Bloom 2 is uit! Chinese Jaarhoroscoop 2024 >

De Nieuwe Zwarte Maan in Stier op 30 april 2022: laat je zielswensen in vervulling gaan

Astrologie
Bloom
28/04/2022
De Nieuwe Zwarte Maan in Stier op 30 april 2022: laat je zielswensen in vervulling gaan

Op zaterdag 30 april 2022 prijkt de Nieuwe Maan omstreeks 22.30 uur in het aardse teken Stier. Een bijzondere Nieuwe Maan welteverstaan, want deze maanfase valt niet alleen samen met een zonsverduistering, maar deze Maan is tevens een Zwarte Maan. En dat is een relatief zeldzaam en interessant fenomeen, omdat er meestal maar één Volle en Nieuwe Maan per maand is. Deze Nieuwe Maan in Stier belooft een turbulente periode te worden, want niet alleen worden we de energie van de Zwarte Maan gewaar, ook de eclips drukt zijn stempel op deze periode. Zonsverduisteringen zijn immers voorbodes van verandering. Gelukkig weet de energie van de stabiele Stier ons hierdoorheen te slepen.

De Zwarte Maan in Stier 2022

Als we twee Volle Manen in één kalendermaand hebben, dan wordt de tweede Volle Maan ook wel een Blauwe Maan genoemd. Maar wanneer we twee Nieuwe Manen in een maand tellen, dan wordt de tweede Maan ook wel een Zwarte Maan genoemd. De Maan doet er ongeveer 29,5 dagen over om zijn baan rond de aarde te voltooien. Een maand is dan ook gebaseerd op deze tijdseenheid. Echter duren de meeste maanden langer dan 29,5 dagen - met uitzondering van februari - en dat kan resulteren in twee Volle of Nieuwe Manen in één kalendermaand.

Een Nieuwe Maan is een belangrijk moment voor velen om hun intenties voor de volgende maancyclus te bepalen. Om een spreuk of ritueel uit te voeren met nieuwe doelen voor ogen. De Zwarte Maan versterkt de zuiverende werking van de Nieuwe Maanfase. Uit het duister kunnen grootse zaken en projecten geboren worden. Een Zwarte Nieuwe Maan is dan ook hét moment om je wensen, doelen en verlangens met extra daadkracht te manifesteren.

De maansverduistering en de Zwarte Maan in Stier 2022

Dat deze Nieuwe Maan tevens een Zwarte Maan is, is al bijzonder genoeg, maar we noteren ook een maansverduistering op 30 april 2022. En in de sterrenkunde is dat zeker een big deal. Eclipsen brengen snelle transformaties en onverwachte wendingen met zich mee. Ze schudden ons wakker en helpen ons om opnieuw af te stemmen op onze levensmissie.

Tijdens de maansverduistering op 30 april 2022 staan de Zon en de Maan op één lijn in het sensuele en eigenzinnige teken Stier. De nadruk wordt tijdens deze maansverduistering dan ook gelegd op onze eigenwaarde, materiële bezittingen en onze maatschappelijke status. Welbepaalde zaken in deze levensdomeinen zullen een transformatie ondergaan die ons niet onbewogen laat. Eclipsen zijn onzekere en turbulente momenten, maar de energie van de standvastige Stier kan ons ondersteunen in het vinden van stabiliteit en het formuleren van nieuwe doelen.

Een Nieuwe Maan geeft altijd het einde van een 28 dagen durende cyclus aan en tegelijk een nieuw begin, startpunt. De Maan staat op dit moment met haar donkere zijde naar de aarde toegekeerd, en is dus niet zichtbaar voor ons. Dit is de maanfase die een nieuw begin, nieuwe projecten en initiatieven aanmoedigt.

Een nieuw zaadje dat wordt geplant

Met de Nieuwe Maan wordt ingezet op persoonlijke groei, heling, of het zegenen van een nieuw project. Het is het moment waarop je de energie krijgt om een zaadje te planten, iets nieuws uit te proberen. De resultaten worden zichtbaar bij de eerstvolgende Volle Maan, na circa 14 dagen. Nieuwe Maan staat voor een nieuwe begin, waarbij nieuwe mogelijkheden worden gecreëerd en je de mogelijkheid geniet om dat vers geplante zaadje te laten groeien en ontwikkelen. Op de dag zelf vindt de transformatie van oud naar nieuw plaats. Wel is het verstandig om pas actie te ondernemen wanneer de Nieuwe Maan al enkele uren aan de hemel staat.

Hoe bestaat de Stier?

Nieuwe maan in stier zijkant web

Opinies en ideeën zijn vaste waarden voor de Stier, die er steeds op terugvalt. Weliswaar zijn de ideeën van het sterrenbeeld Stier klassiek tot conservatief te noemen. Het zijn eigenzinnige mensen, die zich gemakkelijk beledigd voelen en van geen standpunt willen afwijken. Tegenspraak wordt niet geduld en de Stier kan echt driftig worden als deze zijn gedachten op iets heeft gezet. Het teken is moeilijk te overreden. Het is zo en niet anders voor een Stier. Het zijn harde werkers, die met geduld en met hun langzame tred naar hun doel streven. Hun doelen zijn vooral aards gericht en financiële vooruitgang staat bovenaan het verlanglijstje van het sterrenbeeld. Stier houdt van plezier en van alle geneugten in het leven zoals lekker eten en drinken, comfort, seks,…

Nieuwe Maan in Stier op 30 april 2022

Zoals vermeld prijkt de Nieuwe Maan op zaterdag 30 april 2022 in het teken Stier. Onder deze kosmische constellatie oog je sensueler, vriendelijker en charismatischer. Het is een prima dag om je te ontspannen en om jezelf eens in de watten te leggen. Ga voor jezelf op zoek naar wat je écht vreugde schenkt en integreer deze wens, activiteit,… in je dag. Alles wat jouw ziel voeding geeft, is vandaag welgekomen.

Laat je agenda een snipperdag niet toe? Ook zakelijk kan er heel wat te rapen vallen! Een Stier is immers een harde werker. Nieuwe projecten en zaken kunnen nu goed uitpakken, hoewel er toch ook sprake kan zijn van vertraging. Deze plaatsing van de Maan heeft ook een positieve invloed op zaken die met geld, liefde, bezittingen, kunst en muziek te maken hebben. Handel niet impulsief, maar denk na over de concrete stappen die nodig zijn om je doel te realiseren.

Tips om optimaal gebruik te maken van de fase van de Nieuwe Maan in Stier:

 1. Doorbreek doordacht de routine.
  Zoals met alle Maanfasen leent de Nieuwe Maan zich uitstekend tot reflectie en kan deze je aansporen om bepaalde zaken te veranderen. Een Stier is namelijk een koppig, vasthoudend teken. Stel onder invloed van deze maanfase je routines in vraag. Observeer, reflecteer en ga na waar jij groei in je leven kan bewerkstelligen.
 2. Zaai enkele planten, kruiden of bloemen.
  Door de Nieuwe Maan wordt het water uit de aarde 'getrokken', waardoor de zaadjes aan de oppervlakte extra gevoed worden.
 3. Ontgift je lichaam.
  Eet zo licht mogelijk, drink veel water en detoxthee- of sapjes.
 4. Pen je doelen, dromen en ideeën neer in een notitieboekje.
  De Nieuwe Maan zal je dat duwtje in de rug geven om de komende dagen en weken je plannen te verwezenlijken.
 5. Probeer niets te forceren.
  Laat alles rustig op je afkomen. Deze maanfase is ook een ideaal moment om te mediteren.
 6. Neem tijd voor jezelf, geniet van sensualiteit en seksualiteit.

Nieuw in de Bloom Shop!

Vond je dit een boeiend artikel en wil je meer artikelen?

Abonneer je nu en ontvang één jaar lang alle edities van Bloom. Bespaar €20 en geniet van de voordelen.

Reacties

Een account is verplicht om te reageren. Log in of registreer je nu

Inloggen / registreren

Wat anderen ook lezen

Astrologie

Vissen, jouw jaarhoroscoop 2024-2025: gelukkige verjaardag!

Het sterrenbeeld Vissen is jarig als de maanden februari en maart hun intrede doen. Met de…

Lees meer
Spiritualiteit

4 manieren waarop spiritualiteit je helpt

Spiritualiteit heeft op verschillende manieren een positieve invloed op je leven. Het draagt niet…

Lees meer
Lifestyle

Voel je zen in je eigen huis: 5 tips voor het creëren van een rustige omgeving

In onze drukke en stressvolle levens is het belangrijk om een plek te hebben waar we kunnen…

Lees meer
Bloom 2 - 2024

Word een Bloom’er

 • 8 edities van het Bloom-tijdschrift op jaarbasis

 • toegang tot alle leesartikelen uit het Bloom-tijdschrift + extra leesvoer

 • EXCLUSIEF! bereken en lees (on)beperkt persoonlijke geboortehoroscopen

 • kortingen op geselecteerde producten in de BloomShop

 • unieke themahoroscopen: je Jaarhoroscoop 2024, Ascendanthoroscoop 2023-2024, je Chinese horoscoop 2024,...

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief van Bloom en geniet 5% korting in de Bloom Shop.
Wekelijks ontvang je inspirerende leesartikelen, promoties en zoveel meer.
De kortingscode ontvang je in je mailbox.
Have a magical day!
Bloom