27+28 april Spirituele Bloom Fair Oktoberhallen Wieze >

Maanwater als energizer: laad je water op met heilzame energie

Spiritualiteit
Ada Dierick
15/08/2022
Maanwater als energizer: laad je water op met heilzame energie

Maanwater maken, het klinkt heel magisch… En dat is het ook! Je water opladen kan je heel gemakkelijk zelf doen en je hebt er in principe enkel die attributen voor nodig die je in de natuur terugvindt. Laat een (glazen) kan gevuld met water een nacht of een paar nachten in het maanlicht staan. Vooral tijdens de Volle Maanfasen mist dit magisch brouwseltje zijn effect niet. Het water vangt de energie van de Maan en laadt zich op deze manier op. De maan heerst over emoties, dus kan maanwater heel healend werken.

Stap 1: maanwater maken op basis van de Volle Maan

Ga hieronder na wanneer het Volle Maan is en gebruik die dag om je maanwater klaar te stomen. Hieronder tref je een overzicht van de maanstanden en Volle Manen in 2022:

  • 18 januari 2022 om 00:51 uur in Kreeft
  • 16 februari 2022 om 17:59 uur in Leeuw
  • 18 maart 2022 om 08:20 uur in Maagd
  • 16 april 2022 om 20:57 uur in Weegschaal
  • 16 mei 2022 om 06:15 uur in Schorpioen
  • 14 juni 2022 om 13:52 uur in Boogschutter
  • 13 juli 2022 om 20:38 uur in Steenbok
  • 12 augustus 2022 om 03:36 uur in Waterman
  • 10 september 2022 om 11:58 uur in Vissen
  • 9 oktober 2022 om 22:54 uur in Ram
  • 8 november 2022 om 12:02 uur in Stier
  • 8 december 2022 om 5:09 uur in Tweelingen

Leestip:
Vind hier een overzicht van alle maanstanden voor 2022 (Wassende, Afnemende Maan, Nieuwe Maan, Eerste kwartier, Volle Maan en Laatste Kwartier).

Stap 2: maanwater attributen

Eigenlijk hoef je bijna geen moeite te doen om maanwater te maken. Je vult een kan, glas, emmer of wat je maar wil met water en plaatst die onder de Volle Maan. Ook als het bewolkt is, schijnen de maanstralen zo krachtig en missen ze hun effect op je maanwater niet. Als je je water liever niet buiten laat staan, kan je drankje zelfs vanachter het raam de stralen opnemen. Voor het beste effect gebruik je een doorzichtige glazen karaf. Deze vitaalwaterkaraf bijvoorbeeld laadt je water extra op met levensenergie.

Hoe ga je met maanwater aan de slag?

  • Denk goed na over een affirmatie die je over het water wilt uitspreken. Affirmaties zijn krachtige zinnen die helpen bij het manifesteren. Geloof in wat je zegt en beschouw het als de realiteit. Waarvoor wil je je maanwater gaan gebruiken? Kies bijvoorbeeld voor een daad van zelfliefde zoals ‘ik gun mezelf tijd en liefde’. Herhaal je gekozen affirmatie enkele keren hardop. In de ochtend is het water al klaar en kan je ermee aan de slag.
  • Sommige edelstenen kunnen de kracht van de Maan nog eens extra versterken. Denk hierbij aan Maansteen, Zonnesteen, Amethist, Labradoriet of de Gouden Driehoek (combinatie van bergkristal, rozenkwarts en amethist). Zet deze edelstenen dus zeker in als je je maanwater net dat tikkeltje extra wil geven.
  • Drink een glas maanwater: je kan het water op jezelf gaan toepassen. Heb je een affirmatie gebruikt voor zelfliefde en wil je graag je relatie met jezelf verbeteren? Drink in de ochtend een glas opgeladen water. De energie komt zo rechtstreeks in je terecht en voedt je hele lichaam.
  • Neem een bad: giet wat maanwater in je bad en week jezelf in de helende energie. Je kan ook wat etherische oliën, kruiden of badzout toevoegen om jezelf te verwennen met lekkere geuren om extra te kunnen ontspannen.
  • Edelstenen opladen: edelstenen weken bepaalde gevoelens los en werken stimulerend. Het is daarom belangrijk om je favoriete edelstenen op tijd op te laden anders verliezen ze hun positieve uitwerking. De energie van de Maan is de perfecte energizer. Leg je edelstenen in het water dat je klaarzet voor de nacht. Let wel op want niet alle kristallen kunnen tegen water. Gebruik een edelsteen waterstaaf voor een krachtige en veilige combinatie. Kies de mix die past bij jouw intenties.
  • Ontvang boodschappen in je glazen bol: maanlicht versterkt de intuïtie. Door in een kristallen glazen bol te staren krijg je instinctieve boodschappen doorgestuurd. Ook leert het je je beter te concentreren. Train je intuïtie met een prachtige glazen bol.
  • Reinig je space: cleanse je leefruimte door maanwater in te zetten bij het poetsen. Je kan ermee dweilen of met een vodje over je decoratie gaan. Maanwater in je kamer of leefruimte verspreiden kan middels een diffuser. Voeg er een lekker geurtje aan toe en laat de energie je leefomgeving vullen.

Vind alle accessoires voor Maan Water in de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Lifestyle

Kleuren onder de loep: de betekenis van blauw

We nemen de kleuren onder de loep en vandaag richten we ons op de kleur blauw. Het begint al bij…

Lees meer
Astrologie

Steenbok, jouw jaarhoroscoop 2024: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Steenbok is jarig als de maanden december en januari hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Detoxen, een go of een no-go?

Detoxen, van speciale drankjes tot gekke diëten en gewoonweg niet eten. Volgens de een een absolute…

Lees meer
Bloom 4 - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom