Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

Neptunus Retrograde • 30 juni 2023 • alles wat je moet weten

Astrologie
Bloom
29/06/2023
Neptunus Retrograde • 30 juni tot 6 december 2023 • Alles wat je moet weten

Vrijdag 30 juni 2023 zal Neptunus, de heerser over spiritualiteit, mededogen en verbeeldingskracht, zijn retrograde loop aanvangen en dit in het sterrenbeeld Vissen. De schijnbaar achterwaartse beweging van deze ijzige planeet zal aanhouden tot en met 6 december 2023. Hoewel de gevolgen van Neptunus Retrograde niet zo overduidelijk zijn als bijvoorbeeld die van Mercurius, zijn ze toch belangrijk om rekening mee te houden in je dagdagelijkse leven. Lees hier de uitwerking van Neptunus Retrograde.

De mystieke en dromerige Neptunus

”Neptunus is de mysticus van de dierenriem en de natuurlijke heerser over het spirituele Vissen. De planeet helpt ons om in verbinding te komen met de onzichtbare lagen des levens.”

Neptunus is een buitenplaneet zoals dat genoemd wordt in astrologische kringen. Deze planeten staan enorm ver van de aarde waardoor ze met het blote oog niet te zien zijn. Neptunus heeft 164 jaar nodig om de gehele dierenriem te doorlopen. Het teken waarin Neptunus vertoeft zegt dus eerder iets over een gehele generatie. Buitenplaneten vertegenwoordigen de esoterische aspecten van een welbepaald persoon. Hun invloed kan dus wel doordringen tot op een persoonlijker niveau. Een invloed die meebepaald wordt door het huis waarin ze staan of de aspecten die ze vormen in je geboortehoroscoop.

Neptunus is de mysticus van de dierenriem en de natuurlijke heerser over het spirituele Vissen. De planeet helpt ons om in verbinding te komen met de onzichtbare lagen des levens. De waterige planeet regeert over dromen en illusies en stimuleert je daardoor om je creativiteit te ontwikkelen. Onder de invloed van Neptunus ben je geneigd om je te verdiepen in de beeldende kunst zoals dans, fotografie of film.

Neptunus Retrograde in Vissen

Bij een retrograde loop keert de energie van de planeet naar binnen. Je wordt aangemoedigd om persoonlijk werk te verrichten en je op persoonlijk niveau te ontwikkelen. Neptunus in Vissen is een dromerige, mystieke en surrealistische combinatie en beïnvloedt vooral onze innerlijke wereld. Echter als de retrograde beweging van Neptunus zich voordoet in Vissen, dan vertroebelt dat je zicht. Je kan je verward voelen en je loopt er wat verloren bij.

Tijdens deze retrograde periode van 30 juni tot 6 december 2023 kun je gemakkelijker vallen voor frauduleuze praktijken of oplichters. Vertrouw op je intuïtie en als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat waarschijnlijk ook. Just go with the flow tijdens Neptunus Retrograde. Luister deze periode naar je artistieke ingevingen en kom in tune met je creatieve kant.

Hoewel Neptunus Retrograde als iets negatiefs klinkt, geeft het je de kans om je gedachten, dromen en verlangens op een rijtje te zetten. Normaliter ervaar je een ‘helder’ hoofd na de retrograde loop van deze blauwe planeet. Ook voel je je meer verbonden met je artistieke kant en ben je misschien wel geïnspireerd om het leven over een totaal andere boeg te gooien.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Kan het leren van talen de geestelijke gezondheid helpen?

Kan het beheersen van een nieuwe taal, zoals Engels, een positieve invloed hebben op onze…

Lees meer
Huis & Thuis

Geniet van de rust en inspiratie die een tuin je kan bieden

Neem op mooie lente- en zomerdagen eens wat vaker een moment voor jezelf in de tuin, door te…

Lees meer
Spiritualiteit

Wicca & de Maan

"Eens per maand, en liefst wanneer de Maan vol is, zullen jullie bijeenkomen op een geheime plaats…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom