, planeet en dispositor van Ram, staat in spanning met zijn Maan. Deze spanning kan zich op twee manieren uiten. De eerste mogelijkheid is dat hij zelf spanning of strijd brengt naar anderen toe. De tweede mogelijkheid is dat spanningen van andere mensen of groepen naar hem stromen. Hier stellen we duidelijk vast dat het gaat over de spanningen tussen groepen mensen die naar hem toevloeien. In de buitenste cirkel staat de Maan van 14 februari samen met Neptunus in het vijfde huis. Het vijfde huis houdt de symboliek van het vijfde horoscoopteken Leeuw in en duidt hier nogmaals zijn gevoelige kant aan als mens en Koning door de plaatsing van Neptunus. Deze Neptunus is verbonden door een 120° hoek met zijn Mars en deze stand symboliseert het Waalse volk onder de PS-leiding. De planeet Mars in spanning met zijn Maan in Boogschutter indiceert het Vlaamse volk met diens rechtse partijen.

Het sterrenbeeld van Bart De Wever is Boogschutter en we zien hier de transit Mars in Boogschutter in het begin van het zevende huis. Dit symboliseert de druk en de spanning van hem en zijn partij naar de Koning toe. Doch, de zwaarste spanning in de geboortehoroscoop van de vorst wordt geleverd door de transit van het duo Saturnus-Pluto in Steenbok en het 8ste Huis naar zijn Zon in Ram. Deze spanning van de 90° hoek blijft gans het jaar 2020 duren. Saturnus in Steenbok vertegenwoordigt de staat of regering en het 8ste huis is het domein van de transformatie. Doordat Pluto een heel langzame planeet is en vele jaren in hetzelfde huis vertoeft, mogen we concluderen dat er nog ferm gesleuteld zal worden aan de instellingen van de Belgische Staat. We zullen constateren dat de politici die naar voren geschoven worden sterke Steenbokeigenschappen zullen hebben. Gwendolyn Rutten van Open-VLD heeft de Maan in het siderische sterrenbeeld Steenbok staan en het zou mij niet verwonderen dat zij nog een belangrijke rol zal spelen in de toekomst van België. De Koning zal niet aarzelen om haar te benoemen.

Download hier de geboortehoroscoop van Koning Filip

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

De transitie naar het Watermantijdperk: resoneren op de nieuwe energie is allesbehalve vanzelfsprekend

Als Bloom’er weet je natuurlijk dat we ons momenteel in een heuse transitie bevinden. De overgang…

Lees meer
Lifestyle

Breng je woonkamer energetisch in balans met Feng Shui

Na het afsluiten van een hypothecaire lening en de daadwerkelijke levering van je woning breekt een…

Lees meer
Astrologie

Fit blijven met de Maan

Zoals algemeen bekend is, heeft de nachtelijke hemel en meer bepaald de Maan een aanzienlijke…

Lees meer
Bloom 8 - 2023

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2023, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2023,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom