Home

Overige

Mijn account

Nieuwe Maan in Stier 11 mei 2021: laat je zielswensen in vervulling gaan

Astrologie
Bloom
05/05/2021
Nieuwe Maan in Stier 11 mei 2021: laat je zielswensen in vervulling gaan

Op dinsdag 11 mei 2021 prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 20.59 uur in het aardse teken Stier. We worden een rustige, serene en liefdevolle energie gewaar. Hallelujah! Maar ook andere planeten doen hierbij hun duit in het zakje. Zo noteren we Neptunus, de planeet van mededogen en naastenliefde, in een gunstig aspect met de Zon én Maan. Dankzij deze kosmische constellaties kunnen diepere zielswensen in vervulling gaan.

Een Nieuwe Maan geeft altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en tegelijk een nieuw begin, startpunt. De Maan staat op dit moment met haar donkere zijde naar de aarde toegekeerd, en is dus niet zichtbaar voor ons. Dit is de maanfase die een nieuw begin, nieuwe projecten en initiatieven aanmoedigt.

Een nieuw zaadje dat wordt geplant

Met de Nieuwe Maan wordt ingezet op persoonlijke groei, heling, of het zegenen van een nieuw project. Het is het moment waarop je de energie krijgt om een zaadje te planten, iets nieuws uit te proberen. De resultaten worden zichtbaar bij de eerstvolgende Volle Maan, na circa 14 dagen. Nieuwe Maan staat voor een nieuwe begin, waarbij nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd en je de mogelijkheid geniet om dat vers geplante zaadje te laten groeien en ontwikkelen. Op de dag zelf vindt de transformatie van oud naar nieuw plaats. Wel is het verstandig om pas actie te ondernemen wanneer de Nieuwe Maan al enkele uren aan de hemel staat.

Hoe bestaat de Stier?

Nieuwe maan in stier zijkant web

Opinies en ideeën zijn vaste waarden voor de Stier, die er steeds op terugvalt. Weliswaar zijn de ideeën van het sterrenbeeld Stier klassiek tot conservatief te noemen. Het zijn eigenzinnige mensen, die zich gemakkelijk beledigd voelen en van geen standpunt willen afwijken. Tegenspraak wordt niet geduld en de Stier kan echt driftig worden als deze zijn gedachten op iets heeft gezet. Het teken is moeilijk te overreden. Het is zo en niet anders voor een Stier. Het zijn harde werkers, die met geduld en met hun langzame tred naar hun doel streven. Hun doelen zijn vooral aards gericht en financiële vooruitgang staat bovenaan het verlanglijstje van het sterrenbeeld. Stier houdt van plezier en van alle geneugten in het leven zoals lekker eten en drinken, comfort, seks,…

Nieuwe Maan in Stier Mei 2021

Zoals vermeld prijkt de Nieuwe Maan op dinsdag 11 mei 2021 in het teken Stier. Onder deze kosmische constellatie oog je sensueler, vriendelijker en charismatischer. Het is een prima dag om je te ontspannen en om jezelf eens in de watten te leggen. Toch moedigt de verbinding met Neptunus aan om geen al té oppervlakkige invulling te geven aan de genoegens die je nu ervaart. Ga voor jezelf op zoek naar wat je écht vreugde schenkt en integreer deze wens, activiteit,… in je dag. Alles wat jouw ziel voeding geeft, is vandaag welgekomen.

Laat je agenda een snipperdag niet toe? Ook zakelijk kan er heel wat te rapen vallen! Een Stier is immers een harde werker. Nieuwe projecten en zaken kunnen nu goed uitpakken, hoewel er toch ook sprake kan zijn van vertraging. Deze plaatsing van de Maan heeft ook een positieve invloed op zaken die met geld, liefde, bezittingen, kunst en muziek te maken hebben. Handel niet impulsief, maar denk na over de concrete stappen die nodig zijn om je doel te realiseren.

Tips om optimaal gebruik te maken van de fase van de Nieuwe Maan in Stier:

 1. Doorbreek doordacht de routine.
  Zoals met alle Maanfasen leent de Nieuwe Maan zich uitstekend tot reflectie en kan deze je aansporen om bepaalde zaken te veranderen. Een Stier is namelijk een koppig, vasthoudend teken. Stel onder invloed van deze maanfase je routines in vraag. Observeer, reflecteer en ga na waar jij groei in je leven kan bewerkstelligen.
 2. Zaai enkele planten, kruiden of bloemen.
  Door de Nieuwe Maan wordt het water uit de aarde 'getrokken', waardoor de zaadjes aan de oppervlakte extra gevoed worden.
 3. Ontgift je lichaam.
  Eet zo licht mogelijk, drink veel water en detoxthee- of sapjes.
 4. Pen je doelen, dromen en ideeën neer in een notitieboekje.
  De Nieuwe Maan zal je dat duwtje in de rug geven om de komende dagen en weken je plannen te verwezenlijken.
 5. Probeer niets te forceren.
  Laat alles rustig op je afkomen. Deze maanfase is ook een ideaal moment om te mediteren.
 6. Neem tijd voor jezelf, geniet van sensualiteit en seksualiteit.

Meer lezen?

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Spiritualiteit

Een sterk basisritueel: een must voor elke moderne heks

Alles is energie en die energie kan beïnvloed worden. Moderne heksen geloven dat energieën extra…

Lees meer
Astrologie

Venus retrograde: wanneer liefhebben pijn doet

Venus blijft steevast tot de verbeelding spreken. Als planeet staat zij in de astrologie immers…

Lees meer
Voeding & Gezondheid

Het belang van een positieve mindset voor een goede gezondheid + tips!

Het is algemeen geweten dat je lichaam en geest één zijn. Er is een namelijk een wisselwerking…

Lees meer
Bloom 7 - 2021

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je liefdeshoroscoop 2021, jaarhoroscoop 2021, ascendanthoroscoop 2021, je Chinese horoscoop 2021,...

 • onbeperkt gratis kaartleggen

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom