Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

16 mei 2022 • Volle Bloedmaan in Schorpioen 2022 • chaos & ontwrichting

Astrologie
Bloom
10/05/2022
16 mei 2022 • Volle Bloedmaan in Schorpioen 2022 • chaos & ontwrichting

Op maandag 16 mei 2022 om 06.14 uur schittert de Volle Bloedmaan in het intense en passionele sterrenbeeld Schorpioen. En net zoals de afgelopen Nieuwe Maan valt ook deze volle maanfase samen met een eclips. Deze volledige maansverduistering maakt van deze Volle Maan in Schorpioen een Bloedmaan. Eclipsen brengen veranderingen en transformaties teweeg en luiden vaak een geheel nieuw hoofdstuk in je leven in. Lees hier alles over de Bloedmaan in Schorpioen.

De Nieuwe Zwarte Maan in Stier op zaterdag 30 april 2022 luidde het startsein in voor het eclipsenseizoen. Deze gedeeltelijke zonsverduistering was nog maar een voorproefje van wat ons op 16 mei 2022 om 06.14 uur te wachten staat. Want ook nu noteren we een opmerkelijke maanstand. Een Volle Maan in Schorpioen is op zichzelf al intens, maar deze maanfase wordt nog eens extra versterkt door de totale maansverduistering en het feit dat deze Maan bloedrood kleurt.

Wat is een Bloedmaan?

Een Bloedmaan ontstaat doordat de Aarde zich tussen de Zon en de Maan positioneert. Langs de randen van de aarde bereikt het zonlicht indirect de Maan en voorziet haar van een rode gloed. Een Bloedmaan ontstaat alleen tijdens een Volle Maan en een maansverduistering. Zowel zons- als maansverduisteringen zijn in de astrologie een big deal. Eclipsen brengen snelle transformaties en onverwachte wendingen met zich mee. Ze schudden ons wakker en helpen ons om opnieuw af te stemmen op onze levensmissie. Dit is hét moment om kansen met beide handen aan te grijpen, nieuwe verbindingen te vormen en je leven vanuit de duisternis opnieuw vorm te geven.

Bloedmanen brengen dan ook chaos, ontwrichting en innerlijke verschuivingen teweeg. Ook de Volle Maan symboliseert transformaties en het loslaten van ongewenste zaken in je leven, zeker als de Maan prijkt in het waterteken Schorpioen. Needless to say dat een Bloedmaan al deze facetten alleen maar versterkt. Maar geen zorgen. Hoewel een Bloedmaan als een rampzalige voorbode klinkt, hoeft deze maansverduistering geen negativiteit met zich mee te brengen. Eclipsen bieden ons de kans om met een schone lei te beginnen en projecten eventueel bij te sturen.

De Volle Bloedmaan in Schorpioen op 16 mei 2022

”De Maan vertegenwoordigt onze gevoelswereld en onderdrukte emoties kunnen dan ook opborrelen, zeker als de Maan door een Waterteken reist.”

Een volle maanfase is een goed moment om hoofdstukken af te sluiten, je persoonlijke groei onder de loep te nemen en om de balans op te maken. De Schorpioenen staan bekend om hun daadkracht, passie, assertiviteit en het vermogen om het onderste uit de kan te halen. Al deze kwaliteiten komen tijdens de Volle Bloedmaan volledig tot hun recht.

De Maan vertegenwoordigt onze gevoelswereld en onderdrukte emoties kunnen dan ook opborrelen, zeker als de Maan zich door een Waterteken begeeft. De Volle Maan bevindt zich op 16 mei 2022 in het waterteken Schorpioen. Op datzelfde moment beweegt de Zon zich door het aardeteken Stier. Deze twee dierenriemtekens zijn elkaars tegenpolen en dat creëert logischerwijs een spanningsveld. De Stier is verzot op zekerheid en stabiliteit daar waar de Schorpioen juist transformaties bewerkstelligt. En dat kan zorgen voor innerlijke onrust.

Verbinden Maanfasen E Book Bloom Online

Ontvang gratis het E-Book 'Verbind je met de maanfasen'

Leer aan de hand van het gratis E-Book 'Verbind je met de maanfasen' hoe je jouw leven meer glans en kracht kan geven door je te verbinden met de maanfasen.

Laat nu je e-mailadres achter en ontvang het E-Book 'Verbind je met de maanfasen' gratis.

In onze Privacy Verklaring & cookie policy informeren we u over de gegevens die wij verzamelen wanneer u onze website bezoekt en waarvoor we die gebruiken.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Inspiratie

Ondernemen en relaties: hoe je beide succesvol kunt balanceren

Het leven van een ondernemer is vaak een rollercoaster van emoties, deadlines en druk. Hoewel dit…

Lees meer
Astrologie

Met welk sterrenbeeld ga jij op eerste date?

Een eerste date blijft altijd spannend. Je hoopt natuurlijk altijd dat het een onvergetelijk moment…

Lees meer
Dossier 2024

PREVIEW // Jouw Jaarhoroscoop 2024

Traditioneel besteden we in de eerste Bloom-editie van het nieuwe jaar (zie special Bloom 1 - 2024)…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom