26 mei 2024 - Spirituele Bloom Fair Park ter Walle Menen >

12 augustus 2022 • Volle Supermaan in Waterman • Lucht vs. Vuur

Astrologie
Bloom
11/08/2022
12 augustus 2022 • Volle Supermaan in Waterman • Lucht vs. Vuur

Op vrijdag 12 augustus 2022 om 03.36 uur vinden we de Volle Supermaan in het luchtteken Waterman. Tegelijkertijd staat de Zon in het vuurteken Leeuw geplaatst. Een tegenstrijdige combinatie die ook de toon zet voor deze volle maanfase. Lees hier wat jou te wachten staat.

Wat is een Supermaan?

Als rasechte astrologieliefhebber weet je ongetwijfeld dat de Maan niet in een cirkel rond de aarde draait, maar eerder een ovaalvormige baan volgt. De afstand van de Maan tot de aarde varieert daardoor altijd. Dat verklaart waarom op sommige momenten de Maan heel klein oogt en op andere momenten dan weer heel groot. Tijdens een Supermaan staat de Maan heel dicht bij de aarde. Ze schijnt feller en oogt groter.

Tijdens een Supermaan is haar energie, haar invloed intenser. Iets wat eveneens geldt voor het sterrenbeeld waarin de Maan staat. De karakteristieke eigenschappen van dat welbepaalde teken treden meer naar de voorgrond. Ook ervaar je meer onrust, hoofdpijn en slapeloosheid tijdens een Supermaan. So buckle up!

De Volle Maan in Waterman op vrijdag 12 augustus 2022

Een volle maanfase biedt ons de gelegenheid om de balans op te maken, om onze geleverde inspanningen en behaalde resultaten te bestuderen en eventueel van koers te veranderen. De Maan heerst over onze innerlijke gevoelswereld en nu de Zon door Leeuw reist en de Maan in Waterman prijkt, worden we geconfronteerd met innerlijke conflicten. De Waterman redeneert met zijn gezond verstand daar waar de Leeuw zijn hart volgt. Zeker als er knopen doorgehakt dienen te worden, kan dit voor problemen zorgen, want vertrouw je liever op de logica of op je hart? Aan jou de keuze…

Maar dat is niet het enige dat zich aan onze sterrenhemel voltrekt. Saturnus loopt retrograde. Een gegeven dat ons overvalt met een gevoel van beperking. Tevens ontwaren we dat de planeet van agressie, Mars, en Uranus, de heerser over Waterman, een spanningsaspect maken met de Maan. We willen vooruit, resultaten behalen, maar voelen ons beperkt in onze mogelijkheden. De Maan staat vierkant met Uranus en de noordelijke Maansknoop, dus hou je maar vast, want deze kosmische combinatie verzekert ons van een heftige en intense Volle Maan. De noordelijke Maansknoop is het punt in je geboortehoroscoop dat jouw zielsmissie onthult. De kans is reëel dat deze Volle Maan een nieuw hoofdstuk in je leven inluidt. Who knows?

Easy Full Moon Rituals

Volle Supermaan In Waterman 2022 2

Maanbaden

Laad jezelf op onder de stralen van de Volle Maan. Hoewel maanbaden niet letterlijk betekent dat je een frisse duik in het water moet nemen, is dat zeker ook een optie. Zolang de maanstralen je maar kunnen voorzien van een gezonde dosis energie.

Edelstenen opladen

Een Volle Maan is hét moment om je edelstenen op te laden. Reinig ze eerst onder de lopende kraan voordat je ze in het maanlicht legt om op te laden.

Maak je eigen Maanwater

Laad je (drink)water op met de kracht van de Maan. Het water kun je nadien gebruiken in rituelen, om je planten mee te verzorgen of om lekker zelf op te drinken. Cheers!

Verbinden Maanfasen E Book Bloom Online

Ontvang gratis het E-Book 'Verbind je met de maanfasen'

Leer aan de hand van het gratis E-Book 'Verbind je met de maanfasen' hoe je jouw leven meer glans en kracht kan geven door je te verbinden met de maanfasen.

Laat nu je e-mailadres achter en ontvang het E-Book 'Verbind je met de maanfasen' gratis.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Inspiratie

De universele wijsheid van mandala's

Mandala's zijn meer dan alleen artistieke creaties: het zijn universele symbolen van spirituele…

Lees meer
Astrologie

Trouwen of een zaak opstarten op basis van de maanstanden • incl. maanstanden 2024

Op basis van de maanstanden je huwelijksdatum plannen of een zaak opstarten? Het kan! Alles wordt…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom