Summer Bloom Festivals - Diest & Oostende - tickets >

8 mei 2024 • Nieuwe Maan in Stier • Leg je fundament

Astrologie
Bloom
01/05/2024
8 mei 2024 • Nieuwe Maan in Stier • Leg je fundament

Op woensdag 8 mei prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 05.24 uur in het sterrenbeeld Stier. Stier vertegenwoordigt alles wat solide en betrouwbaar is, daarom is deze maanfase hét moment om (verder) te bouwen aan je fundament. De scheppende energie van de Nieuwe Maan en het aardse sterrenbeeld Stier vormen een uitstekende combinatie die je ondersteunt in het uitzetten van je doelen. Vergeet bovendien zeker niet te genieten van de Stier-vibe: de Stier is gericht op het lichamelijke, op comfort en luxe. Misschien zit er op deze nieuwe maandag een dagje wellness in?

De Nieuwe Maan als startpunt

Een Nieuwe Maan geeft altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en tegelijk een nieuw begin, startpunt. De Maan staat op dit moment met haar donkere zijde naar de aarde toegekeerd, en is dus niet zichtbaar voor ons. Deze Nieuwe Maan staat als maanfase voor een nieuw begin en moedigt nieuwe projecten en initiatieven aan.

Een Nieuwe Maan is een belangrijk moment voor velen om hun intenties voor de volgende maancyclus te bepalen. Om een spreuk of ritueel uit te voeren met nieuwe doelen voor ogen. De Nieuwe Maan heeft immers een zuiverende werking. Uit het duister kunnen grootse zaken en projecten geboren worden. De Nieuwe Maan is dan ook hét moment om je wensen, doelen en verlangens met extra daadkracht te manifesteren.

Een nieuw zaadje dat wordt geplant

Met de Nieuwe Maan wordt ingezet op persoonlijke groei, heling, of het zegenen van een nieuw project. Het is het moment waarop je de energie krijgt om een zaadje te planten, iets nieuws uit te proberen. De resultaten worden zichtbaar bij de eerstvolgende Volle Maan, na circa 14 dagen. Nieuwe Maan staat voor een nieuwe begin, waarbij nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd en je de mogelijkheid geniet om dat vers geplante zaadje tot wasdom te laten komen. Op de dag zelf vindt de transformatie van oud naar nieuw plaats. Wel is het verstandig om pas actie te ondernemen wanneer de Nieuwe Maan al enkele uren aan de hemel staat.

De Nieuwe Maan leent zich uitstekend tot reflectie en kan je aansporen om bepaalde zaken te veranderen. Een Stier is een koppig en vasthoudend teken. Stel onder invloed van deze maanfase daarom je routines in vraag. Observeer, reflecteer en ga na waar jij groei in je leven kan bewerkstelligen.

Leg je fundament met de Nieuwe Maan in Stier

”8 mei is een prima dag om je te ontspannen en om jezelf eens in de watten te leggen. Ga voor jezelf op zoek naar wat je écht vreugde schenkt en integreer deze wens of activiteit in je dag.”

De Nieuwe Maan in Stier is hier om een ​​fundament te leggen. Stier vertegenwoordigt alles wat solide en betrouwbaar is. Denk hier eens over na: Hoe staat het met de stabiliteit in jouw leven? Deze Nieuwe maan kan emoties doen opborrelen, waarbij de angst voor gebrek en schaarste naar voren komt. Maar de Stier, als symbool van waarde en levenskwaliteit, herinnert ons eraan dat ware welvaart niet uitsluitend materieel is. Het gaat erom je tijd en energie slim te investeren. Neem daarom in deze periode de tijd om te onderzoeken hoe je verstandig kunt omgaan met jouw kostbare middelen. De Nieuwe Maan in Stier vraagt ons om te kijken naar de diepere aspecten van welzijn, weg van louter financiële overwegingen.

Leg ook jezelf in de watten

Onder deze kosmische constellatie van de Nieuwe Maan in Stier oog je sensueler, vriendelijker en charismatischer. Het is een prima dag om je te ontspannen en om jezelf eens in de watten te leggen. Ga voor jezelf op zoek naar wat je écht vreugde schenkt en integreer deze wens of activiteit in je dag. Alles wat jouw ziel voeding geeft, is vandaag welgekomen.

Laat je agenda een snipperdag niet toe? Ook zakelijk kan er heel wat te rapen vallen! Een Stier is immers een harde werker. Nieuwe projecten en zaken kunnen nu goed uitpakken. Deze plaatsing van de Maan heeft ook een positieve invloed op zaken die met geld, liefde, bezittingen, kunst en muziek te maken hebben. Handel niet impulsief, maar denk na over de concrete stappen die nodig zijn om je doel te realiseren.

(lees verder onder de afbeelding)

Hoe bestaat de Stier?

Sterrenbeeld Stier Bloom Eigenschappen Maandhoroscoop Jaarhoroscoop Astrologie

Opinies en ideeën zijn vaste waarden voor de Stier, die er steeds op terugvalt. Weliswaar zijn de ideeën van het sterrenbeeld Stier klassiek tot conservatief te noemen. Stieren zijn doorgaans eigenzinnige mensen, die zich gemakkelijk beledigd voelen en niet van hun standpunt afwijken. Tegenspraak wordt niet geduld en de Stier kan echt driftig worden als deze zijn gedachten op iets heeft gezet. Het teken Stier is moeilijk te overreden. Het is zo en niet anders voor een Stier. Stieren zijn harde werkers, die met geduld en met hun langzame tred naar hun doel streven. Hun doelen zijn vooral aards gericht en financiële vooruitgang staat bovenaan het verlanglijstje van dit sterrenbeeld. Stier houdt van plezier en van alle geneugten in het leven zoals lekker eten en drinken, comfort, seks, …

Tips om optimaal gebruik te maken van de fase van de Nieuwe Maan in Stier:

1. Doorbreek doordacht de routine. Zoals met alle maanfasen leent de Nieuwe Maan zich uitstekend tot reflectie en kan deze je aansporen om bepaalde zaken te veranderen. Een Stier is namelijk een koppig, vasthoudend teken. Stel onder invloed van deze maanfase je routines in vraag. Observeer, reflecteer en ga na waar jij groei in je leven kan bewerkstelligen.

2. Zaai enkele planten, kruiden of bloemen. Door de Nieuwe Maan wordt het water uit de aarde 'getrokken', waardoor de zaadjes aan de oppervlakte extra gevoed worden.

3. Ontgift je lichaam. Eet zo licht mogelijk, drink veel water en detoxthee- of sapjes.

4. Pen je doelen, dromen en ideeën neer in een notitieboekje. De Nieuwe Maan zal je dat duwtje in de rug geven om de komende dagen en weken je plannen te verwezenlijken.

5. Probeer niets te forceren. Laat alles rustig op je afkomen. Deze maanfase is ook een ideaal moment om te mediteren.

6. Neem tijd voor jezelf, geniet van sensualiteit en seksualiteit.

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Dromen en het weten: het absolute bewustzijn

Wat is het absolute bewustzijn en hoe werkt het? Dromenexperte Jaqcueline Voskuil, auteur van 'Het…

Lees meer
Meditatie

Mediteren als manifestatietool

Wat kan mediteren toch veel verschillende reacties oproepen! De één zweert erbij, de ander zegt er…

Lees meer
Spiritualiteit

Zijn vrouwen spiritueler dan mannen?

Het wordt vaak gezegd dat vrouwen meer spiritueel ingesteld zijn dan mannen. De spirituele vrouw…

Lees meer
Bloom 5 - Special - 2024

Word een Bloom’er

  • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

  • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

  • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

  • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

  • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom